Kā izvairīties no bagāžas pazušanas lidojot?

Lidsabiedrību statistika liecina, ka viens procents jeb katrs simtais koferis lidojuma laikā pazūd vai galamērķī nenonāk paredzētajā laikā.

Ne viens vien pasažieris ir piedzīvojis, ko nozīmē pazaudēt ceļojuma bagāžu: jūs ierodaties uz bagāžas saņemšanu, visu citu ceļotāju koferi ir, bet jūsējais tā arī neparādās. Lai gan pēdējo piecu gadu laikā šo gadījumu skaits ir sarucis uz pusi, tomēr sniegsimm dažus ieteikumus, kā samazināt bagāžas nozaudēšanas risku lidojumos.

Bagāžas marķēšana. Nododot bagāžu, lidsabiedrības darbinieki katram koferim piestiprina svītrkodu, kas ietver visu informāciju par lidojuma maršrutu, bet pasažieris saņem atbilstošu kvīti. Ieteicams pārbaudīt, vai svītrkods jūsu bagāžai piestiprināts rūpīgi, vai tajā norādīts pareizais galamērķis un vai jums izsniegts atbilstošais apstiprinājums par bagāžas nodošanu.

Jānoņem vecās uzlīmes. Parasti, protams, bagāžas nodošanas brīdī lidsabiedrības darbinieks pārbauda, vai uz jūsu kofera nav saglabājies kāda iepriekšējā lidojuma svītrkods, arī šķirošanas mašīna veco kodu nolasīt nevarēs. Taču jārēķinās, ka tas var radīt lieku sajukumu un jūsu bagāža var aiziet „neceļos”.

Savlaicīga nodošana. Bagāžas ceļš no nodošanas līdz iekraušanai lidmašīnā var būt visai garš, laiku aizņem arī bagāžas drošības kontrole. Tāpēc ir svarīgi uz bagāžas nodošanu ierasties savlaicīgi.

Aizliegtais saturs. Drošības kontroles laikā tiks pamanīts viss, ko pārvadāt bagāžā nav atļauts. Koferis, kurā būs kaut kas neatļauts, tiks atdalīts no bagāžas plūsmas, atvērts, aizliegtais priekšmets izņemts. Tas prasa laiku, tāpēc zināmos apstākļos var gadīties, ka koferis netiek laikus nogādāts uz lidmašīnu.

Lidojumi ar pārsēšanos. Tāpat kā pasažieriem jāpaspēj nokļūt no viena reisa uz nākamo, tas jāpaspēj arī bagāžai. Ja vien iespējams, neizvēlieties lidojumus ar īsu starplaiku starp reisiem.

Krāsu prieks. 60 procenti visas bagāžas ir melni vai tumši pelēki koferi, savukārt koši oranžu vai rozā koferi pamanīt pēc pazušanas un identificēt ir ievērojami vieglāk. Tāpat pasažieri var savus koferus iezīmēt, piemēram, ar uzkrītošām uzlīmēm, speciālu kofera siksnu vai tamlīdzīgi.

Zīmīte ar adresi. Svarīgi ir koferim piestiprināt vai iekšā ielikt zīmīti, kurā norādīta ceļotāja pilna mājas adrese un ceļojuma galamērķis. Arī tas var palīdzēt lidsabiedrību un lidostu darbiniekiem identificēt pazudušo bagāžu un novirzīt to pareizi.

Svarīgāko – rokas bagāžā. Neskatoties uz to visu, viens procents bagāžas pa ceļam pazūd vai aizkavējas. Tāpēc visu svarīgāko, piemēram, dokumentus, vērtslietas, medikamentus, bet arī lieku apakšveļas komplektu un zobu birsti pārvadāt rokas bagāžā.

Nekavējoties ziņot par pazušanu. Teorētiski pasažieris zaudējumu var pieteikt nedēļas laikā (gan tikai tad, ja nav atstājis lidostu, pretējā gadījumā jāspēj pierādīt, ka bagāža patiešām pazudusi lidojuma laikā, nevis tālākā ceļojuma brīdī), bet, ja galamērķī konstatējat, ka jūsu kofera nav, par to ieteicams ziņot nekavējoties. Iekāpšanas pase un kvīts par bagāžas nodošanu ievērojami atvieglos bagāžas atrašanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57427597sec.