«airBaltic» izvairās no Baltkrievijas gaisa telpas

2021. gada 23. maijā, saņemot pretrunīgu informāciju par uz Minsku novirzīto komerciālo reisu, “airBaltic” nekavējoties lēma izvairīties no ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā līdz brīdim, kamēr situācija kļūs skaidrāka un varas iestādes informēs par saviem lēmumiem, Travelnews.lv skaidroja “airBaltic” Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

23. maijā Minskā ceļā no Atēnām uz Viļņu tika nosēdināta lidsabiedrības “Ryanair” reisa lidmašīna, kurā atradās Baltkrievijas opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba loceklis, opozīcijas medija “Nexta” bijušais galvenais redaktors Romāns Protasevičs. Pēc dažām stundām lidmašīna varēja turpināt ceļu uz Viļņu, bet Romāns Protasevičs un viņa draudzene tika aizturēti Minskā. Blogerim Baltkrievijā draud augstākais soda mērs. Zīmīgi, ka “Ryanair” lidmašīnu līdz lidostai pavadīja Baltkrievijas iznīcinātāji.

Pēc šī incidenta arī “airBaltic” lidmašīnas izvairījās no Baltkrievijas gaisa telpas šķērsošanas.

“23. maijā “airBaltic” rīkojās atbilstoši Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) ieteiktajiem piesardzības pasākumiem, veicot lidojumus virs Minskas. Vakar (23. maijā) “airBaltic” izvairījās no ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā, veicot reisus BT410 no Rīgas uz Odesu un BT724 no Rīgas uz Tbilisi,” pauda Alise Briede.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs intervijā Latvijas Radio paudis, ka Latvijai pret Baltkrieviju pēc šī starptautiskā incidenta būtu jāpiemēro sankcijas. Pirmais solis būtu plašākas sektorālas ekonomiskās sankcijas, otrais solis – pārtraukt izmantot Baltkrievijas gaisa telpu starptautiskiem lidojumiem, bet trešais solis varētu būt pārtraukt apkalpot un uzņemt Baltkrievijas aviokompānijas, īpaši nacionālo aviokompāniju "Belavia". Edgars Rinkēvičs arī pauda, ka būtu jāvērtē arī Baltkrievijas hokeja izlases dalība pašlaik Rīgā notiekošajā pasaules hokeja čempionātā, taču šis jautājums ir Starptautiskās Hokeja federācijas ziņā.

Arī Satiksmes ministrija un Civilās aviācijas aģentūra uzmanīgi seko situācijai un notikumu attīstībai, tai skaitā arī citu Eiropas valstu rīcībai, vienlaikus esot pastāvīgā kontaktā ar Latvijas pārvadātājiem, citām valsts iestādēm un starptautiskajām organizācijām, kā arī koordinē savu rīcību ar ārlietu resoru. CAA iegūst nepieciešamo informāciju un konsultējas ar nacionālajiem un starptautiskajiem partneriem, lai izvērtētu notikušā apstākļus. Latvijas pārvadātāji, izvērtējot situāciju, jau kopš 23. maija neizmanto Baltkrievijas gaisa telpu, vēsta Satiksmes ministrija.

Satiksmes ministrija pašlaik gatavo valdības lēmumu par turpmāko rīcību. “Šī ir nopietna drošības situācija, kuras risinājumam nepieciešams visas valdības kopīgs lēmums,” norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53173184sec.