Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs Gints Sīviņš par reģionālā tūrisma attīstību

Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs Gints Sīviņš par reģionālā tūrisma attīstību

Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājs, maksātnespējas administrators, Basketbola kluba "Ogre" valdes loceklis, Biznesa augstskolas Turība absolvents un piedzīvojuma trases "Milžu taka" izveidotājs Gints Sīviņš par reģionālā tūrisma attīstību.

Kā Jūs vērtējat tūrisma attīstību Latvijas novados, Ogrē?

Reģionos attīstās aktīvais tūrisms. Cilvēki ir sapratuši, ka dzīvot veselīgi un aktīvi ir labi, līdz ar to mežs, tā vide un fiziskas aktivitātes par saprātīgu cenu ir tas, kas aktīvos cilvēkus ļoti uzrunā. Ir pozitīvi tas, ka tūrisms attīstās ne tikai Rīgā, Pierīgā, bet arī Latgalē –Rēzekne, Daugavpils, Kurzemē – Liepāja, Ventspils. Arī Ogre, kā novads attīstās, tiek sakopts vēsturiskais centrs, izveidots zilo kalnu dabas parks, laipas pār upi, kas bija Ogres kā kūrortpilsētas simbols.

Ar ko Ogre ir pievilcīga gan ārvalstu, gan vietējiem tūristiem?

Ogre, kā pilsēta attīstās un tas ir ļoti pozitīvi, cilvēki brauc šeit atpūsties, pavadīt brīvdienas. Ogrē ir laba satiksme, ērta atbraukšana, vilciens no Rīgas ienāk tieši Ogres centrā, novadā attīstās infrastruktūra. Vasaras sezonā cilvēki ir aktīvāki, grib darīt vairāk un ņemot vērā to, ka šeit ir tuvākais reljefs Rīgai tad to noteikti vajadzētu izmantot. Esam izveidojuši skatu torni Ogres zilo kalnu dabas parkā, ko apsaimnieko Ogres un Ikšķiles tūrisma aģentūra - viss ir apgaismots un sakopts. Pagājušā gada vasaras izskaņā atklājām piedzīvojuma trasi "Milžu taka", un šobrīd to ir apmeklējuši jau vairāk kā trīs tūkstoši interesentu. Par cik mēs sadarbojamies ar tūrisma firmu vecrīgā, tad šo piedzīvojuma trasi ir izstaigājuši arī tūristi no Vācijas, Holandes, Anglijas, Īrijas un pat no Amerikas. Priecē fakts, ka lielākā daļa apmeklētāju ir iebraucēji, daudzi brauc no Ķekavas, Baldones un citām Rīgas piepilsētām.

Nesen atklājām vēsturiskās laipas pār Ogres upi, kas bija 50. 60. gados un šīs laipas ved tieši uz estrādi, kas ir otra lielākā estrāde Latvijā, un, šobrīd plānojam izveidot aiz estrādes dabas parku. Tiek atjaunoti vēsturiskie objekti, attīstās Ogres centrs un zilo kalnu dabas parks. Ziemā Ogrē norisinās kamanu suņu sporta sacensības, zilajos kalnos ir viena no labākajām distanču slēpošanas trasēm Latvijā.

Darbojos arī  Ogres novada pašvaldības Sporta attīstības konsultatīvajā komisijā un šogad noorganizējām taku skrējiena seriāla "Stirnubuks"  pirmo posmu zilajos kalnos, kurā dalībnieku skaits bija vairāk kā trīs tūkstoši, salīdzinājumā ar iepriekšējo posmu, kad dalībnieku skaits bija ap diviem tūkstošiem un manuprāt, tas liecina par to, ka šī posma atrašanās vieta ir laba, tā ir tuvu Rīgai un tas, ka mēs  spējam uzņemt un noorganizēt šādu pasākumu mudina mūs rīkoties un attīstīties arī turpmāk. Mums ir plānā izbūvēt pie Ogres upes ietekas Daugavā ostu, izveidot aktivitātes uz ūdens.

Esiet izveidojis Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrību. Kādi ir biedrības mērķi?

Vecā Ogre ir ļoti skaita, ainaviska kūrortpilsēta, kur 20. 30. gados, pirms kara, bagātie Rīgas kungi cēla vasarnīcas, ir daudz skaistu vēsturisku ēku, kas izceļas ar savu arhitektūru un tas viss ir nezināms un sabiedrībā nenovērtēts. Mēs, kā tūrisma uzņēmēju biedrība, gribam visiem parādīt, ka pilsēta un novads ir skaists un cilvēki var braukt un pavadīt šeit savu brīvo laiku. Ogres upes augštecē ir plānots attīstīt vēl vienu dabas parku, tur ir stāvkrasti, Ogres senleja, gribam tur izveidot tūristu takas. Šobrīd viss notiek un attīstās, un mēs gribam par sevi pastāstīt arī citiem. Mums vēl ir daudz darāmā, lai izveidotu dažādus tūrisma piedāvājumus un strādātu pie tūristu piesaistīšanas novadam.

Ar kādām problēmām nākas saskarties, kas bremzē tūrisma attīstību reģionos?

Domāju, ka viena no problēmām, kas bremzē tūrisma attīstību novados ir tradīcijas, kas jāattīsta. Festivāli, gadatirgi, pilsētas svētki – tas viss piesaista cilvēkus, tradīcijām jābūt daļai no ikdienas dzīves. Svarīgi, lai ir arī Valsts atbalsts tūrisma attīstībai, vairāk apmācības, kursi, mārketinga kampaņas. Tūrismam reģionos ir jāattīstās, Latvijā ir daudz skaistu vēsturisku un arī mūsdienīgu vietu ko parādīt ne tikai ārvalstu tūristam, bet, galvenokārt, arī mums pašiem vajadzētu vairāk iepazīt savu zemi, novadus un tālākas pilsētas. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32333302sec.