Meyer Turku kuģu būvētava ir piegādājusi Tallink jauno LNG ātrgaitas prāmi Megastar

LNG ātrgaitas prāmi Megastar kuģu būvētava Meyer Turku nogādāja uzņēmumam Tallink šodien, 24. janvārī, kā tas bija paredzēts pēc plāna. Līdz ar jauno Megastar tiks ieviests jauns standarts ceļotāju komforta un videi draudzīgu tehnisko risinājumu ziņā prāmjiem, kas kursē maršrutā Tallina–Helsinki.

Megastar uzsāks kursēt starp Tallinu un Helsinkiem 2017. gada 29. janvārī, un tas būs vismodernākais ātrgaitas prāmis Baltijas jūrā.  Megastar kā degvielu izmantos dabai draudzīgo sašķidrināto dabasgāzi (LNG), kā arī tam ir uzlabota kuģa korpusa forma, kas būtiski ietaupa degvielas patēriņu.

AS Tallink Grupp CEO Janek Stalmeister izskaidroja 230 miljonu eiro vērto investīciju vīziju. “Savienot Somiju ar Igauniju, vēl tālāk Ziemeļeiropu ar Baltijas valstīm, un būt par nozīmīgu jūras satiksmes savienojumu – tas mums ir ļoti nozīmīgs mērķis. Ar Megastar šis satiksmes savienojums kļūst par pašu modernāko jūras satiksmes savienojumu reģionā. Tallink uzņēmumā mēs veicām pētījumus par to, ko mūsu klienti vēlas sagaidīt no nākamās paaudzes prāmjiem. Tālāk mēs strādājām cieši kopā ar Meyer Turku, lai radītu jaunu un funkcionālu prāmja dizainu. Es esmu pārliecināts, ka rezultāts apmierinās visus mūsu klientus. Mēs esam pateicīgi Meyer Turku par ieklausīšanos un īpašu vērību pret visām mūsu vēlmēm, un šāda unikāla prāmja uzbūvēšanu. Nodrošinot šo prāmi ar jaunākajām videi draudzīgām tehnoloģijām, kā arī pārsniedzot mūsu cerības par degvielas efektivitāti un paaugstināto komforta līmeni ar zemu vibrāciju līmeni, Megastar lieliski demonstrē Mayer Turku un somu kuģu būvēšanas izcilību un kvalitāti.”

Meyer Turku CEO Jan Meyer atgādina, ka Megastar būvniecība ir bijusi daudznozaru sadarbība, kas ir aizņēmusi gandrīz divus gadus. “Mēs uzsākām Megastar būvniecību, iedomājoties, kā jauns dizains var sniegt jauna līmeņa uzlabojumus prāmju servisā. Tam sekoja vairāk nekā gadu ilgs darbs pie dizaina, kas cieši saistīts un daļēji pārklājās ar pilnu prāmja uzbūvēšanas procesu, tai skaitā prāmja pirms ražošanas, montāžas, uzlabošanas un testēšanas darbiem. Un procesa beigās ir redzams īsts rezultāts, kad mēs piegādājam vienu lielu un izsmalcinātu prāmi, kā mēs to šodien esam paveikuši ar Tallink Megastar – lielisks komandas darba rezultāts, kas ir daudz lielāks par katra individuāliem centieniem.

Mēs vēlamies teikt paldies uzņēmumam Tallink par uzticību mūsu spēkiem un veiksmīgo sadarbību. Es arī vēlos pateikties visiem, kas būvēja šo prāmi: mūsu kuģu būvēšanas komandai Turku un mūsu daudzajiem specializētajiem piegādātājiem.”

Megastar piedāvā 3 dažādas ceļošanas klases – standarta Star klasi, ar papildu ērtībām komforta klasi un biznesa klasi. Tāpat arī pirmo reizi standarta klases ceļotājiem ir 2 atsevišķas atpūtas telpas – atpūtas telpa Sitting lounge un kravu pārvadājumu autovadītājiem – Driver`s  lounge. Uz Megastar ir septiņi dažādi restorāni un kafejnīcas, ieskaitot klasisko zviedru galda restorānu, à la carte restorānu, ātrās ēdināšanas restorānu un kafejnīcas. Arī krodziņi un bāri ir izvietoti uz jaunā prāmja. Ir pieejams arī bērnu rotaļu centrs, kas ir īpaši noderīgi pasažieriem, kas ceļo ar jaunākajiem ģimenes locekļiem. Veikals Traveller Superstore ir izvietots uz diviem klājiem un aizņem 2 800 kvadrātmetrus.

Megastar arī paaugstinās standartu pasažieriem, kas ceļo ar autotransportu. Divu līmeņu auto piekļuve un plašāka autoklāja uzbrauktuve padarīs ātrāku transportlīdzekļu uzbraukšanu un nobraukšanu no prāmja. Supermārketa tipa autonovietnes garāža, kas pieejama visa ceļojuma laikā, ir papildu ērtība ceļotājiem, kas vēlas izmantot lieliskās iepirkšanās iespējas uz Megastar.

Megastar ir 212 m garš ar 2 800 pasažieru vietām. Prāmja ekonomiskais ātrums ir 27 mezgli. Megastar kā degvielu izmanto sašķidrināto dabasgāzi (LNG), tāpat to ir iespējams darbināt ar dīzeli. Izmantojot LNG, prāmja vides rādītāji ievērojami pieaug, neradot sēru un sodrējus, kā arī samazinot slāpekļa un CO2 emisiju. Radīts ekskluzīvi maršrutam Tallina–Helsinki, Megastar atbilst esošajiem, kā arī jaunajiem un stingrākajiem emisijas noteikumiem emisijas kontroles rajonā (ECA), tai skaitā Baltijas jūrā. Megastar ir saņēmis līdzfinansējumu no Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (Connecting Europe Facility) kā jūras maģistrāļu projekts (Transport – Motorways of the sea).

Jaunās paaudzes LNG ātrgaitas pasažieru prāmis Megastar tiks svinīgi atklāts sabiedrībai 2017. gada 27. janvārī Tallinā, un savā pirmajā reisā prāmis dosies 29. janvārī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48147321sec.