Kruīzu pasažieri atbalsta smēķēšanas aizliegumus uz kuģiem

Šķiet, ka smēķētājus, kuri brīvdienas būs izvēlējušies pavadīt uz kāda kruīzu kuģa klāja, sagaida grūti laiki. Nesen veiktas aptaujas rezultāti liecina, ka ceturtā daļa kruīzu pasažieru uz kuģiem nevēlas sajust tabakas dūmu aromātu.

Aptauja, kuru veicis kruīzu atsauksmju portāls CruiseCritic.com, apliecina, ka vairāku ASV bāzētu kruīzu kompāniju centieni aizliegt smēķēšanu uz kuģu klājiem tiek plaši atbalstīti. Piemēram, kompāniju "Cunard", "P&O Cruises" un "Disney Cruise Line" ieviestos smēķēšanas aizliegumus uz kuģu kajīšu balkoniem par apsveicamiem nodēvējuši aptuveni puse aptaujāto.

Pret smēķēšanu uz kuģiem iebilst ne tikai cigarešu dūmus nemīlošie pasažieri. Šis netikums saistīts arī ar problēmām tīrīšanas un drošības jautājumos. Piemēram, 2006. gadā uz kruīzu kuģa "Star Princess" ugunsgrēkā, kuru, visticamāk, bija izraisījis nenodzēsts cigaretes izsmēķis, gāja bojā viens cilvēks.

Vienīgais ASV bāzētais kruīzu uzņēmums, kurš reiz pilnībā aizliedza smēķēšanu uz kuģiem, ir "Renaissance Cruises", tomēr tas mūsdienās vairs nepastāv. Taču šķiet, ka tas ir tikai laika jautājums, kad tā piemēram sekos citas kruīzu ceļojumu kompānijas. "Royal Caribbean International", kā arī jau minētās "Cunard" un "P&O Cruises" līdzīgus soļus plāno spert jau šogad, bet "Seabourn" – nākamgad.

Apskatot Eiropas kruīza kompānijas, Itālijas "Costa" un "MSC" klientiem šobrīd ļauts smēķēt vien atsevišķās telpās, bet uz Vācijas uzņēmuma "Hapag-Lloyd Cruises" kuģiem – arī uz privāto kajīšu balkoniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66952991sec.