airBaltic uz laiku samazina sēdvietu skaitu lidmašīnās vēl par 30%

Ņemot vērā koronavīrusa krīzes attīstību pasaulē un tās radīto ietekmi uz Latvijas lidsabiedrības airBaltic maršrutu tīklu, uzņēmums pieņēmis lēmumu uz laiku no 2020. gada 29. marta līdz 31. maijam samazināt sēdvietu skaitu lidmašīnās vēl par 30% un aktīvo floti līdz 22 lidmašīnām.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Šī airBaltic ir koronavīrusa krīzes 18. diena. Mūsu darbinieku un sabiedrības veselība, kā arī drošība ir airBaltic galvenā prioritāte. Situācija mainās ļoti strauji un mēs esam spiesti pieņemt smagus, taču nepieciešamus lēmumus. Pagaidām esam samazinājuši sēdvietu skaitu lidmašīnās un atcēluši lidojumus, kā arī diemžēl mums uz laiku ir jāsamazina mūsu komanda, jo darbības apmēri būtiski sarūk. Šīs ir pagaidu darbības krīzes laikā, un mums ir jābūt gataviem atgriezties uz izaugsmes ceļa, kad situācija uzlabosies."

Laikā no 2020. gada 29. marta līdz 31. maijam airBaltic ir pieņēmusi lēmumu atcelt vēl vairāk nekā 2 000 papildu lidojumus. Lai lidsabiedrības klientu apkalpošanas nodaļa spētu apkalpot visus pasažierus, kurus ietekmējušas šīs izmaiņas, atcelšana tiks veikta nākamās nedēļas laikā.

Šobrīd, ņemot vērā maršruta tīkla pielāgošanu, airBaltic ir spiesta uz laiku samazināt strādājošo, jo sevišķi lidojumu apkalpes, skaitu par līdz pat 400 cilvēkiem. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, nepagarinās pārbaudes laiku, piedāvās bezalgas atvaļinājumus un īstenos darba uzteikšanu.

airBaltic ir detalizēti izstrādāts krīzes plāns dažādām ekonomiska un operacionāla rakstura krīzēm. Kopš 28. februāra uzņēmumā izveidota C19AG darba grupa, kas regulāri izvērtē aktuālāko informāciju un pieņem attiecīgos lēmumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57314301sec.