4 noslēpumi, kā atrast lētākas aviobiļetes [1]

Internets lidojuma rezervēšanu mūsdienās padarījis ārkārtīgi vienkāršu. Taču bieži vien attopamies iztērējuši vairāk nekā plānots. Diemžēl nav tādas ''vienotas formulas'' kā atrast lētāko lidojumu, taču, ja esat gatavs ieguldīt nedaudz laika un pūļu, jau nākamā lidojuma iegāde jums var atnest būtisku ietaupījumu! Ar pāris noderīgiem padomiem, kas ļaus jums atrast lētākās aviobiļetes, dalās lielākā aviobiļešu rezervēšanas interneta veikala ''Lidot.lv'' direktore Ieva Keiša.

''Pēc krīzes gadiem, mēs vērojam pakāpenisku aviobiļešu cenu pieaugumu. Piemēram, mēs redzam, ka pēc BSP (aviokompāniju norēķinu centra) datiem attiecībā uz Latviju, vidējā aviobiļešu cena 2013.gadā bija 347 eiro, bet 2014.gadā jau 373 eiro. Mūsdienās cilvēki ir aizņemti un arī laiks ir dārgs. Tāpēc likumsakarīga ir vēlme atrast izdevīgāko aviobiļetes piedāvājumu un, protams, atrast to ātri un vienkārši. Tas nav neiespējami un tas nav tūrisma aģentūru reklāmas triks. Lētas aviobiļetes ir iespējams atrast, ja vien sekojat pāris vienkāršiem un viltīgiem ieteikumiem,'' stāsta ''Lidot.lv'' direktore Ieva Keiša.

1. Lētās lidojumu dienas

Ja mēs ierasti nedēļu dalām darba dienās un brīvdienās, tad aviokompāniju nedēļa ir citāda. Kopumā ir mazāk populārās dienas, kurās lidojumi ir lētāki. Otrdienas, trešdienas un sestdienas gandrīz vienmēr būs lētākās lidojumu dienas. Savukārt dārgākās biļetes tradicionāli būs nedēļas iecienītākajās lidojumu dienās – piektdienās un svētdienās. Ja iespējams, pievērsiet tam uzmanību – ietaupījums tiešām var būt būtisks!

2. Elastība ir iespēja ietaupīt

Dažkārt nelielas neērtības var ietaupīt lielu naudu. Piemēram, izvēloties netiešo reisu caur kādu no lielākajām lidostām (reisu ar savienojumu, piemēram caur Frankfurti, Helsinkiem, Londonu u.c.), var gūt ievērojamus ietaupījumus. Turklāt šajos gadījumos rodas iespēja paplašināt ceļojuma spektru, apskatot tranzīta pilsētu. Dažkārt, izvēloties savienotos reisus, pievienojot vienu vai divas papildu pieturas, ir iespējams ietaupīt pat līdz 50%. Arī divu viena virziena biļešu pirkums var būt finansiāli izdevīgāks par vienu divvirziena ceļazīmi.

3. Cenu salīdzināšana

Vienmēr svarīgi sākt ar lidojumu cenu salīdzināšanu. Daži ceļotāji uzreiz dodas uz kādas pazīstamas aviokompānijas mājas lapu, lai rezervētu biļeti. Taču šis nav ceļš ko izvēlēties, ja vēlaties ietaupīt. Kā liecina nesen veiktā iedzīvotāju aptauja, sabiedrība izmanto interneta veikalu sniegtās iespējas ar vien vairāk, jo tās sniedz iespēju salīdzināt pakalpojumu cenas. Tāda pati tendence vērojama attiecībā uz aviobiļešu rezervēšanu. Aviobiļešu cenas var ļoti vienkārši saildzināt specializētās interneta aviobiļešu rezervēšanas mājas lapās (tādās kā Lidot.lv). Šādas online platformas apkopo informāciju par visiem aviokompāniju reisiem un cenām, ļaujot atrast optimālāko variantu.

4. Meklējiet biļeti vienai personai

Ja plānojat ceļojumu divām vai vairākām personām, ieteicami sākt meklēt aviobiļešu cenas vienai personai.. Aviosabiedrību rezervēšanas sistēmas pieprasa vienādu cenu, ja tiek iegādātas vairākas biļetes (pieņemot, ka pasažieri vēlēsies sēdvietas blakus un tādēļ aviobiļetēm jābūt tās pašas cenu kategorijas). Tātad, ja iegādājaties biļetes divām personām un ir pieejama viena biļete par 100 eiro un vairākas par 200 eiro, tad jums būs jāmaksā 200 eiro par katru biļeti. Tādēļ ir vērts pārbaudīt, vai cena vienai un divām personām nav būtiski atšķirīga.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Velta Marija 03/30/2015 20:32 Paldies par lieliskajiem padomiem!
Lai viss rit viegli, Gaismā un Mīlestībā!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15124893sec.