«Tallink Grupp» 2021. gada 2. pusgadu noslēdz ar peļņu un uz pusi samazina gada neto zaudējumus

Tallink Grupp 22. februārī informēja biržu par 2021. gada finanšu rezultātiem un ziņoja par neauditētiem neto zaudējumiem EUR 56,6 miljonu apmērā (2020. gadā neto zaudējumi bija EUR 108,3 miljoni) un uzrādot labus rezultātus par 2021. gada 2. pusgadu, kas ir noslēgts ar peļņu.

Grupas neauditētie konsolidētie ieņēmumi salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu pieauga, sasniedzot EUR 476,9 miljonus (2020. gadā – EUR 442,9 miljoni). Uzņēmuma neauditētā EBITDA 2021. finanšu gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būtiski pieauga, sasniedzot EUR 58,3 miljonus (EUR 8,0 miljoni 2020. gadā). Ņemot vērā pastāvīgos pandēmijas izraisītos izaicinājumus un neskatoties uz to, ka uzņēmuma pasažieru plūsma ir samazinājusies līdz 2 961 975 pasažieriem 2021. gadā visos uzņēmuma maršrutos, kas ir par 21% mazāks salīdzinājumā ar 2020. gadu, šis ir ļoti labs rezultāts. Uzņēmuma kravu pārvadājumu apjoms turpina uzrādīt stabilu pieaugumu – pārvadāto kravas vienību skaits 2021. gadā pieauga par 2,6%, salīdzinot ar 2020. gadu.

Neraugoties uz 2021. gada 1. pusgada izaicinājumiem un pasažieru skaita samazināšanos gada laikā, ko izraisīja vairāki ceļošanas ierobežojumi, uzņēmumam gada otrajā pusē izdevās nodrošināt neto peļņu. Šāds rezultāts daļēji skaidrojams ar maršruta Tallina – Stokholma atjaunošanu 2021. gada jūlijā pēc 15 mēnešu pārtraukuma, un maršruta Helsinki – Stokholma atjaunošanu tā paša gada augustā pēc 16 mēnešu pauzes. Abi maršruti piesaistīja pasažierus, īpaši laikā, kad 2021. gada vasarā uzsāktās plašās vakcinācijas kampaņas Baltijas jūras reģiona valstīs atstāja pozitīvu ietekmi uz vīrusa izplatības samazinājumu un bija novērojami ceļošanas ierobežojumu atvieglojumi 2021. gada trešajā ceturksnī.

Vēl viens 2. pusgada pozitīvā rezultāta faktors slēpjas faktā, ka uzņēmums spēja nodrošināt vairāku kuģu fraktus: kuģi Romantika un Victoria I teju visu 3. ceturksni kuģoja Vidusjūrā, kā arī kuģi Silja Europa un Romantika 4. ceturksnī nodrošināja pagaidu mītnes COP26 konferences dalībniekiem, kas notika Glazgovā, Skotijā.

Papildus tam, ka uzņēmums visa gada griezumā aktīvi strādāja, lai atjaunotu pilnvērtīgu darbību un meklēja iespējas nodrošināt darbu uzņēmuma flotei, 2021. gadā turpinājās arī galvenie stratēģiskie un investīciju projekti. Uzņēmuma galvenais projekts joprojām ir jaunā ātrgaitas kuģa MyStar būvniecība, kas jau atzīmēja līdz šim nozīmīgākos notikumus – kuģa kristības un nolaišanu ūdenī. Kuģa būvniecības darbus plānots pabeigt 2022. gadā. Tāpat uzņēmums ir veicis investīcijas kuģu uzturēšanā un uzņēmuma pamata programmatūras nodrošināšanā, kā arī citos attīstības projektos, piemēram, Burger King franšīzes turpmākajā paplašināšanā Baltijas valstīs. Kopumā Tallink Grupp 2021. gadā veica investīcijas EUR 20,2 miljonu apmērā. Kopējā likviditātes rezerve (nauda, ​​naudas ekvivalenti un neizmantotās kredītlīnijas) 2021. gada 31. decembrī bija EUR 262,4 miljoni (EUR 147,1 miljoni 2020. gada 31. decembrī).

Augstākas likviditātes nodrošināšanai, 2021. gadā netika izmaksātas dividendes. Arī 2022. gadā valde plāno ierosināt neizmaksāt dividendes uzņēmuma akcionāriem.

Komentējot 2021. gada rezultātus, Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Nagene sacīja:

“Šāds darbības rezultāts, jo īpaši gūtā peļņa 2021. gada 2. ceturkšņa griezumā, prasīja milzīgu krasta un kuģu komandas darba ieguldījumu visās valstīs, kur strādā Tallink. Turklāt pašaizliedzīgs komandas darbs tika ieguldīts visos uzņēmuma līmeņos visa gada garumā. Atjaunot maršrutus un darbību tik ārkārtīgi sarežģītos apstākļos, ievērojot stingrus termiņus, virzot stratēģiskos projektus, neraugoties uz grūtībām un to, ka piegādes ķēdes ir pakļautas ievērojamam spiedienam visā pasaulē, kā arī pierādīt mūsu spējas un profesionalitāti, nodrošinot jaunas biznesa iespējas un īstenojot nozīmīgus projektus laikā, kad uz tevi skatās visa pasaule, ir kas tāds, ko spēj paveikt tikai ļoti spēcīgas un pieredzējušas komandas un uzņēmumi. Un Tallink komanda tieši to izdarīja 2021. gadā.

Jau otro gadu pēc kārtas Tallink patiesi sevi var saukt par strādīgāko,  gudrāko un kompetentāko komandu, kas jau atkal ir gatava stāties pretī jauniem izaicinājumiem un izkļūst no cīņas stiprākiem nekā jebkad agrāk.”

Turpina Negene: “Visu šo laiku mēs darījām visu, lai būtu elastīgi, rīkotos gudri un strādātu maksimāli efektīvi, veidojot buferus un nodrošinot mūsu ilgtspēju, vienlaikus turpinot darbu un koncentrējoties uz darbības atjaunošanu un stabilitāti. Tāpat, mēs esam aktīvi darbojušies kā uzņēmums, kas palīdz sabiedrībai atgūt pārvietošanās un ceļošanas brīvību šajos bezprecedenta laikos, sniedzot atbalstu mūsu valdībām un piedāvājot dažādus pakalpojumus.”

“Mēs ticam, ka 2022. gads būs pozitīvo pārmaiņu gads COVID pandēmijas ziņā, un mēs gatavojam savu biznesu šīm pārmaiņām. Mūsu klienti atzīst, ka ir gatavi un vēlas atgriezties Baltijas jūrā un ceļot kopā ar mums. Esam veikuši visus nepieciešamos priekšdarbus, lai šī atgriešanās Baltijas jūrā būtu neaizmirstama un patīkama ikvienam, kas ceļo kopā ar mums. Mēs esam apņēmības pilni turpināt attīstīt un pilnveidot Baltijas jūras kruīzu tradīcijas kopā ar saviem kolēģiem un klientiem 2022. gadā un arī turpmāk,” noslēdz Negene.

2021. gada 31. decembrī Tallink Grupp akcionāru skaits bija 37 334, no kuriem 9 571 bija Nasdaq Helsinki akcionāri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.352911sec.