Vasaras lidojumu sezonā lidostā «Rīga» plašs galamērķu klāsts un 11 jaunumi

Vasaras lidojumu sezonu, kas sāksies svētdien, 26. martā, lidosta “Rīga” uzsāks ar 11 jauniem galamērķiem, būtiski paplašinot avio savienojumu klāstu no Rīgas, tai skaitā ar diviem līdz šim nebijušiem galamērķiem – Hanoveri Vācijā un Gdaņsku Polijā. Pasažieri no Rīgas varēs doties uz 100 tiešajiem avio ceļojumu galamērķiem.

“Šā gada vasaras sezonā no Rīgas gaidāmas plašas ceļojumu iespējas Latvijas un Baltijas ceļotājiem un pievilcīgi savienojumi pasažieriem, kuri izvēlēsies izmantot Rīgas lidostu kā pārsēšanās punktu tālākiem lidojumiem. Pateicoties daudzajiem tūrisma galamērķiem, tiešo pasažieru skaits lidostā “Rīga” ir pietuvojies pirmspandēmijas līmenim, bet tranzīta pasažieru skaitu kāpinās tādi jauni “airBaltic” maršruti kā Stambula, Baku, Erevāna un citi,” uzsver lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa. “Sākot jauno sezonu, esam arī sarūpējuši pasažieriem jaunus, tostarp līdz šim nebijušus, veikalu un kafejnīcu piedāvājumus. Tāpēc ir liels gandarījums, ka tiekam novērtēti arī starptautiski un jauno sezonu uzsāksim kā trešā labākā lidosta Austrumeiropā jaunākajā prestižās aviācijas nozares reitingu aģentūras “Skytrax” lidostu novērtējumā, kas tiek veidots, balstoties uz klientu balsojuma rezultātiem,” saka lidostas vadītāja.

Latvijas nacionālais pārvadātājs “airBaltic” šovasar paplašinās savu pārvadājumu klāstu gan ar desmit jauniem maršrutiem, gan palielinātu lidojumu biežumu jau esošajos vasaras atpūtas un īso brīvdienu maršrutos. No 15. aprīļa “airBaltic” divas reizes nedēļā lidos maršrutā Rīga–Hanovere–Rīga, – ar šo Vācijas pilsētu līdz šim Rīgai nav bijis tieša gaisa savienojuma. Jaunajā lidojumu sarakstā, sākot no maija, divas reizes nedēļā būs arī Porto un Bilbao, četras reizes nedēļā no aprīļa sākuma – lidojumi uz Stambulu. Tāpat maijā tiks uzsākti regulāri lidojumi vairākas reizes nedēļā uz Bukaresti, Burgasu, Belgradu, Tivatu, Erevānu un Baku.

Savukārt Īrijas zemo cenu lidsabiedrība “Ryanair” 28. martā uzsāks lidojumus no Rīgas un Polijas ziemeļu pilsētu Gdaņsku, ar kuru iepriekš tiešas aviosatiksmes nav bijis. Lidojumi šajā maršrutā plānoti trīs reizes nedēļā.

Aviokompāniju klāstā Rīgā gaidāmajā vasaras sezonā kā regulārais pārvadātājs atgriezīsies Grieķijas aviokompānija “Aegean” ar pasažieru lidojumiem maršrutā Rīga–Atēnas divas reizes nedēļā, sākot no 19. maija.

Līdz ar to lidostā “Rīga” 2023. gada vasaras sezonā strādās 15 gaisa pārvadātāji. Plānots, ka jau pirmajā pilnajā vasaras lidojumu saraksta nedēļā pasažieru reisu skaits pieaugs par vairāk nekā 10 %, salīdzinot ar ziemas sezonas noslēgumu, un pārsniegs 1000 pasažieru lidojumus nedēļā.

Lidosta “Rīga” rūpīgi gatavojas vasaras sezonai un pasažieru plūsmas pieaugumam. Pašlaik turpinās darbinieku atlases uz aptuveni 40 vakancēm; ir modernizēta bagāžas apstrādes sistēma, kas ļauj gan stiprināt aviācijas drošību, gan kāpināt bagāžas šķirošanas jaudu lidostā. Pasažieru ērtībai lidostas izlidošanas zonā strādā 18 ēdināšanas vietas, izvietoti 26 uzkodu un karsto dzērienu pārdošanas automāti un pasažieriem ir pieejami deviņi beznodokļu tirdzniecības veikali. Martā terminālī atvērts jauns skaistumkopšanas un labsajūtas veikals “Apotheka Health & Beauty”, bet citi pēdējo mēnešu jaunumi ir gan mobilo tālruņu un to aksesuāru tirgotājs “Evelatus”, gan juvelierizstrādājumu veikals “Given”. Savukārt pasažieru iecienītais ēdinātājs “Tickerdaze” līdz ar vasaras sezonu, paplašinot un modernizējot virtuvi, ir papildinājis savu ēdienu klāstu ar 70 jauniem ēdieniem. Paplašinājusies arī autonoma “Sixt”, kas atrodas lidostas E atlidošanas zālē.

Vasaras lidojumu saraksts ierasti stājas spēkā līdz ar pāreju uz vasaras laiku, kas šogad notiek naktī no 25. uz 26. martu.

Aicinām pasažierus, kuru lidojumi paredzēti 26. martā, rūpīgi plānot ierašanās laiku lidostā, jo pulksteņa rādītāji naktī būs jāpagriež par stundu uz priekšu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4211731sec.