Elektronikas liegums lidojot uz ASV un Lielbritāniju – ko tas nozīmē Latvijas ceļotājam?

Travelnews redakcija jau ziņoja, ka kopš marta beigām ASV no atsevišķām lidostām ir ieviesusi aizliegumu lidot ar lielāka izmēra elektronikas ierīcēm rokas bagāžā. Šobrīd šim aizliegumam ir pievienojusies arī Lielbritānija. Taču ko tas nozīmē Latvijas ceļotājam?

Ja vien neplānojat savu lidojumu uz ASV vai Tuvo Austrumu/Āfrikas valstīm caur Lielbritāniju, jums nekas nemainās. Ja vien jūsu ierīces nepārsniedz lidmašīnā pieļaujamo izmēru lielumus, jūs tās drīkstat ņemt sev līdzi, lidojot gan uz ASV, gan Lielbritāniju. Ieviestais aizliegums attiecas uz Ammānas, Kairas, Kuveitas, Dohas, Dubaijas, Abū Dabī, Stambulas, Kasablankas, Rijādas un Džidas lidostām.

Tomēr, ja plānojat savu ceļojumu uz ASV vai Lielbritāniju caur šīm lidostām (vai atgriežoties no Tuvo Austrumu/Āfrikas valstīm caur Lielbritāniju), jāņem vērā, ka lidmašīnās nedrīkst ienest lielāka izmēra elektroierīces. Aizliegums ietver klēpjdatorus, planšetdatorus, kameras, DVD atskaņotājus, elektronisko spēļu ierīces un citas. Šīs ierīces vēl arvien būs atļauts pārvadāt lidaparātos, bet tikai reģistrētajā (checked-in) bagāžā. Izņēmums ir mobilie telefoni un viedtālruņi – tos joprojām varēs ņemt līdzi salonā. Tomēr arī lielāka izmēra viedtālrunis varētu tikt lūgts nodot bagāžā.

Ārzemju mediji vēsta, ka šāds aizliegums no ASV un Lielbritānijas puses ir veikts, jo drošības dienesti saņēmuši informāciju par to, ka šādā veidā, ar elektronikas ierīcēs paslēptiem materiāliem, tiek plānoti uzbrukumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47305608sec.