Kuģu satiksmi starp Rīgu un Stokholmu šogad neatjaunos

Tallink Grupp 4. aprīlī parakstīja līgumu ar Igaunijas Sociālās apdrošināšanas pārvaldi par uzņēmuma kuģa Isabelle fraktēšanu, lai nodrošinātu pagaidu izmitināšanu ukraiņu bēgļiem, kas ierodas Igaunijā.

Kuģis tiks nofraktēts Igaunijas varas iestādēm no ceturtdienas, 2022. gada 7. aprīļa uz četru mēnešu periodu, ar iespēju pagarināt frakta līgumu vēl par diviem mēnešiem un pēc tam vēl par diviem mēnešiem atkarībā no nepieciešamības.

Līdz ar līguma noslēgšanu par kuģa fraktu Igaunijas varas iestādēm, lai sniegtu steidzamu palīdzību pagaidu mājokļa jautājumā, uzņēmums pieņēmis lēmumu 2022. gada 3. jūnijā neatjaunot maršrutu Rīga-Stokholma, kā tika paziņots marta beigās. Sākotnēji uzņēmums plānoja atjaunot 2020. gadā apturēto maršrutu starp Latvijas uz Zviedrijas galvaspilsētām no šī gada 6. aprīļa, taču pirms nedēļas paziņoja, ka maršruta atjaunošana tiek pārcelta vēl uz diviem mēnešiem, kas galvenokārt ir saistīts ar izaicinošo ģeopolitisko situāciju, nepietiekamu pasažieru skaitu un augstām degvielas cenām, padarot maršruta atsākšanu aprīlī-maijā ekonomiski neizdevīgu. Šodien noslēgtais kuģa Isabelle frakta līgums, sniedzot neatliekamu atbalstu Igaunijas varas iestādēm, atliek maršruta atjaunošanu vēl tālākā nākotnē.

“Lēmums par kuģa Isabelle fraktēšana mums nav bijis viegls. Uzņēmuma regulārais maršruts starp Rīgu un Stokholmu tika veidots un attīstīts 16 gadus, un tas ir piedzīvojis un pārdzīvojis vairākas izmaiņas, un savu pirmo vissmagāko triecienu tas piedzīvoja pirms diviem gadiem, kad to skarā Covid-19 izraisītā krīze. Tagad maršruta atsākšanos ietekmē neskaidrības par tālāko un cenu straujie kāpumi, ko lielā mērā izraisīja karš Ukrainā. Ņemot vērā, ka Tallink pēdējo divu gadu krīzes laikā ir piedzīvojis intensīvu un izvērstu izdzīvošanas kursu uzņēmuma ilgtspējas nodrošināšanai, katrs pieņemtais lēmums ir rūpīgi izvērtēts, aptverot un izanalizējot visus iespējamos riskus. Arī šodien pieņemtais lēmums par kuģa Isabelle fraktēšanu ar mērķi izmitināt ukraiņu bēgļus, ir viens no šādiem lēmumiem,” sacīja Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

Turpina Negene: “Kuģa fraktēšana nozīmē, no vienas puses, ka mēs varam piedāvāt savu atbalstu ukraiņu bēgļiem, nodrošinot tik ļoti nepieciešamo izmitināšanu, kā arī piedāvāt darba iespējas uz mūsu kuģiem. No otras puses, vienošanās, protams, nozīmē, ka 2022. gadā mēs nevarēsim no jauna atvērt maršrutu Rīga-Stokholma, kā sākotnēji bijām plānojuši un cerējuši. Lai gan mēs neesam atteikušies no plāna nākotnē atkārtoti atvērt šo populāro maršrutu, tomēr šobrīd ir pāragri spriest, kad tas varētu notikt izdevīgi un ilgtspējīgi.”

“No visas sirds atvainojamies visiem mūsu Latvijas klientiem, kuri ilgi gaidīja maršruta starp Latviju un Zviedriju atsākšanu, un visiem tiem pasažieriem, kuru ceļojumu plānus šis fraktēšanas līgums tagad ietekmēs. Mūsu klientu apkalpošanas komanda sazināsies ar visiem pasažieriem, lai piedāvātu abpusēji pieņemamu risinājumu, mainītu iegādāto ceļojumu maršrutus vai atgrieztu naudu par iegādātām ceļojumu biļetēm. Jūs visi esat laipni gaidīti uz visiem pārējiem Tallink Silja kuģiem un mūsu maršrutos Igaunija-Zviedrija, Igaunija-Somija un Somija-Zviedrija,” noslēdz Negene.

Tallink tuvāko mēnešu laikā piedāvās darbu apkalpei un darbiniekiem, kas šobrīd strādā uzņēmuma Latvijas organizācijā uz citiem Tallink kuģiem, tostarp Isabelle.

Tāpat uzņēmums informēs atsevišķi par jauniem plāniem maršruta Rīga-Stokholma atsākšanai, tiklīdz tiks pieņemti šādi lēmumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7358191sec.