Revolūcija debesīs: Lidojuma laikā mobilie tālruņi vairs nebūs jāpārslēdz uz lidojuma režīmu

Eiropas Komisija drīzumā pieņems noteikumus, kas ļaus lidmašīnu pasažieriem lidojuma laikā lietot mobilos tālruņus, turklāt, parastā, nevis lidojuma režīmā, vēsta portāls Simpleflying.com.

Proti, mūsdienu prasībām tiek pielāgoti noteikumi par komunikāciju tehnoloģijām, lai lidsabiedrības varētu saviem klientiem piedāvāt visus ierastās mobilo sakaru funkcijas. Līdz ar to nākotnē vairs nevajadzēs savus telefonus lidojuma laikā pārslēgt uz lidojuma režīmu, kas automātiski atslēdz mobilos sakarus, Wi-Fi, “Bluetooth” un NFC.

Plāns paredz, ka ES ceļotāji varēs izmantot 4G un 5G savos mobilajos tālruņos lidojumos zemākā augstumā, izvairoties no tradicionālajiem dārgajiem lidojuma laikā izmantotajiem Wi-Fi pakalpojumiem, kas tiek izmantoti kopš 2008. gada. Lielākos augstumos mobilo sakaru signālu pastiprinās “pikošūnas”, kas savieno un pāradresē zvanus, īsziņas un datus starp lidmašīnu un zemi, izveidojot nelielu tīklu lidojuma laikā.

Lai gan nav apstiprināts, ka aviācijas negadījumus būtu izraisījuši mobilie tālruņi, lidmašīnās ir jāizslēdz mobilie tālruņi, lai novērstu iespējamos traucējumus gaisa kuģu sakaros un navigācijas iekārtās. Pārejot uz pikošūnu izmantošanu, kabīnes sakari saglabāsies 4,2–4,4 GHz, savukārt mobilo tālruņu tīkli tiks savienoti ar 5 GHz un augstāku frekvenci, novēršot pārklāšanos un nodrošinot drošību lidojuma laikā.

Pagaidām gan nav skaidrs, kad jauninājumi varētu tikt ieviesti praksē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.451967sec.