LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Turkish Airlines» Rīgas biroja izpilddirektora Harun Kose (intervija latviešu un angļu valodās)

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Turkish Airlines» Rīgas biroja izpilddirektora Harun Kose (intervija latviešu un angļu valodās)

Piecu zvaigžņu lidsabiedrība "Turkish Airlines" darbojas kopš 1933. gada un ir pasaules lielākās aviokompāniju alianses "Star Alliance" biedrs. Latvijā lidsabiedrība darbojas kopš 2006. gada un ar savu profesionālo darbību tā iemantojusi daudzu Latvijas ceļotāju uzticību. "Turkish Airlines" Rīgas biroja izpilddirektors Harun Kose ir gandarīts par paveikto, tādēļ kopā ar lidsabiedrības darbiniekiem nepārtraukti strādā pie attīstības, lai aizvien vairāk ceļotāji izvēlētos lidot ar "Turkish Airlines".

BalticTravelnews.com:Pēdējos gados starptautiskajā lidostā Rīga ir ļoti labi pamanāms lidsabiedrības "Turkish Airlines" lidojumu pakalpojumu intensitātes pieaugums. Ar ko tas ir saistīts?

Harun Kose:Viens no faktoriem, kas ietekmē "Turkish Airlines" lidojumu pakalpojumu intensitāti Starptautiskajā lidostā Rīga, ir Latvijas valsts ekonomiskās situācijas uzlabošanās. Otrkārt, lidsabiedrība "Turkish Airlines" nodrošina lielisku savienojumu no Rīgas uz Tuvajiem Austrumiem, izmantojot sava uzņēmuma bāzes vietu Stambulā un piedāvājot virkni pievilcīgu biznesa produktu. Un, treškārt, tā ir "Turkish Airlines" flote, kas ir viena no jaunākajām Eiropas lidsabiedrību tirgū. Līdzās šiem trīs minētajiem aspektiem, es vēlos īpaši uzsvērt arī mūsu plašo tīklu – "Turkish Airlines" dodas uz 305 galamērķiem 123 valstīs. Ik nedēļu, veicot 9100 lidojumus, katru dienu procentuālā ziņā tiek sasniegti 74 % no mūsu piedāvātajiem galamērķiem. Lidsabiedrība "Turkish Airlines" Latvijā tiek uzskatīta par veiksmīgu un tiek pozitīvi vērtēta sadarbības partneru vidū, jo laika gaitā ir izveidotas lojālas partnerattiecības ar Latvijas tūroperatoriem un ceļojumu aģentūrām. Papildus tam, "Turkish Airlines" iesaistās un atbalsta Latvijas mēroga nozīmīgus pasākumus un projektus, piemēram, "Rīgas restorānu nedēļu", džeza festivālu "Rīgas Ritmi", 5D filmu "Look at Riga" un hokeja turnīru "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup", kas 2018. gada novembrī norisinājās Viļņā, bet 2019. gadā tiks organizēts Rīgā.

BalticTravelnews.com:Zināms, ka tuvākajā laikā Stambulā tiks atklāta jauna un moderna lidosta. Kādi būs trīs galvenie ieguvumi Latvijas ceļotājam, kuri dodas tranzītā caur Stambulu uz citām pasaules galamērķiem?

Harun Kose:Stambulas jaunā lidosta, kuras pirmo posmu atklāja 2018. gada 29. oktobrī, nākotnē pavisam noteikti kļūs par noslogotāko un svarīgāko tranzīta punktu. Jaunā lidosta atrodas kontinentu krustcelēs un savieno Eiropu ar Tuvajiem un Tālajiem Austrumiem, kā arī Āziju un Āfriku. Pasažieriem pavisam noteikti ir skaidrs lidostas ģeogrāfiskā izvietojuma priekšrocības, un, kad lidostas būvniecība tiks pilnībā pabeigta, tajā būs seši skrejceļi. Pēc otrā posma pabeigšanas, lidostā būs iespēja apkalpot 200 miljonus pasažieru gadā, tādējādi stiprināsies Stambulas lidostas izredzes kļūt par lielāko lidostu pasaulē.

BalticTravelnews.com:Lidsabiedrība "Turkish Airlines" vairākās aptaujās tiek uzskatīta par labāko vai viena no labākajām Eiropas lidsabiedrībām. Kas ir tās galvenās pamatvērtības, kas nodrošina šo līderību?

Harun Kose:Lidsabiedrība "Turkish Airlines" pēdējo gadu laikā vairākkārt saņēmusi pasažieru augstāko atzinību dažādās klientu novērtēšanas programmās, kur īpaši uzsvērts un izcelts mūsu serviss un plašais pakalpojumu klāsts lidojuma laikā, kā arī augsti novērtēta mūsu pasažieru iecienītā biznesa atpūtas telpa jeb "Busines Lounge". "Turkish Airlines" gadu desmitiem spēj saglabāt savas sociālās, kultūras, ētikas un cilvēcīgās vērtības, izmantojot produktīvu lidsabiedrības pārvaldību un efektīvu pieeju procesiem. Nepārtraukti strādājam pie pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas un, kopā ar saviem darbiniekiem, klientiem, apakšuzņēmumiem, partneriem un akcionāriem, akpojam un ņemam vērā savu pasažieru viedokli par mūsu sniegtajiem pakalpojumiem. "Turkish Airlines" stratēģija ir ikvienam pasažierim justies īpašam visa lidojuma laikā, nepārtraukti izstrādājot jauninājumus un tos piedāvājot katrā ceļojuma posmā kā patīkamus pārsteigumus tā, lai lidojums kļūtu par neaizmirstamu ceļojuma pieredzi. Pēdējos gados uzņēmums ir ieguldījis ievērojamu darbu, lai klienti vienmēr justos gandarīti un ceļojumu pieredze tiktu vērtēta pozitīvi.

BalticTravelnews.com:Kā Jūs raksturotu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ceļotāju plūsmas, kuras izmanto "Turkish Airlines" pakalpojumus?

Harun Kose:Lai uzlabotu ceļošanas pieredzi, "Turkish Airlines" piedāvā tādus produktus, kā "Stopover Service", kura laikā pasažieriem ir iespējams tuvāk iepazīt pilsētu un tās kultūrvēsturi, kā arī bezmaksas ekskursiju tūri "Touristanbul" starptautisko lidojumu tranzīta pasažieriem. Atsaucocietis uz šiem piedāvājumiem, gadu no gada ir palielinājies mūsu pasažieru loks, kas atspoguļo to, cik daudzveidīgi tie ir – sākot no darījuma cilvēkiem, līdz tiem, kas dodas atpūtas vai veselības aprūpes ceļojumos. Esam pretimnākoši dažādām ceļotāju kategorijām un izstrādājam īpašas programmas studentiem, pensionāriem, jūrniekiem, ģimenēm un "Turkish Airlines Corporate Club" jeb korporatīvās programmas biedriem, piedāvājot īpašus nosacījumus un priekšrocības.

BalticTravelnews.com:Kā Jūs raksturotu starptautiskās lidostas Rīga pakalpojuma kvalitāti un servisu, salīdzinājumā ar citām Eiropas lidostām?

Harun Kose:Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākā Baltijas valstīs un šis ir centrālais gaisa satiksmes punkts šajā reģionā, kas spēj nodrošināt klientiem uzticamu infrastruktūru un lieliskus aviācijas pakalpojumus.

BalticTravelnews.com:Varbūt Jūs varat Latvijas ceļotājiem pastāstīt interesantus faktus par "Turkish Airlines" lidmašīnu floti?

Harun Kose:Lidsabiedrībai "Turkish Airlines" ir Eiropā jaunākā lidmašīnu flote, kurā kopumā ir 332 lidmašīnas, no kurām 219 ir šaurās virsbūves, 92 plašās virsbūves gaisa kuģi, kā arī 21 kravas gaisa kuģis. Mērķis ir turpināt augt un paplašināties. Paredzams, ka līdz 2023. gada beigām pārvadātāja flote, ieskaitot kravas gaisa kuģus, sasniegs skaitu 500.

BalticTravelnews.com:Pēc kādiem principiem "Turkish Airlines" izvēlas jaunus galamērķus, cik to ir šogad un cik plānojas būt nākošajā gadā?

Harun Kose:Aizvadītajā 2017. gadā "Turkish Airlines" uzsāka lidot uz pieciem jauniem galamērķiem – uz Puketu, Samaru, Konakri, Voroņežu un Harkovu. 2018. gadā "Turkish Airlines" galamērķu tīklam tika pievienoti 4 jauni galamērķi – Frītauna, Samarkanda, Moroni un Krasnodara. "Turkish Airlines" turpina paplašināt savus virzienus un kā viens no nākamā gada jaunajiem galamērķiem ir Bali – sākot no 2019. gada 17. jūlija lidojumi būs 3 reizes nedēļā, bet no 8. augusta lidojumi tiks veikti katru dienu. Pirms jaunu maršrutu ieviešanas allaž veicam ilgstošus pētījumus un novērtēšanas procesus.

BalticTravelnews.com:Īsi pastāstiet, kā Jūs nokļuvāt gaisa satiksmes biznesā? Tas bija bērnības sapnis vai nejaušība?

Harun Kose:Protams, teju katrs bērnībā kaut reizi iztēlojies, kā būtu, ja pieaugot varētu kļūt par pilotu. Tā bija arī ar mani un esmu jo īpaši priecīgs piepildīt savus sapņus un profesionālo darbību varu attīstīt šajā lidsabiedrībā. Mana pirmā darba pieredze bija aviokompānijas "Turkish Airlines" izpilddirektora loma Nigērā, Āfrikā, bet pēc šīs pieredzes nāca nākamā iespēja attīstīt savu karjeru Dānijā un Latvijā.

BalticTravelnews.com:Kā Jums patīk Latvija? Varbūt ir apceļota arī Igaunija un Lietuva?

Harun Kose:Latvija ir ļoti skaista, zaļa un mierīga valsts. Rīga, kā lielākā no Baltijas valstu pilsētām, asociējas ar plaši pārdomāto tūrisma pakalpojuma klāstu un kultūras iespējām. Pilsētai piemīt burvīga atmosfēra un dažas iezīmes Rīgai ļauj izcelties arī starp Eiropas ievērojamākajām pilsētām. Cilvēki Latvijā ir draudzīgi un pilsēta ir ļoti droša. Vairākas reizes esmu viesojies arī Igaunijā un Lietuvā. Tallinā un Viļņā atrodamas burvīgas apskates vietas.

BalticTravelnews.com:Kāds būtu Jūsu padoms ceļotājiem, kuriem jādodas ļoti ilgā lidojumā ar gaisa kuģi?

Harun Kose:Lai ceļojums būtu īpaši patīkams, es ieteiktu ļauties lidojumiem ar "Turkish Airlines", kuros ir iespējams baudīt brīnišķīgus piedāvājumus "İnflight Entertainment System" – tie ir funkcionāli bagātīgi un ļauj aizrautīgi ceļot, baudot turku un pasaules virtuves ēdienus, kurus rūpīgi sagatavo un pasniedz mūsu gādīgais personāls.

BalticTravelnews.com:Ja Jums no savas dzīves vajadzētu 3 gadus nodzīvot ārpus Turcijas, kuras 3 pasaules pilsētas vai valstis Jūs izvēlētos un kāpēc tieši šīs vietas?

Harun Kose:"Turkish Airlines" darbiniekiem tiek piedāvātas iespējas pārstāvēt uzņēmumu un gūt pieredzi ar darbību ārvalstīs. Man bijusi tā laime pārstāvēt uzņēmumu Nigērā un Latvijā, tādēļ varu uzskatīt, ka šīs divas valstis man ir daudz iemācījušas cilvēku attiecību un arī profesionālo prasmju ziņā. "Turkish Airlines" ir izcila vieta, lai paplašinātu savu pasauli un atklātu pēc iespējas vairāk. Nākotnē noteikti labprāt satiktos ar jauniem izaicinājumiem un iepazītu jaunas vietas, kur spētu izpētīt savu zināšanu un prasmju robežas.

BalticTravelnews.com:Tā kā tuvojas Jaunais gads, kāds būtu Jūsu novēlējums Latvijas ceļotājiem?

Harun Kose:Atbildot lidsabiedrības "Turkish Airlines" vārdā, mēs vēlam laimīgu Jauno gadu visiem Latvijas ceļotājiem un ceram jau pavisam drīz tikties lidojumu laikā!


INTERVIJA ANGĻU VALODĀ/ INTERWIEV IN ENGLISH:

BalticTravelnews.com:There is a very noticeable growth of the intensity of Turkish Airlines flight services at the Riga International Airport in recent years. What is it related to?

Harun Kose:As one of the factors that affect growth of the intensity of Turkish Airlines flights from Riga International airport is the improvement of the economic situation in the country - Latvia itself. Secondly it has secured an excellent foothold connection from Europe/ Riga to the Middle East via its hub in Istanbul and offers a range of attractive business products. Thirdly it’s Turkish Airlines fleet, which is one of the youngest in the market. Along with previously mentioned aspects I can underline our wide network - 305 destinations, 123 countries. With 9,100 flights per week reaches 74% of all destinations at least daily. Turkish Airlines Brand awareness locally is successful and well recognised as the airline has built loyal partnership relations with travel agencies and tour operators in Latvia. Additionally, the Brand awareness success locally is integration in major events via several sponsorship projects, as example "Riga Restaurant week", "Rīgas Ritmi" Jazz festival, „Look at Riga" 5D cinema, located in Black Heads House and „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup", ice hockey tournament which was held this November in Vilnius, but 2019 will be organized in Riga.

BalticTravelnews.com: As we all know in the nearest future a new and modern airport will be opened in Istanbul. What will be the three main benefits for Latvian travelers, who fly in transit through Istanbul to different destination all over the world.

Harun Kose: Istanbul’s new airport – one of the world’s largest has been launched on 29-Oct-2018, and is set to be the world’s biggest airport transfer of services. Not only in terms of passenger numbers, but also in geography. The new İstanbul Airport is at the crossroads of continents and will thus link Europe to the Far-East, Middle-East, Asia and Africa and vice-versa. There is for sure geographical benefit for passengers. Once complete, the new airport will have six runways and will host flights going to more than 300 destinations. It will have an annual passenger capacity of up to 200 million people, making it the world’s busiest airport.

BalticTravelnews.com: Several surveys have shown that Turkish Airlines is recognized as one of the best airlines in Europe. What are the main values that ensure such result?

Harun Kose:Turkish Airlines has been awarded several times by passenger rating programs in recent years for its services on board as well as at the airport, with its worldwide famous Business Lounge. Turkish Airlines maintains it’s social, cultural, ethical and humanitarian values through productive management and an effective approach towards processes, the continuous improvement of service quality, and the management of passenger satisfaction together with their employees, customers, sub-contractors, partners and shareholders. Turkish Airlines aims to make passengers feel valued and special while enable them to see the whole world and surprise them through its innovative services at every stage of their journey. İn recent years, the company has been investing heavily in customer satisfaction and as one of its priorities, travel experience has been enhanced accordingly.

BalticTravelnews.com:How would you describe those travelers from Latvia, Lithuania and Estonia, who use Turkish Airlines flight services?

Harun Kose:İn relation with enhanced travel experience, Turkish Airlines offers products such as the Stopover Service in Istanbul or the complimentary city tour Touristanbul in Istanbul during connection time. Within this framework, the company’s guests have not only increased year after year, but have diversified and represent business, leisure or health related passengers among others. The company’s offers for student, seniors, marines, families and Turkish Airlines Corporate Club members to whom we offer special conditions and benefits are being appreciated by our customers.

BalticTravelnews.com:How would you describe the service quality at Riga International Airport comparing to other airports in Europe?

Harun Kose: Riga International Airport is the largest international aviation company in the Baltic’s and the main air traffic centre in this region to provide the clients with reliable infrastructure and excellent aviation services.

BalticTravelnews.com:Could you share some interesting facts about Turkish Airlines fleet?

Harun Kose: Having one of Europe's youngest fleets, Turkish Airlines has a total of 332 aircraft, of which 219 are narrow, 92 are wide bodies, and 21 are freighters. We will continue to grow in line with our 2023 targets with the capacity created by the new airport project. The company aims to increase the number of aircraft to over 500 by 2023. Along with the development of the fleet, we can foresee increased frequency depth and improved connections globally.

BalticTravelnews.com:On what principles are based the Turkish Airlines choice for new destinations, how many new destinations are there this year and do you already have some plans for the next year?

Harun Kose: Last year in 2017, Turkish Airlines launched 5 new destinations, such as Phuket, Conakry, Samara, Voronezh and Kharkiv. This year Turkish Airlines have added 4 new destinations - Freetown, Samarkand, Moroni and Krasnodar. Turkish Airlines keep expanding in terms of destination and as of Jul 17 2019 we will be launching Bali flights which are planned as 3 times per week, but as of August 8, 2019 flights will be performed daily. Before Turkish Airlines considers a new route, a long process of research and evaluation takes place.

BalticTravelnews.com:Could you tell us, how did you join the industry of air traffic? Was it a dream of childhood or coincidence?

Harun Kose:Well of course, I think every child has a dream to be a pilot. So it was a pleasure for me to integrate an airline company. My first experience as a manager at Turkish Airlines was in Niger in Africa and then I had another opportunity to continue my career in Denmark and Latvia.

BalticTravelnews.com:What are your impressions about Latvia? Have you also had an opportunity to travel around Estonia and Lithuania?

Harun Kose:Latvia is a very beautiful, green and calm country. Being the largest city in the Baltics, I can say Riga offers some of the best characteristics of a capital city on the rise in Europe for its tourism and cultural attractions on the one hand and its charming atmosphere on the other. People are friendly and the city is very safe. I have visited Estonia and Lithuania several times. The old city of Tallinn or Vilnius also offers charming touristic attractions.

BalticTravelnews.com:What is your advise for those travellers, who need to spend long hours on flights?

Harun Kose:For a pleasant journey, I suggest our guests enjoy Turkish Airlines flights where they can relax and connect the İnflight Entertainment System, rich in features, for a captivating trip while savouring awarded Turkish and world cuisine served by our caring staff on board.

BalticTravelnews.com:If you would have to spend three years of life by living somewhere else, not in Turkey, which three countries or cities would you choose and why?

Harun Kose:As part of a global company, Turkish Airlines offers opportunities for their staff to represent the company and widen its activities abroad. I had the chance to represent my company in Niger and here in Latvia and I think those two countries have taught me a lot in terms of interpersonal skills and human relations. Turkish Airlines is an outstanding place to widen your world and discover even more. Though, I would be pleased to meet new places where I can explore my capabilities.

BalticTravelnews.com:New Year is coming and we have to ask – what would you wish for Latvian travellers?

Harun Kose:"As Turkish Airlines, we wish a happy new year to Latvian travellers and hope to see them soon on our flights."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25560808sec.