Aviācijas nozares pārstāvji meklē veidus, kā savaldīt agresīvus pasažierus

Nesen notikušā konferencē "Dispax World" Londonas Hītrovas lidostā piedalījās aviācijas nozares pārstāvji no visas pasaules ar nolūku rast risinājumus, kā mazināt agresīvu pasažieru radītos lidojuma drošības riskus.

"Nelielā metāla caurulē 12 kilometru augstumā virs Zemes neviens jums nespēj palīdzēt," atklājot konferenci "Dispax World", atzinusi Martina Benkova, stjuarte no Slovākijas, kura patlaban apmāca citus aviokompāniju darbiniekus, kā tikt galā ar agresīviem pasažieriem. Kā apgalvo konferences organizators Filips Baums, par incidentiem, kas saistīti ar pasažieru nevaldāmu uzvedību lidmašīnā, tiek ziņots aizvien biežāk. "Ik nedēļu šādi negadījumi tiek fiksēti vismaz 300–400 reisu," viņš norādījis. Turklāt statistika liecina, ka lielā daļā gadījumu pasažieru bīstamā uzvedība ir sekas alkohola lietošanai.

"Lasvegasā, piemēram, esmu redzējusi ceļotājus, kuri lidmašīnā tiek ievesti ratiņkrēslā, jo ir pārāk piedzērušies, lai to paveiktu pašu spēkiem. Nedomāju, ka bāru un restorānu darbinieki saprot, ka viņi apdraud lidojuma drošību," atklājusi amerikāņu juriste Kerola Mišela, kura konferencē "Dispax World" pārstāvēja ASV aviokompānijas.

Tikmēr kāds aviācijas medicīnas speciālists centies apgāzt plaši izplatīto pieņēmumu, ka, lidojuma laikā lietojot alkoholu, cilvēks noreibst ātrāk. "Tas ir mīts, ka atrašanās lidmašīnā pastiprina alkohola ietekmi. Apstākļos, kādi valda mūsdienu aviolaineru salonos, patiesībā tā nenotiek," atzinis profesors Maikls Begšavs. Tomēr viņš norādījis, ka daļa pasažieru, kuri izjūt bailes no lidošanas, pirms gaidāmā reisa var ķerties pie alkohola vai citu apreibinošu vielu lietošanas.

Savukārt profesors Toms Baums no Glāzgovas Stretklaidas universitātes ir pārliecināts, ka labākais veids, kā novērst dažādus incidentus lidmašīnas salonā, ir gluži vienkārši vairāk runāt ar pasažieriem. "Vajag rast laiku un vietu, lai varētu ar viņiem komunicēt. Niknuma lēkmes daudz retāk sastopamas tad, ja blakus ir "draugs", nevis anonīma persona uniformā," viņš norādījis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95309591sec.