Latvijā aviopārvadājumu ierobežojumus vēl negrasās atcelt

Ja kaimiņzemē Igaunijā tūrisma operatori jau saredz iespēju sākt plānot 2021. gada ceļojumu grafiku, pamatojoties uz Eiropas Komisijas lēmumu atcelt aviopārvadājumu ierobežojumus Covid-19 dēļ, tad Latvijā uz to vēl būs jāgaida.

“Pašreizējā Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” redakcija paredz starptautisko pasažieru pārvadājumu aizliegumu, ja pastāv nopietns (ļoti augsts) sabiedrības veselības apdraudējums, savukārt uz trešajām valstīm pārvadājumi aizliegti, izņemot atsevišķas valstis.  Valstu sarakstu, uz kurām nedrīkst lidot, saskaņā ar minētajiem noteikumiem nosaka Slimību profilakses un kontroles centrs: www.spkc.lv,” Travelnews.lv informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Savukārt, runājot par pasažieru pārvadājumu aizliegumu uz Lielbritāniju, kur izplatās koronavīrusa mutācija, Satiksmes ministrijā norāda, ka tas jau ir atsevišķs jautājums, lai iespējami pasargātu no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā. Pagaidām aizliegums ir spēkā līdz 2021. gada 1. janvārim.

“Pašreiz ir grūti prognozēt precīzu laiku, kad ierobežojumi tiks atcelti, jo tas ir atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas Latvijā un citās valstīs,” pauda Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Jāpiebilst, ka Igaunijā plānots atsākt lidojumus uz tā dēvētajām trešajām valstīm jau pēc 2021. gada 1. janvāra, savukārt Lietuvā jau šogad ir pieejami lidojumi ārpus Eiropas. Piemēram, regulāros reisus nodrošina Turcijas lidsabiedrība "Turkish Airlines".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52496719sec.