Četri galamērķi, kur baudīt lielisku kafiju

Kafejnīcas, šķiet, visai bieži kļūst par ceļotāju miera ostām – ne vien tādēļ, ka šeit ar kafijas krūzes palīdzību iespējams apkarot laika joslu šķērsošanas radīto sagurumu, bet arī tāpēc, ka mazajās kafijas paradīzēs var lieliski iepazīt vietējos ļaudis un, nenoliedzami, ielūkoties vietējā kafijas dzeršanas kultūrā.

Ja kafija ir jūsu ikdienas sastāvdaļa, labākās krūzītes meklēšana lielpilsētā, jo īpaši – kādā no zemāk minētajām, var izvērsties varenā piedzīvojumā.

Hanoja, Vjetnama

Stipra vjetnamiešu kafija top, novietojot filtru virs jūsu krūzītes. Visbiežāk tā tiek pasniegta ar kondensētu pienu. Hanoja pārsteidz ar milzu dažādību kafijas cienītājiem – no nepretenciozajām ielas kafejnīciņām līdz prestižām atpūtas vietām, kur, izmantojot bezmaksas Wi-Fi pieslēgumu, neviļus iespējams aizsēdēties vairākas stundas. Tiem, kas nevar dzīvot bez tasītes spirdzinošā dzēriena, noteikti jāiegriežas "Hang Hanh" jeb Kafijas ielā Hanojas Vecajā kvartālā un vismaz reizi jānomēģina atdzesēto kafiju jeb cà phê sữa đá, kas lieliski noderēs Vjetnamas svelmē.

Vīne, Austrija

Lai gan daudzu pasaules pilsētu iedzīvotāji apgalvo, ka mīl kafiju, Vīne ir vienīgā, kur to kā faktu apliecina UNESCO statuss. Vīniešu kaffehauskultur jeb kafejnīcu kultūra ir nozīmīga Austrijas netaustāmā kultūras mantojuma daļa, godinot neatkārtojamo atmosfēru, kas meklējama kādā no daudzajām, burvīgajām vietām, kur baudīt spēcinošo dzērienu.

Stambula, Turcija

Kā vēsta turku paruna, kafijai jābūt "melnai kā ellei, stiprai kā nāvei un saldai kā mīlestībai". Tādēļ nav brīnums, ka īsta turku kafija jeb Türk kahvesi pazīstama kā tieši tāda. Tā tiek gatavota, smalki samaltas kafijas pupiņas vārot katliņā, pēcāk dzērienu kopā ar biezumiem pasniedzot krūzē. Ja jums garšo stipra kafija, šis dzēriens jums būs kā radīts.

Adisabeba, Etiopija

Etiopija ir viena no pasaules lielākajām kafijas eksportētājvalstīm, un šeit kafijas kultūras saknes meklējamas jau 10. gadsimtā. Tomēr visbūtiskāk minēt, ka Etiopija uzskatāma par šī dzēriena dzimteni. Etiopiešu mājās kafijas ceremonijas (attēlā) ir pavisam ierasta lieta, turklāt tām bieži tiek pievērsta īpaša uzmanība. Adisabeba jūs pārsteigs ar bagātīgu un plaukstošu kafijas kultūru, piedāvājot gan dzērienus, kas pielīdzināmi dažādiem itāļu kafijas paveidiem, gan tradicionālu etiopiešu kafiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48961592sec.