LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūroperatora un ceļojumu aģentūras «365 brīvdienas» direktores Lienes Pelšes

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūroperatora un ceļojumu aģentūras «365 brīvdienas» direktores Lienes Pelšes

Liene Pelše uzkrājusi pieredzi vairākos tūrisma uzņēmumos un pirms 14 gadiem viņa izveidoja savu tūroperatoru un ceļojumu aģentūru "365 brīvdienas". Tās specializācija Āzijas reģiona ceļojumu organizēšanā sevi pilnībā attaisnojusi. Savukārt Baložos sekmīgi strādā Lienes Pelšes vadītais viesu nams ar tādu pašu nosaukumu.

BalticTravelnews.com: Kādēļ tūroperators "365 brīvdienas" piedāvā ceļojumus tieši uz Āzijas reģionu? Kas ir to mērķauditorija?

Liene Pelše: Jaunā paaudze diezgan daudz paši plāno, meklē, ceļo pa tuvākām valstīm, jo viņiem tā ir interesanti. Cilvēki, kuri strādā, pelna, vēlas sevi palutināt un aizbraukt uz tālām valstīm, baudot komfortu. Viņiem patīk, ka aizved līdz galamērķim, tur sagaida, piedāvā ekskursijas. Līdz ar to mums vairāk ir ceļojumu piedāvājums uz Āzijas valstīm.

BalticTravelnews.com: Kad jaunā paaudze kļūs vecāka, tā joprojām varētu izmantot savas ceļojumu plānošanas un organizēšanas prasmes, jeb tomēr, sasniedzot noteiktu gadu slieksni, uzticēs šo uzdevumu speciālistiem?

Liene Pelše: Ar laiku viņi noteikti vēlēsies sevi vairāk palutināt, uzticot ceļojuma organizēšanu mums, paši nesēžot no rīta līdz vakaram internetā, meklējot biļetes, lasot atsauksmes Tripadvisor.com. Savs ceļojuma aģents ir līdzvērtīgs ģimenes ārstam, frizierim, kuriem uzticamies. Tūroperatora pārstāvji paši iepriekš apmeklē valstis – ceļojumu galamērķus, viesnīcas. Reizēm internetā lasāms, ka tā ir pieczvaigžņu viesnīca, bet uz vietas redzams, ka tai var dot labi ja 2 zvaigznes. Arī es, labi iepazīstot pastāvīgos klientus, varu sameklēt viņiem vislabāko variantu ceļojumam, pat ja nosaukts ir tikai ceļojuma mērķis un izvēlētā valsts. Viņi man uzticas!

BalticTravelnews.com: Ja pie Jums atnāk jauns klients, vai uzreiz ar pirmo reizi izprotat, kas viņam vajadzīgs? Vai tomēr tikai pēc vairākiem ceļojumiem spējat pateikt, kas tieši šim cilvēkam būs piemērotāks? Vai drosmīgi piedāvājat pilnīgi jaunu veidu, kā līdz šim potenciālais klients nav ceļojis.

Liene Pelše: Jaunos klientus sīki izjautājam, kāda veida ceļojumu viņš vēlas, kāda līmeņa viesnīcā vēlas dzīvot. Reizēm cilvēkiem nav samērīgu priekšstatu par konkrēto valsti, tās tūrisma iespējām. Piemēram, grib lēti ceļot pa Šrilanku, bet lai noteikti ir pieczvaigžņu viesnīca. Sarunu laikā nonākam pie kopsaucēja, cenšoties atrast kaut zemākas klases viesnīcu, bet, esot pārliecināti, ka tajā viss būs kārtībā. Citreiz sarunas laikā nonākam pie cita virziena. Reizēm cilvēks vēlas lidot uz Indiju, finansiāli var atļauties, bet, iespējams, emocionāli nav gatavs turienes realitātei. Indija tomēr atšķiras no Grieķijas, Turcijas, kurp šis cilvēks varbūt devies ceļojumos ar nodrošinājumu – viss iekļauts.

BalticTravelnews.com: Jūs tūrismā strādājat ilgus gadus. Kādi ir Jūsu vērojumi - pēc kā cilvēki izvēlas ceļojumus, kas nosaka ceļojumu modi? Televīzija, reklāma?

Liene Pelše: Lielākoties strādā draugu, kolēģu, radinieku ieteikumi. Cilvēkiem paliek atmiņā sev tuvo cilvēku stāsti, ka viņi kaut kur bijuši, viņiem tur patika, labi atpūtās. Protams, ka vislielākā ietekme ir sociālajiem tīkliem. Ja redzam to pašu sev tuvo cilvēku fotogrāfijas no ceļojumiem Facebook.com, tad arī tās rada vēlmi ceļot uz šo vietu.

Taizeme pašreiz ir populārākā. Lai gan var aizbraukt arī uz citām valstīm par līdzīgu cenu, saņemt līdzīgu komfortu, bet visi grib braukt turp.

BalticTravelnews.com: Cik ilgi, popularitātes ziņā, viens galamērķis var turēties pārdošanas augšgalā?

Liene Pelše: Jau pieminētā Taizeme augšupejoša ir jau kādus piecus, septiņus gadus. No sākuma brauca tikai daži cilvēki, Taizemi uzskatīja par dārgu eksotiku. Ja agrāk ziemā bija masveidīgs pieprasījums pēc Ēģiptes, kas siltuma un cenas ziņā Latvijas rudens, ziemas periodā aizvien ir izdevīga, tad nu jau aizvien vairāk cilvēku vēlas ziemā atpūsties Taizemē. Protams, cilvēki pēc traģiskajiem notikumiem Ēģiptē vēl pilnībā neuzticas šai valstij, Taizemi uzskata par drošāku.

Atceramies, ka kādreiz arī uz Tenerifi bija grūti saorganizēt grupas, bet šobrīd turp lido pat ar zemo cenu aviokompānijām. Jaunos virzienus vairumam ceļotāju tomēr atklāj tūroperators. Sākotnēji cilvēki tā kā baidās no tiem. Interesanti, ka, strādājot arī ar Lietuvas tirgu, vērojams – lietuvieši ir daudz atvērtāki jauniem galamērķiem. Tikko piedāvājam kaut ko jaunu, viņi uzreiz ir gatavi doties. Latvijā tā nav...  

BalticTravelnews.com: Vai cilvēki, kuri nāk iegādāties ceļojumus "365 brīvdienas" birojā, ir sagatavojušies sarunai, izpētījuši galamērķi?

Liene Pelše: Ir tādi klienti, kuri izpētījuši ne tikai nokļūšanas iespējas, pilsētas galvenos objektus, bet arī sīki pārzina veikalus, kas atrodas pie katra pagrieziena. Jautā man: "Vai Jūs zināt, ka tur ir tas un tas?" Jūtos kā eksāmenā. Ja tas izturēts, tad ceļojums tiek nopirkts. Var redzēt, ka šādiem cilvēkiem ir daudz laika, viņi sagatavojas un tad nāk. Citi aiziet ar eksāmena uzdevumu arī pie citām ceļojuma aģentūrām, izvērtē, kura,viņu skatījumā, ir profesionālākā.

BalticTravelnews.com: Kādu iemeslu vadīti cilvēki ceļo? Vēlas atpūsties, katru gadu apliecināt savu statusu, ka var atļauties tālu ceļojumu?

Liene Pelše: Ja cilvēki iesāk, tad jau katru gadu vēlas kaut kur aizbraukt. Ir cilvēki, kuri katru gadu lido tikai uz Turciju. Viņiem ar to pietiek – viss iekļauts, saule, jūra, miers. Ir cilvēki, kuri kopā ar ģimeni vai draugiem vēlas atklāt jaunus virzienus. Ne vienmēr ceļojums ir atpūta. To var sakombinēt tā, lai nedaudz ir aktīvā atpūta un arī mierīga atpūta viesnīcā. Vienlaikus mums tagad ir pieprasījums pēc divu nedēļu ceļojuma, kurā tiek apmeklēta Singapūra, Honkonga, Vjetnama, Taizeme, Kambodža. Grupas dalībniekiem vispār nav atpūta pie jūras, viņi nepārtraukti kaut kur dodas. Pēc tam, iespējams, viņi izvērtēs, kur patika labāk un nākamgad aizbrauks tikai uz vienu konkrētu vietu.

Izejošo ceļojumu biznesu ļoti ietekmē Latvijas klimats. Cilvēki vēlas saņemt siltumu, sauli, lai nelītu, nesnigtu. Ja vasarā šeit ir labs laiks, tad arī ceļojumi tiek pirkti mazāk. Tikko laiks kļūst sliktāks, cilvēki vairāk vēlas atpūsties siltumā un saulē. Daudzi šovasar nekur nebrauca, jo Latvijā bija skaists laiks. Savukārt uz tagad organizētajiem ceļojumiem mums jāpasūta vēl papildu vietas, lai varētu aizvest visus gribētājus.

BalticTravelnews.com: Kā Jūsu skatījumā attīstās Āzijas reģions? Kādēļ Jūs ieteiktu braukt uz vienu vai citu valsti?

Liene Pelše: Visvairāk ceļojumu organizējam uz šo reģionu no novembra līdz aprīlim, kad Latvijā nav labs laiks. Ekonomiskā variantā ceļojumu uz divām nedēļām var saorganizēt arī par 700 EUR. Kopā ar ekskursijām šāda laika ceļojums maksātu aptuveni 1000 EUR. Jā, ir jālido tālu, bet lidojumi ir ļoti komfortabli. Pamatā sadarbojamies ar Turkish Airlines. Savienojumu lidojumi ir pamatā caur Stambulu, lidostā nav ilgi jāgaida. Citreiz organizējam ceļojumu tā, ka var paskatīties arī Stambulu. Piemēram, Briselē bieži streiko lidostu darbinieki, tikmēr Stambulā nekad. Mums, kā tūroperatoram, noteikti ir svarīgāk, lai ceļojums notiktu, kā plānots. Pasažieriem ir iespēja ēst, dzert, sēdēt ērtos krēslos, skatīties filmas. Āzijas galamērķu sasniegšana ir dārga, jo tie atrodas tālu, bet uz vietas pamatā viss ir diezgan lēts. Piemēram, ekskursijas bieži vien maksā 25 ASV dolārus, Eiropā tie būs vismaz 70 EUR. Daudzi Taizemē, Vjetnamā izmanto masāžas, kas arī salīdzinoši ir lētas. Tāpat ēdiens.

BalticTravelnews.com: Cik daudzus cilvēkus gadā aptuveni aizvedat uz Āzijas reģionu?  

Liene Pelše: Ja 2005. gadā vedām aptuveni 10 cilvēkus reizi divos mēnešos, tad tagad uz Āziju gadā aizvedam vairākus simtus ceļotāju. Mums ir avioreisi divreiz nedēļā.

BalticTravelnews.com: No kā Āzijas reģionā ceļotājiem vajadzētu uzmanīties?

Liene Pelše: Piemēram, vajadzētu būt uzmanīgiem ar motorolleru īri. Jāsaprot, ka satiksme tur veidojas pavisam citādi, vietējie ar motorolleriem brauc no bērna kājas. Viņi saprot satiksmes principus, bet eiropieši viegli var iekļūt avārijā. Visticamāk, viņus atzīs arī par vainīgiem. Eiropas vadītāja apliecība neder, vajadzīga tur - uz vietas - nokārtota.

Ja vēlas atvest somu no krokodila, čūskas ādas, jāpērk no sertificētiem veikaliem, un dokumenti jāņem līdzi. Mums bija konkrēts gadījums, kad kliente pabrīdināja mūs, ka iegādājusies šādu somu, tad tālāk caur Starptautisko lidostu Rīga noskaidroju, ka konkrēto somu drīkst vest, ziņojām par savas klientes ierašanās laiku, un viss bija kārtībā. Citādi es neieteiktu vest lietas, ko robežsargi varētu atņemt, kā arī uzlikt sodu.

BalticTravelnews.com: Kādā līmenī Āzijas valstīs ir medicīniskā palīdzība? Noteikti jau gadās, ka tā ir nepieciešama.

Liene Pelše: Visiem klientiem noteikti iesakām nopirkt ceļojumu apdrošināšanu, reizēm gandrīz jāuzspiež. Taču tas attaisnojas, jo situācijas mēdz būt dažādas. Ja tā būs nepieciešama, tad ieguldītie 20 – 30 EUR būs nieks salīdzinājumā ar iespējamajām izmaksām. Ja ir ceļojumu apdrošināšana, tad atliek sazināties ar kompāniju, un tālākā palīdzība klientam ir bez maksas, tālākais ir klīnikas un apdrošinātāja ziņā. Esmu saskārusies ar situāciju, ka par vizīti pie ārsta jāsamaksā 60 EUR, par katru tālāko darbību jāmaksā vēl. Ja situācija sarežģīta, summas var sasniegt vairākus tūkstošus euro. Kādam klientam sapampa kāja, bet ārsta apmeklējums izmaksāja 6000 EUR.

Medicīna Āzijas reģionā ir diezgan labā līmenī. Man pašai Vjetnamā bija situācija, ka meitām vajadzēja palīdzību paaugstinātas temperatūras dēļ. Klīnika vizuāli nebija pievilcīga, bet ārsts aprunājās, varēja redzēt, ka ir labas zināšanas. Viņš vispirms noņēma asinis analīzēm, ātri bija rezultāti, un tikai pēc tam tika izrakstītas zāles. Izrādījās, ka ārsts bija studējis medicīnu Krievijā.

BalticTravelnews.com: Tātad, Taizeme Jūsu tūristiem ir galamērķis Nr.1, Vjetnama Nr.2. Kurš būtu Nr.3?   

Liene Pelše: Taizeme un Vjetnama ir nedaudz līdzīgas. Kā nākamo varu minēt Šrilanku, jo tā ir piemērota tiem, kuri vēlas kaut ko vairāk redzēt, atpūsties, bet varbūt nav vēl īsti gatavi Indijas realitātei. Jauns un interesants virziens ir Zanzibāra, Āfrikā. Mūsu ceļotājiem šis skaistais ceļojums ir īsta eksotika. Tur ir ļoti labas pludmales, nav laika starpības, līdz ar to nav nepieciešams adaptēties.

Mēs sākumā piedāvājām tikai Zanzibāras pludmales apmeklējumu, bet sapratām, ka tūristi, ja tik tālu lido, grib redzēt kaut ko vairāk. Tādēļ piedāvājam Safari parka apmeklējumu Tanzānijā un pēc tam atpūtu Zanzibāras pludmalē. Tā ir ļoti skaista, baltas smiltis, zilgani zaļš ūdens, peld krāšņas zivtiņas, redzamas jūras zvaigznes utt. Kad mums ir ziema, tad tur ir silti un labi. Vajadzētu doties līdz marta beigām, jo tad tur var sākties lietavas. Turp arī lidojam caur Stambulu ar Turkish Airlines. Jālido trīs stundas līdz Stambulai un vēl nedaudz vairāk nekā sešas stundas līdz Zanzibārai. Šis ceļojums ir laba alternatīva tiem, kuri vēlas, bet nevar atļauties atpūsties Maldivu salās. Viesnīcas ir labā līmenī, bet apkārt gan valda nabadzība.

Zanzibāras un Tanzānijas safari parka apmeklējums apvienojams, veicot iekšējos pārlidojums. Kopā šāda ceļojuma izmaksas sasniedz 2500 EUR. Runāju ar vietējo gidu, kurš teica, ka Zanzibāra ir labāks galamērķis par Keniju.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat atpūtas iespējas Ēģiptē? Vai šis virziens atdzīvojas pieprasījuma ziņā?

Liene Pelše: Tas ir labs virziens, jo joprojām tik lēti pavadīt brīvdienas siltumā nekur nevar. Arī mēs pārdodam ceļojumus uz Ēģipti. Var aizlidot uz nedēļu, divām. Jā, ēģiptiešu paradumi ir tādi, kādi tie ir, izpratne par kārtību viesnīcā reizēm arī, bet atpūsties var labi. Tie, kuri iecienījuši snurkulēšanu, zemūdens peldes, par Ēģipti un Sarkano jūru aizvien ir sajūsmā, jo tai nav analoga. Tik skaistas zivtiņas, zemūdens pasaule!

BalticTravelnews.com: Kā radās tūroperators "365 brīvdienas" un viesu nams ar tādu pašu nosaukumu?

Liene Pelše: Nosaukumu uzņēmumam apzināti izvēlējot latvisku, jo dzīvojam Latvijā. Tūrismā strādāju 20 gadus, no kuriem 14 gadus pastāv mans uzņēmums – tūroperators un ceļojumu aģentūra "365 brīvdienas".

Savulaik absolvēju Vidzemes augstskolu, kur studēju tūrismu. Sāku strādāt nelielās kompānijās Rīgā, līdz nonācu Novatours. Kad sajutu, ka esmu sevi šajā uzņēmumā izsmēlusi, ka ir jāaug tālāk, izveidoju savu tūrisma uzņēmumu.

Izdomāju, ka jāspecializējas Āzijas reģiona ceļojumu piedāvājumā, jo Latvijā ir ļoti liela konkurence. Šo gadu laikā esmu kļuvusi par eksperti Āzijas reģiona ceļojumu jomā, mūsu piedāvājums tiek aizvien pieslīpēts, bet ir tuvu perfektam.

Es noteikti esmu savā vietā, man ļoti patīk strādāt ar cilvēkiem, piedāvāt labāko variantu ceļojumam. Reizēm cilvēki atnāk ar savu pārliecību, sākumā manī neklausās, un man visvairāk patīk brīdis, kad tomēr esmu viņu ieinteresējusi, un cilvēks sāk manī klausīties. Ja vēl pēc sarunas nopērk ceļojumu, ideāli!

Viesu nams "365 brīvdienas" atrodas blakus mūsu ģimenes mājai Baložos. Viesu namā piedāvājam iespēju gan svinēt kāzas, gan citus pasākumus atzīmēt, pirti ar baseinu. Jau otro gadu mūs aktīvi apmeklē ārzemnieki, kuri pie mums rīko vecpuišu ballītes. Viņi izlasa labās atsauksmes, atrod viesu namu interneta vietnēs un brauc atpūsties. Mēs viņiem piedāvājam arī transportu, ekskursijas.

BalticTravelnews.com: Vai pēc šādām vecpuišu ballītēm māja ir vēl vietā?

Liene Pelše: Jā, man patīk strādāt ar šīm viesu grupām. Juridiski līgumā viss ir atrunāts, ja kaut kas tiktu postīts, vajadzētu atlīdzināt. Viņi nav ieinteresēti. Arī drošības nauda ir pietiekami liela. Tās dēļ pie mums neviesojas jauniešu kompānijas, no kurām patiešām nevar zināt rezultātu. Nav noslēpums, ka vietējie jaunieši bieži vien no katra cilvēka savāc pa 10 EUR, sarīko viesu namā pasākumu, bet daudzi nav pat savstarpēji pazīstami, atbildības sajūta minimāla vai nemaz.  

BalticTravelnews.com: Kā saredzat uzņēmuma "365 brīvdienas" attīstību nākotnē?

Liene Pelše: Uzņēmuma veidotos produktus piedāvājam arī Lietuvā, Igaunijā, tā kā kaimiņvalstīs jau esam. Nākamajā sezonā veidosim ceļojumus tā, lai tūristi no Baltijas valstīm satiktos Stambulā un tad lidotu tālāk vajadzīgajā virzienā. Līdz šim lietuvieši, igauņi vispirms ieradās Rīgā un lidoja tālāk no šejienes.

Lietuva ir pavisam cits tirgus, lietuvieši ļoti daudz ceļo. Jāatzīst, ka arī ceļojumu aģenti tur strādā daudz aktīvāk. Piemēram, pēkšņi jāpārdod vēl dažas atlikušās vietas kādam ceļojumam. Viņi paši izdomās dažādas aktivitātes, lai ātri varētu tās pārdot. Grūti pateikt, kādēļ Latvijā pārdošanas kultūra ir piezemētāka, mums pašiem bieži vien jāiedod gatava reklāma, ieraksts vai tml., tikai tad kaut kas pamazām sāk notikt.

Turpināsim attīstīt iesāktos virzienus Āzijas reģionā, bet skatīsimies arī jaunus. Pēc pieredzes pieci, septiņi gadi paiet, kamēr iekustina jaunu galamērķi. Mums ir neliela, laba un nemainīga komanda, kura paveic lielus darbus. Jāuzteic kolēģis Deniss Jelagins – mana labā roka. Denisam ir izglītība tūrismā, strādā pie mums jau 10 gadus, ļoti pieredzējis un zinošs darbinieks, kurš ļoti labi saprotas ar klientiem.

BalticTravelnews.com: Kas Jūs pamudināja pievērsties tūrismam?

Liene Pelše: Esmu valmieriete, un par tūrismu laikam esmu visu mūžu sapņojusi. Man gribējās kaut kur aizlidot, kaut reizi pasēdēt lidmašīnā... Atceros, ka mana vecāmāte lidoja uz Baku, bet nesanāca mani paņemt līdzi. Iespējams, ka tieši tas radīja tik lielu vēlmi kaut kur aizlidot. Tagad es lidoju ļoti daudz. Šogad katru mēnesi sanācis pa lidojumam, turklāt bijis jālido uz Taizemi, Kambodžu, Turciju, Grieķiju, Krieviju u.c. Tagad mums ir aktuālas biznesa sarunas Baltkrievijā, aicinot pievienoties mūsu ceļotāju grupām, kā arī skatoties iespējas organizēt ceļojumus uz Āziju no Baltkrievijas.

Kad pēc studijām jau biju sākusi strādāt tūrismā, atceros, ka man pirmajiem klientiem bija jāorganizē ceļojums uz Keniju, Āfrikā, bet es pat lidojusi vēl nebiju. Izlasīju visu par šo vietu. Vēlāk man piedāvāja strādāt birojā "Scandinavian Tours", kur iemācījos organizēt biroja dzīvi, izvietot reklāmas, veidot programmas, pieņemt un atlaist darbiniekus. Pēc tam nonācu Novatours, kam arī liels paldies, jo tur iemācījos ļoti daudz no šodien veicamā darba. Jau sākumā vadībai pateicu, ka kaut kad nākotnē es veidošu savu uzņēmumu. Tagad esam labi sadarbības partneri.

Man tuvi ir studenti, kuri gatavi iziet garāku ceļu, lai nonāktu labā amatā, ka nav viss pienests uz paplātes. Tāpat patīk cilvēki no Latgales, kuri tik ļoti cīnās par savu vietu un arī tiek tālāk. Atceros, ka arī es ierados Rīgā un prasīju, kur ir Brīvības iela? Neko no šejienes dzīves nezināju.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji, kā atpūšaties?

Liene Pelše: Man patīk ātrums, braukt ar automašīnu, piedalījos arī rallijos. Tur ir droši, jo visi dara to pašu, ko es. Nelielās sacensībās reiz pat ieguvu pirmo vietu. Ceļu satiksmē esmu prātīga braucēja.

Turcijā nesen lidoju ar deltaplānu. Lidoju kopā ar instruktoru, bija ļoti foršas sajūtas. Esmu joprojām šī lidojuma iespaidā, tā laikā laikam no kaut kā atbrīvojos...

BalticTravelnews.com: Ja Jums vajadzētu pa gadam nodzīvot kādā vietā, kuras tās būtu?

Liene Pelše: Vislabprātāk es dzīvotu tepat un neko nemainītu – esmu kopā ar vīru, divām meitiņām, man ir labs darbs. Ja tomēr vajadzētu aizbraukt, es padzīvotu Taizemē. Man ir sajūta, runājot ar turienes cilvēkiem, ka viņiem neatkarīgi no naudas daudzuma viss ir labi. Tajā vidē viss šķiet bez rūpēm... Vēl es varētu dzīvot Vjetnamā, kur ir gan civilizācija, jūra, saule, gan cilvēki tik cilvēciski savā būtībā. Vjetnamas karš vēl nav nemaz tik senā pagātnē, kas viņos atstājis savas pēdas, cilvēki cenšas palīdzēt, aizvest, parādīt. Noteikti varētu dzīvot Gruzijā. Esot tur, nejauši nonācām kādā pagalmā, kur dzīvoja mums sveši cilvēki, bet viņi bija tik pretimnākoši, mūs uzņēma kā radiniekus. Ja es tur dzīvotu, man noteikti būtu daudz draugu, varētu svinēt dzīvi.

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk Latvijā atpūsties?

Liene Pelše: Man patīk mūsu mājās Baložos, turpat ir mežmala un rodas sajūta, ka esam tālu prom laukos. Patīk arī dzimtajā Valmierā.

BalticTravelnews.com: Jūs tik daudz lidojot, varbūt Jums ir ieteikumi kā labāk pārciest garus lidojumus?

Liene Pelše: Jāizvēlas komfortabli lidojumi, kur lidmašīnā var ērti sēdēt, pasniedz ēdienus, dzērienus. Izdevīgāk, ja ēdiens ir jau iekļauts lidojuma cenā, nevis jāpērk atsevišķi. Ņemu līdzi grāmatu, bet ļoti ērti ir skatīties filmas.  

UZZIŅA

  • Tūroperators "365 brīvdienas" piedāvā viesnīcu rezervēšanu tiešsaistē, transporta un gida pakalpojumus, individuālo ceļojumu organizēšanu, vizīšu organizēšanu uz starptautiskām izstādēm, izbraukuma semināru un konferenču organizēšanu, grupu atpūtas tūres, eksotiskās tūres un eko-tūrismu, ekskursiju tūres, notikumu (pasākumu) tūrismu, vīzu un apdrošināšanas noformēšanu.

  • Tūroperators "365 brīvdienas" ir Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas biedrs.

  • Visi tūroperatora "365 brīvdienas" ceļojumi ir pārapdrošināti, kas klientiem sniedz drošību atgūt samaksātos līdzekļus, piemēram, ja uzņēmumam rastos finansiālas grūtības.

  • Viesu mājā "365 brīvdienas", Baložos (Pierīgā) var atpūsties līdz 60 viesiem, guļvietas paredzētas līdz 35 vietām, pieejama banketu un semināru zāle, sauna, baseins, džakuzi. Iespēja apmesties piknika vietās, izmantot basketbola, rotaļu laukumus. Iespējama ēdināšanas organizēšana.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

...Latvijā. Dzimusi Valmierā, izaugu Gulbenē, mācījos Valmierā. Es mīlu mūsu skaisto valsti, kur katrs tās stūrītis ir skaists savā veidā.

Mans zelta likums ir...

...godīgums un miers. Pat ja rodas problēmas, tās var ātri un bez stresa atrisināt sev un klientiem. 

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

...ka nav tādu mērķu, kurus nevar sasniegt. Ja jūs vēlaties, un jūs strādājat, būs veiksme.

Mans iecienītākais restorāns.....

...Ferma; Trīs Pavāri; Kādreiz Odessā; Riviera; Tēvocis Vaņa; Monterosso; Rossini. Vispār latviešiem ir paveicies, mums ir ļoti laba virtuve, labi restorānu piedāvājumi un cenšos pēc iespējas apmeklēt Rīgas restorānu nedēļu.

Sevi iepriecinu ar...

...dārzeņu audzēšanu. Ja Jūs redzētu, kādi man puķu podos aug ķiršu tomāti! Gan vizuāli skaisti, un arī bērniem veselīgi.

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es…

Ar drosmi man viss ir kārtībā. Man patīk saprātīgs risks. Ja septiņas reizes nomēra, tad var griezt.

Latvijas simtgadei par godu es izveidotu slavas galeriju, kurā ievietotu 5 šādas personības...

...Rūdolfs Blaumanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Viktors Kalnbērzs, Aloizs Brenčs, Raimonds Pauls

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

...Ričardu Brensonu

Ja es zīmētu komiksu, tas būtu par…

...pūdeļiem un kaķiem. Es stundām varētu vērot kā mani mīluļi trako mājā

Es iedvesmojos no…

...saviem bērniem

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz ...

...Peru, Madagaskaru, Jaunzēlandi

Mana ideālā diena...

....kad esmu mājās ar ģimeni un varu atpūsties un baudīt dienu

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

... kļūt par pasaules klases portālu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24798203sec.