Restorāns Key to Riga piedāvā īpaši pagatavotu Mārtiņdienas zosi

Kaut gan Latvju Dainās tiek rakstīts:

"Mārtiņami gaili kāvu

Deviņiemi cekuliem(i),...", tradicionāli Mārtiņdienas svētku galdā tiek pasniegta zoss, kas tiek gatavota visu dienu. Šoreiz restorāna KEY to RIGA šefpavāres Gunitas Rolovas gastranomiskos eksperimentos tiek izmantota zoss krūtiņa un, protams, sezonas dārzeņi kā piedevas svētku vakariņām.

Zoss krūtiņa ar štovētiem kāpostiem un rudens dārzeņiem medus glazūrā

Sastāvs:

Zoss krūtiņa ar ādu – 750 grami

Ķirbis – 70 grami

Kālis – 70 grami

Selerijas sakne – 70 grami

Burkāns – 70 grami + 50 grami

Liepziedu medus – 75 grami

Skābi kāposti – 100 grami

Sīpols – 1 gabals (50 grami)

Eļļa – 120 grami

Sāls

Pipari

Zoss krūtiņai:

Zoss krūtiņu sagatavo pirmapstrādei,  kārtīgi ierīvē ar sāli un pipariem un apsmērē ar 70 gramiem olīveļļas. Liek vēsā vietā uz 12 stundām iemarinēties. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 130 grādu temperatūrai un liek iemarinēto gaļu cepties apmēram 2 stundas.

Glazētiem rudens dārzeņiem:

Visus dārzeņus notīra, noskalo un veido formiņas vai vienkārši sagriež šķēlītēs. Karstā sālsūdenī liek blanšēties 15 minūtes. Pēc tam uzkarsētā pannā, nelielā eļļas daudzumā cep, beigās pievieno medu un vēl mazliet pacep, zeltaini brūnus.

Štovētiem kāpostiem:

Ņem 100 gramus skābētus kāpostus, tos sagatavo sautēšanai. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztus sīpolus un notīrītus, sarīvētus burkānus (50 gramus). Apceptos dārzeņus pievieno skābētiem kāpostiem. Liek katliņā un uz uguns sautē tos, līdz kāposti un kļuvuši brūni un mīksti (apmēram 3 stundas)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.774436sec.