Hakatonā studenti piedāvā idejas topošajai lidostas pilsētai RIX Airport City

Otrajā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) un lidostas “Rīga” rīkotajā “Mobility City Challenge 2022” hakatonā, kas notika 23. līdz 25. septembrim, piedalījās 105 studenti no sešām Latvijas augstskolām, piedāvājot idejas un risinājumus lidostas izvirzītajos darba uzdevumos. Sīvā konkurencē uzvarēja un 1000 eiro balvu, kā arī iespēju piedalīties sacensību fināla posmā Barselonā, Spānijā ieguva komanda RIX3027 – Lita Bogdanova, Beāte Monta Eihe (Banku augstskola), Rihards Mežiņš (LU) un Ridhan Parvendhan (RTU).

Lidosta “Rīga” hakatona dalībniekiem bija sagatavojusi trīs uzdevumus, kas saistīti ar lidostas nākotnes attīstības plāniem, tostarp topošās lidostas pilsētas RIX Airport City urbānā mobilitāte, lidostas pilsēta kā unikāls galamērķis un jaunas pasažieru pieredzes iespējas lidostā.

“Lielākā pievienotā vērtība lidostai no sadarbības ar jauniešiem bija ideju dažādība un fakts, ka šīs idejas un risinājumus piedāvā paaudze, kura būs nākotnes lidostas pilsētas lietotāji un “iedzīvotāji”. No praktiski īstenojamiem risinājumiem līdz vērienīgiem plāniem: jaunā paaudze saredz RIX Airport City kā vietu inovācijām un modernām tehnoloģijām, vienlaikus apzinoties, cik svarīga ir arī sociālā ilgtspēja, sadarbība un kopienas sajūta,” gandarījumu pauž lidostas “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

Hakatona žūrijā strādāja un 23 studentu komandu idejas vērtēja lidosta “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs, Latvijas Dzelzceļa valdes locekle Vita Balode Andrews un Latvijas Biznesa Eņģeļu tīkla valdes loceklis, uzņēmējs un privātais investors Voldemārs Brēdiķis.

“Interesanti, ka hakatona uzvarētāji komandu izveidoja uz vietas, lai gan lielākā daļa studentu uz pasākumu jau nāca ar izveidotām komandām. Uzvarētājkomandas ideja ir  mērogojams 24/7 bērnudārzs lidosta teritorijā, sākotnēji darbiniekiem, bet vēlāk pasažieriem un plašākai auditorijai, kas saņēma visaugstāko žūrijas vērtējumu,” uzver hakatona organizatore LU BVEF asoc. prof. Ilona Baumane-Vītoliņa.

Veicināšanas balvas ieguva komanda AA220, ko veidoja divi arhitektūras studenti Anita Ozoliņa un Arvīds Apelis no RTU, kā arī IT students Deniss Kargins. Komandas ideja -  katra lidosta pilsētas kvādrātmetra lietderīga izmantošana un UA/UX principos balstīta arhitektūra. Veicināšanas balvas saņēma arī komanda JUPITERS (RTU arhitekti) par festivālu / pasākumu rajona izveidi lidostā, kā arī AirBITL (RTU/RBS) – par virtuālās realitātes briļļu un lietotnes ideju, kas iepazīstina ar Latvijas start-up uzņēmumiem. Komandas Bruntor idejai – bagāžas pārvadāšanas skūterim lidostas teritorijā jau ir izveidots prototips, bet vēl žūrija atzinīgi novērtēja komandu Bus22, kas attīstīja ideju par ilgtspējīgas autobusu līnijas ierīkošanu maršrutā Mārupe – lidosta “Rīga”.

“Mobility City Challenge 2022” ir pilsētvides hakatons, kas jau otro gadu aicināja paskatīties uz savu pilsētu no cita skatu punkta un piedalīties tās nākotnes veidošanā. Hakatona darba valoda -  angļu valoda. “Mobility City Challenge 2022” ietvaros studenti nedēļas nogalē strādāja pie lidosta “Rīga” piedāvātajiem izaicinājumiem profesionālu treneru no Kimitisik vadībā. Dalība izaicinājumā bija bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61865497sec.