Somijā tiek kristīts Tallink Grupp jaunais kuģis «MyStar»

2021. gada 21. augustā tiek kristīts Tallink flotes jaunākais kuģis MyStar, kas vienlaikus ir arī videi draudzīgākais kuģis Baltijas jūrā. Kuģa būvniecība norit Rauma Marine Constructions (RMC) kuģu būvētavā Somijā, kur 2021. gada 12. augustā, plkst. 13:00 pēc Somijas laika plānota arī īpašā kristību ceremonija. Ņemot vērā pandēmijas apstākļus, svinīgais pasākums noritēs ar ierobežotu viesu skaitu, savukārt pārējie viesi un interesenti aicināti pievienoties ceremonijai, izmantojot tiešsaistes pieslēgumu.

Kristību ceremonija notiek, piedaloties Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidas kundzei, kas būs jaunā kuģa MyStar krustmāte. Ievērojot kuģa būvniecības tradīcijas, kristību laikā kuģim oficiāli tiks piešķirts tā vārds MyStar, kā arī tiks pārbaudīta tā peldspēja, kad sausais doks tiek piepildīts ar ūdeni un turpmākie kuģa būvniecības darbi noritēs jau kuģa iekšienē.

Jaunais, ar sašķidrināto gāzi darbināmais kuģis MyStar ir aprīkots ar vismodernākajām tehnoloģijām un inovācijām, kas atbilst visiem pašreiz zināmajiem noteikumiem par emisiju standartiem, tādējādi sperot soli emisiju samazināšanas tehnoloģiju ieviešanas virzienā.

Kopā ar Tallink pašreizējo vadošo kuģi Megastar, jaunais kuģis MyStar kursēs maršrutā Tallina – Helsinki no 2022. gada vidus, tādējādi abi kuģi veidos līdz šim zaļāko pieejamo tiltu pāri Somu līcim starp Igaunijas un Somijas galvaspilsētām.

Komentējot svinīgo pasākumu, Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene sacīja: “Šodien, kad esam sapulcējušies Raumas kuģu būvētavā, lai atzīmētu vēl vienu svarīgu pavērsienu mūsu jaunākā kuģa MyStar būvniecībā, esam priecīgi un pateicīgi, ka, neraugoties uz smago un neparedzamo globālo pandēmijas krīzi un ieilgušajiem ceļošanas ierobežojumiem, esam spējuši turpināt sekmīgu progresu MyStar stratēģiskajā projektā. Esmu gandarīts, ka šodien, pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma, varam tikties Raumā un atzīmēt šo svarīgo notikumu, kas ir nozīmīgs ne tikai Tallink Grupp projektam MyStar, bet arī aptverot dzīvotspējīgu, ilgtspējīgu un videi draudzīgu nākotni visai kuģniecības nozarei par tīrāku un labāku biotopu visam Baltijas jūras reģionam un tā iedzīvotājiem.”

“Esam gandarīti, ka, ievērojot stingrus koronavīrusa drošības pasākumus, mēs šodien kopā varam atzīmēt šo svarīgo notikumu. Pēc vairāk nekā gada ilgā kopīgā darba, gan Tallink, gan RMC komandas ir pelnījušas lielu pateicību par ieguldīto darbu šajos sarežģītajos apstākļos. Tagad esam gatavi uzsākt jaunu kuģa būvniecības posmu, pārejot uz iekšdarbiem, vienlaikus apsverot nākamo svarīgo pagrieziena punktu videi draudzīgākā kuģa Baltijas jūrā būvniecības procesa gaitā,” piebilda Rauma Marine Constructions prezidents un izpilddirektors Jurki Heinimā.

Nākamais nozīmīgais pavērsiens Tallink jaunā maršruta kuģa MyStar būvniecības procesā ir kuģa pabeigšana un tā piegāde Tallink Grupp, kas plānota 2022. gada pirmajā pusē.

Pēc kuģa būvniecības darbu pabeigšanas 2022. gadā, MyStar uzsāks kursēšanu maršrutā Tallina – Helsinki.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78592086sec.