Lidsabiedrība KLM ziņo par plāniem nākotnē lidot V-veida lidmašīnās (video)

Nīderlandes aviokompānija KLM ir atklājusi detalizētu informāciju par jauna lidaparāta "Flying-V" izveidošanu, kas varētu mainīt pasažieru lidmašīnu tradicionāli ierasto formu un pasažieru izkārtojumu tajā.

Delftas Tehnoloģiju universitātes pētnieki strādā pie šī projekta, kura galvenais mērķis ir samazināt oglekļa emisijas. Lai arī dizains ir tik radikāls un to nevar salīdzināt ne ar vienu lidaparāta modeli, izmēra ziņā tas ir pielīdzināms Airbus A350. Izrādās, ka jaunais modelis spētu ietilpt Airbus A350 angārā, kas nozīmē to, ka lidostu skrejceļi nebūtu jāpielāgo no jauna. Aprēķināts, ka, pateicoties aerodinamiskajai un vieglajai konstrukcijai, jaunais lidaparāts patērētu par 20 % mazāk degvielas, nekā parastās lidmašīnas.

Lidaparāta modelis nodēvēts "Gibson Flying-V" elektriskās ģitāras vārdā , ko izmanto tādi mūziķi kā Džimijs Hendrikss un Kīts Ričardss. Konstrukcija lidaparāta spārnos integrē pasažieru salonu, kravas tilpni un degvielas tvertnes, radot neparastu V-formu.

Projektu "Flying-V" finansē lidsabiedrība KLM un ir paredzams, ka unikālais lidmašīnas modelis gaisa ceļos nonāks oktobrī no Amsterdamas Šipoles lidostas, lai gan lidmašīna, iespējams, komerciāliem pakalpojumiem nebūs pieejama vēl turpmākos 20 - 30 gadus.

"Mēs esam ļoti gandarīti, ka spējam sadarboties ar mūsu uzticamo partneri KLM mūsu apvienotajā misijā, lai padarītu aviācijas nozari ilgtspējīgāku," sacīja Delftas Tehnoloģiju universitātes Aerotelpas inženieru fakultātes dekāns Anrī Verijs. "Ir būtiski izveidot radikālus un energoefektīvus gaisa kuģu modeļus, kāds būs "Flying-V", kā arī jaunus piedziņas veidus. Mūsu galvenais mērķis ir bezemisijas lidojums," viņš piebilda. "Mūsu sadarbība ar KLM sniedz milzīgu iespēju panākt reālas pārmaiņas."


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21559811sec.