10 lietas, ko tu nezināji par stjuartes darbu un tās pienākumiem

Lidojuma laikā mēdz prātā maisīties dažādas domas, rodas dažādi jautājumi, kā piemēram, kāds ir stjuartes darbs, kas ietilpst viņas pienākumos. Vai stjuartes pienākumi noslēdzas vien ar instruktāžas nolasīšanu pasažieriem un apkalpošanu? Visnotaļ, ka nē, stjuartes pienākumos ietilpst pat neiedomājamākās lietas.

Stjuarti prot izdzīvot dažādās situācijās

Izdzīvošanas mācības ir viens no daudzajām prasmēm, kas ir salona locekļu pienākumu sarakstā. Stjuartes prot izveidot pajumti, atrast un savākt pārtiku, atrast drošu dzeramo ūdeni un piesaistīt palīdzību Arktikā, džungļos, tropu mežos un tuksnešos, kas nozīmē, ka atrasties stjuaršu rokās ir droši.

Stjuartes redz un dzird visu

Pasažieriem ir būtiski atcerēties, ka stjuartes lidmašīnā redz visu, piemēram, ja pasažieris aiziet uz tualeti un ieslēdzas, tad lidmašīnas darbinieks tās var atvērt no ārpuses, ja tam liksies aizdomīga pasažiera darbības. Apkalpes locekļi neatkarīgi no tā vai gaišs vai tumšs, var dzirdēt un redzēt visu, ko iespējams pasažieris domā, ka nedzird un neredz.

Nekāda alkoholisko dzērienu lietošana naktī pirms lidojuma

Nav nekādu izņēmumu, visi salona apkalpes locekļi tiek pārbaudīti pirms lidojumu. Tas ir nelikumīgi atrasties reibuma stāvoklī  lidmašīnā, vismaz 12 stundas pirms pacelšanās nedrīkst lietot alkoholiskos dzērienus.

Stjuartes nekādā gadījumā nevar pieņemties svarā

Brīdī, kad jums ir izsniegta uniforma, stjuaršu ķermeņa apjoms nedrīkst pieaugt. Lidsabiedrība dod mēnesi laika, lai atbrīvotos no liekā svara, vai pretējā gadījumā, stjuarte tiek likta uz svara kontroles programmu.

Dzemdības lidojuma laikā

Nevajag uztraukties, ja lidojuma laikā sākas dzemdības, jo lidmašīnas darbinieki ir apmācīti kā pieņemt dzemdības lidojuma laikā, kamēr pilots atrod vietu, kur var nosēsties uz zemes un tad mediķi veic tālākos darbus. Ja bērns piedzimst lidmašīnā, tad pat pastāv  iespēja, ka no kompānijas viņš var dabūt lidojumus par brīvu visu turpmāko dzīvi. Taču nevajag sapriecāties, ja lido ar zemo cenu lidsabiedrību, jo tur šāds princips nestrādā.

Instruktāža pirms katra lidojuma

Pirms uzsāk lidojumu, stjuarti iziet instruktāžu ar vecāko salona apkalpes locekli, kurā tiek pārbaudītas divas ārkārtas situācijas prasmes, kā arī prasmi medicīniskā jautājumā. Nespēja atbildēt pareizi, nozīme, ka konkrētais stjuarts tiek izņemts no plānotā lidojuma.

Stjuarti zina labākās apskates vietas konkrētajā valstī

Galamērķi sasniedzot, ir iespēja doties meklēt kādu kokteiļbāru vai arī kādu eksotisku īru krogu. Taču svarīgi atcerēties, ka stjuarti zina labākās vietas pilsētā, taču citi izvēlas ceļojuma ceļvedi nekā stjuarta padomus. Stjuartam ir zināmas VIP zonas, zina labākos baseinus, ko nezinās ceļvedis.

Daudzi iepriekš ir strādājuši citās jomās

Bieži vien cilvēki, kas šobrīd strādā par stjuartiem, ir bijuši skolotāji, juristi, medmāsas un policisti, kas nozīmē, ka drošība šādu cilvēku vidū ir nodrošināta.

Skaistumkopšanas standarti ir stingri

Strādājot par stjuarti, stingri ir jāievēro disciplīna, kas skar ne tikai uzvedību, bet arī ārējo tēlu. Svārki nevar būt virs ceļgala, augstpapēžu kurpes  nedrīkst būt lielākas par trīs collām jeb 7 centimetriem, lūpām ir jābūt uzkrāsotām sarkanā tonī un pastāvīgi jāievēro vai nagi ir sakopti. Dažas lidsabiedrības arī pārbauda, kādā krāsā ir stjuartes krūšturis, lai būtu pārliecināti, ka viss ir nevainojami.

Stjuartes ir redzējušas visdažādākās situācijas

Stjuartes ikdienā saskaras  ar dažādām situācijām, gan muļķīgām, gan ne tik ļoti. Tā visa ir viņu ikdiena.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16060209sec.