Konkursā «Baltijas kulinārijas zvaigzne» Latvija iegūst divas medaļas

Marta nogalē, no 25. līdz 28.martam, Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā jau desmito gadu norisinājās gastronomijas izstāde "ExpoHoReCa" un pavāru konkurss "Baltijas kulinārijas zvaigzne". Šogad Latvijas pārstāvji mājās pārveda vienu sudraba un vienu bronzas medaļu.

Konkursā Latviju pārstāvēja trīs jauni un daudzsološi pavāri – Dinārs Zvidriņš (restorāns Kaļķu vārti), Kārlis Visockis (Semirah hotel Metropole) un Romāns Uglanica (Tallink Hotel Riga, restorāns Elements).

Katrs pavārs startēja savā konkursa disciplīnā, divās no tiem iegūstot arī medaļas. Kopvērtējumā D. Zvidriņš ieguva 2. vietu kategorijā "Karstais pamatēdiens", savukārt Kārlis Visockis, kurš kategorijā "Melnā kaste" gatavoja ēdienu no teļa gaļas filejas, granātāboliem un fenheļa, ieguva 3.vietu.

Svetlana Riškova, Pavāru kluba valdes priekšsēdētāja un Tallink Hotel Riga restorāna Elements šefpavāre konkursa norisi vērtē kā ļoti pozitīvu: "Konkursa gaisotne bija ļoti draudzīga un sirsnīga, arī mūsu pavāri visus ēdienus pagatavoja ļoti meistarīgi. Šķiet, ka trūkstošā sastāvdaļa uzvarai bija veiksme, jo nācās saskarties ar dažām tehnsikām nepilnībām, kā dēļ tika zaudētas vērtīgās minūtes, kas neļāva maltīti pabeigt laicīgi, iegūstot soda punktus."

Savukārt Raimonds Zommers, Pavāru kluba valdes loceklis un restorāna Kaļķu vārtu šefpavārs, kurš Sanktpēterburgā bija uzņēmies menedžera un trenera funkcijas, par konkursu varēja teikt tikai atzinīgus vārdus un, tā kā pats reiz ir piedalījies šajā konkursā, tad īpašu uzmanību viņš pievērsa tieši apstākļiem, kādi ir nodrošināti konkursantiem: "Ļoti patīkami redzēt, ka ir novērstas dažādas sīkas nepilnības, uzlaboti apstākļi, lai pavāra darbs būtu pēc iespējas ērtāks – pati darba vieta, kas atvēlēta katram konkursantam, ir kļuvusi lielāka, nekā bija laikā, kad startēju es. Viss tiešām bija godam!"

Pavāru darbu konkursu laikā pēc noteiktiem kritērijiem (ēdiena noformējums, garša, produktu saderība, krāsu gamma, tehniskā meistarība un darba organizēšana) izvērtēja kvalificēta žūrija, ko veidoja augstas klases šefpavāri.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60087013sec.