Latvijas valdība nosaka ierobežojumus aviosatiksmē ar Baltkrieviju

Reaģējot uz Baltkrievijas varas iestāžu rīcību, pārtverot un piespiedu kārtā nosēdinot Minskas lidostā Eiropas Savienības aviokompānijas “Ryanair” civilo pasažieru gaisa kuģi, izvērtējot aviācijas drošības iestāžu rīcībā esošo informāciju un atsaucoties Ārlietu ministrijas iniciatīvai, Latvijas valdība 2021. gada 25. maijā noteica ierobežojumus Baltkrievijā reģistrētiem aviopārvadātājiem izsniegt lidojumu atļaujas un līdz ar to ielidot  Latvijas gaisa telpā un izmantot Latvijas lidostas. Tāpat Latvijas gaisa kuģiem tiek ierobežotas tiesības izmantot Baltkrievijas gaisa telpu un lidostas. Lēmums stājas spēkā nekavējoties.

Valdības lēmumā noteikts arī, ka Latvijas lidostās netiek apkalpoti citu valstu gaisa kuģi, kas lidojuma maršrutā izmanto Baltkrievijas gaisa telpu.

Tas nozīmē, ka Satiksmes ministrija apturēs lidojumu atļauju Baltkrievijas aviosabiedrībai “Belavia” un neizsniegs neregulāro lidojumu atļaujas Baltkrievijas pārvadātājiem. Tāpat tiks apturēta “airBaltic” lidojumu maršruta atļauja uz Minsku.

Civilās aviācijas aģentūra ir veikusi Baltkrievijas gaisa telpas risku novērtējumu un atzinusi to par nedrošu civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumiem.

“Šis ir nebijis gadījums civilās aviācijas vēsturē un Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju pārkāpums. Tas apdraudēja pasažieru, apkalpes un gaisa kuģa drošību. Esmu gandarīts, ka tieši tāpat šo incidentu vakar ir novērtējusi Eiropadome, tās rekomendācijas atbilst Latvijas valdības pozīcijai, - mūsu lēmumi ir saskaņoti un izsvērti,” uzsver satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Civilās aviācijas aģentūrai ar valdības rīkojumu uzdots veikt lidojumu Baltkrievijas gaisa telpā drošības izvērtēšanu, iesniedzot ziņojumu Satiksmes ministrijai.

Rīkojums būs spēkā līdz brīdim, kad, veicot izvērtējumu, CAA pieņems lēmumu par Baltkrievijas Republikas gaisa telpas drošību lidojumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81902385sec.