INTERVIJA AR CEĻOTĀJU: Irina Florinska ceļojumos dodas ar jauniem izaicinājumiem

INTERVIJA AR CEĻOTĀJU: Irina Florinska ceļojumos dodas ar jauniem izaicinājumiem

Ceļojumu tehnoloģiju uzņēmuma "Travelport" vadītāja Baltijas valstīs Irina Florinska gada nogali aizvada Kostarikā, pirms neilga laika atgriezās no draugu – vindsērfinga (vēja dēļa burātāju) cienītāju organizēta ceļojuma Dahabā, Ēģiptē. Irinas Florinskas nākamā gada mērķu sarakstā ir jau nākamie ceļojumi – tādi, kuros gūt dažādu jomu domubiedrus un iemācīties kaut ko jaunu.  

BalticTravelnews.com: Pastāstiet par savu jaunāko ceļojumu un tajā piedzīvoto!  

Irina Florinska: Decembra sākumā biju Dahabā, Ēģiptē, lai iemācītos braukt ar vējdēli. Man tik ļoti iepatikās, ka noteikti ar vindsērfingu nodarbošos arī nākotnē! Šāda veida ceļojums ir kā grāmata, kas jālasa tālāk... Tā ir vēl daudz, ko mācīties un izmēģināt darīt.  

Šī bija mana pirmā pieredze kā vindsērfinga braucējai, par kuru pastāstot, daudzi mani draugi ir pārsteigti. Par šāda veida aktīvā ceļojuma iespēju es uzzināju nejauši. Grupā bija vairāk nekā 20 cilvēku, pārsvarā vecumā 40 +. Tāpat bija patīkami, ka, kā jau sportiskā grupā, mūsu vidū bija daudz vīriešu – Latvijas grupām tas ir retums.  

Visus vienoja mērķis aptuveni vienā laikā sabraukt kopā Dahabā un braukt ar vēja dēli, atpūsties. Būtībā tā ir kā tāda vindsērfinga nometne. Septiņu dienu ceļojumu – lidojumu, viesnīcu iegādājāmies ar tūroperatora NOVATOURS starpniecību.

Sapratu, ka, braucot ar vēja dēli, var izjust plašu sajūtu spektru – saule, vējš, ūdens, ātrums...  No rīta katru dienu bija rīta rosme, tad brauciens ar vēja dēli, tad atpūta, tad atkal brauciens, vakarā dažādi atpūtas pasākumi, piemēram, salsas dejošana. Protams, ka tāds ceļojums dod iespēju apzināties, ka dari kaut ko vienreizēju un tev ir ar ko palepoties draugiem, padalīties sociālajos tīklos.

BalticTravelnews.com: Kaut kam ir jābūt Jūsos, lai pusmūžā izlemtu mācīties braukt ar vēja dēli... Vai bieži dzīvē ir bijis tā, ka metaties jaunajā iekšā un darāt kaut ko jaunu?

Irina Florinska: Ir cilvēki, kuri par savu pieredzi prot pastāstīt tik garšīgi, ka gribot negribot ieinteresējies. Un tā notika ar mani. Reizēm ir tā, ka ideja apstājas durvīs un skatās uz tevi, atliek tikai ļauties, lai paraudzītos, kas no tā visa sanāks... Grupā bija vairāki cilvēki manos gados, protams, citi ar vindsērfingu gan nodarbojas jau gadiem. Viņi, kā tādi vecie jūras vilki, neiekļāvās tik daudz kopīgajā dienas režīmā, bet paši vēroja Sarkano jūru, kad parādīsies vajadzīgais vējš, un uzreiz devās iekšā. Jāatzīst, ka visas dienas jūra bija pat pārāk mierīga, kas, protams, iesācējiem patika, bet pieredzējušajiem gan nē.

Jāatzīst, ka es līdz šim daudzus gadus neesmu ielaidusies tādās avantūrās kā šī, bet pēdējā laikā esmu atvērtāka. Cilvēkiem dzīvē ir dažādi periodi. Piemēram, ja ir bērni, tad prioritāte ir viņu audzināšana un skološana, riskēt negribas. Kad bērni aiziet savā dzīvē, tad daudzi atgriežas pie vērtībām, kuras bijušas aktuālas jaunībā. Arī man ir sajūta, ka es tagad izspēlēju etīdes no saviem meitenes sapņiem, kad jūsmoju par kuģiem, kapteini Grantu, ceļojumiem. Es tagad varu atļauties gan darīt, ko vēlos, gan riskēt. Mans mērķis Dahabas ceļojumā bija atpūta un iespēja iemācīties kaut ko jaunu. Turklāt Dahaba ir ļoti populāra vieta starp Latvijas vindsērfinga braucējiem – tur pludmalē ir pacelts pat sarkanbaltsarkanais karogs!

BalticTravelnews.com: Vai bija baiļu sajūta, uzsākot nodarbības?

Irina Florinska: Nē, nemaz! Vispirms bija teorētiska nodarbība, tad treneris parādīja vajadzīgās kustības un darbības uz sauszemes, iebridām seklumā un mēģinājām uzkāpt uz vēja dēļa. Jāatzīst, ka sākt braukt ir viegli, grūtāk ir apgriezt vēja dēli otrā virzienā, izcelt no ūdens, ja apkrīt.

BalticTravelnews.com: Iespējams, Jums bija vieglāk, jo esat sportiska?!

Irina Florinska: Jā, ikdienā nodarbojos ar jogu, varbūt tāpēc man vieglāk atrast balansu. Taču arī citi iesācēji brauca, nebija neviens, kurš kaut mazliet neiemācītos, lai cik viņam būtu gadu vai kāda figūra.

BalticTravelnews.com: Vai kaut kā iepriekš jāsagatavojas jau mājās, kaut kas jāpaņem līdzi, lai nodarbotos Ēģiptē ar vindsērfingu?

Irina Florinska: Inventāru var izīrēt uz vietas, pēc funkcionalitātes vēja dēļi ir atšķirīgi, piemēram, vieni ir paredzēti ātrai braukšanai, citi, lai izpildītu trikus gaisā. Mums grupā bija kāds profesionālis, kurš ieradās ar savu inventāru. Pārējie īrēja uz vietas, izvēle ir ļoti liela. Ja runājam par specifiskiem ieteikumiem, tad ieteicamāk būtu paņemt līdzi hidru, jo pavadot vairākas stundas uz ūdens, kur vējš, saule, slapjums tā būs komfortablāk.

BalticTravelnews.com: Cik liela ir iespējamība, ka atpūtniekus var pārsteigt haizivis?

Irina Florinska: Atpūtas daļa ir nodalīta ar atsevišķu izeju tālākā jūrā. Tiek ieteikts visiem braukt tikai pa šo aptuveni divus kilometrus garo baseinu, jo tajā haizivis neiepeldot. Profesionālākie brucēji, protams, devās arī tālāk par baseina robežām. Reizēs, kad tomēr, apgriežot dēli, iekritu ūdenī, instruktora ieteikumus bija ātri rāpties atpakaļ uz dēļa, jo nevar jau zināt... Man liekas, ka tas bija vairāk, kā joks, lai es tur netūļātos, bet ātrāk atsāktu braukt.

BalticTravelnews.com: Vai devāties arī kādā ekskursijā, lai vairāk iepazītu Ēģipti? Jutāties droši?

Irina Florinska: Varēja doties jebkurā no Ēģiptes ierastajām ekskursijām, bet es laiku pavadīju pamatā pludmalē. Vienu dienu tikai aizbraucām uz kanjonu. Tur aplūkojām tikai nelielu daļu, jo brīdināja, ka tālākajā daļā drošības dēļ tomēr nevajadzētu doties. Taču arī redzētais bija ļoti skaisti! Autobusiem nebija piesaistīta apsardze.

BalticTravelnews.com: Vai bija kaut kas, kas Jums nepatika?

Irina Florinska: Viesnīca varēja būt labāka, bet tajā pavadīju maz laika, un tās izskats nebija tik svarīgs. Viesnīcai bija 4 zvaigznes, bet manā vērtējumā ne vairāk par 2,5. Internets Dahabā bija pieejams atsevišķās vietās, varēju nedaudz arī pastrādāt. Kopumā var teikt, ka tūrisms Ēģiptē sarežģītās politiskās situācijas dēļ nepiedzīvo uzplaukumu, noslodze Dahabā viesnīcām bija diezgan minimāla. Laika apstākļu dēļ tagad vajadzētu būt pilns ar tūristiem, bet sauļošanās krēsli pludmalē pustukši.

BalticTravelnews.com: Kā vērtējat turienes ēdināšanu?

Irina Florinska: Bija diezgan daudzveidīgs augļu piedāvājums, varēja baudīt vietējo virtuvi, zivis, gaļu. Neviens nežēlojās, ka būtu piedzīvojis vēdergraizes.

BalticTravelnews.com: Vai ceļojumā vienmēr strādājat?

Irina Florinska: Nedaudz sanāk, bet cenšos vajadzīgo ātri paveikt. Citreiz stundu dienā, citreiz vairāk. Datoru līdzi neņemu, pietiek ar telefonu.

BalticTravelnews.com: Esat daudz ceļojusi pa pasauli, ko Jums tā sniedz?

Irina Florinska: Ceļošana paplašina manu redzesloku, robežas. Satieku jaunus cilvēkus, gūstu jaunus iespaidus. Aizvadītajos gados esmu bijusi Indijā, kur piedalījos ajurvēdas programmā. Indijā, kā personība, es iegāju vairāk sevī, dziļumā. Tas bija plānots ceļojums. Savukārt Dahaba bija kā improvizācijas, ļoti emocionāls ceļojums! Es šo ceļojumu nebiju kaut kā īpaši plānojusi, uzzināju un braucu! Tāpat pēkšņi izlēmu braukt uz Kostariku, kad ieraudzīju uzrunājošu aicinājumu Facebook.com Tas bija impulsa lēmums. Atkal improvizācija!

BalticTravelnews.com: Kurš ir tas ceļojums, par kuru vēl šodien sakāt, ka tas nu gan bija labs ceļojums!

Irina Florinska: Studiju gados ceļojums uz Altaja kalniem, kurā vasarā devos ar augstskolas Tūrisma kluba biedriem. Tā bija arī nopietna fiziskā slodze, bet redzētais, gūtā enerģija ir neaizmirstama.

BalticTravelnews.com: Vai pirms ceļojuma īpaši gatavojaties?

Irina Florinska: Sarakstu neveidoju, bet somu sāku salikt laicīgi. Ielieku vienu lietu, pēc dienas nākamo. Dienu pirms ceļojuma pieeju pie somas un sāku skatīties, kas no tā visa man patiešām būs vajadzīgs. Lieko izņemu. Pievēršu uzmanību apģērbam, lai saskanētu apģērba gabali un varētu viegli tos kombinēt. Ja uz Dahabu paņēmu trīs peldkostīmus, tad Kostarikas braucienā man varētu pietikt ar vienu, jo tik daudz laika nepavadīšu pie un uz ūdens. Kostarikas ceļojumam man bija svarīgi izvēlēties tērpu Jaunā gada sagaidīšanai un paņēmu līdzi kleitu. Tieši tik sievišķīgi!

BalticTravelnews.com: Vai pirms brauciena kaut ko palasāt par konkrēto vietu?

Irina Florinska: Nedaudz. Pasekoju internetā, kādi galamērķī gaidāmi laikapstākļi.

BalticTravelnews.com: Vai ceļojumā pierakstāt savus iespaidus? Un kādā veidā?

Irina Florinska: Jā, jo tad ienāk prātā dažādas domas. Biežāk rakstu telefonā nekā bloknotā, citreiz pierakstu un kaut ko uzzīmēju uz pirmā pieejamā papīra malas, vēlāk ir interesanti pārlasīt. Piemēram, nesen lidojumā pārlasīju Indijā pierakstīto un pati biju pārsteigta, cik interesantas domas man tur bijušas. Es pierakstu vairāk filozofiskas domas, nevis uzskaitu piedzīvoto.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet vairāk par savu nodarbošanos ar jogu?

Irina Florinska: Joga pie manis atnāca Indijā, kad sapratu, ka es arī varētu pasniegt jogas nodarbības. Tas ir labi manai veselībai, disciplinē no rītiem, varu socializēties, un arī cilvēki, kuri nāk pie manis nodarboties ar jogu, ir apmierināti. Manas nodarbības sākas septiņos no rīta, un daudzi labprāt šādi pamodina ķermeni.  Pēc tam ir ļoti laba sajūta, un es jūtu, ka esmu cilvēkiem noderīga šādā veidā. Mūsu platuma grādos joga vairāk ir fiziska, nevis garīga nodarbe. Tā ir iespēja stabilizēt arī elpošanu.

BalticTravelnews.com: Ar ko visbiežāk fotografējat ceļojumus?

Irina Florinska: Vairāk fotografēju ar telefonu. Piefiksēju dažādas situācijas. Citreiz kādu savu selfiju jogas zālē noformēju ar pierakstu: “Lai izdevusies diena!” un nosūtu kolēģiem. Fotogrāfijas glabāju atsevišķā diskā.

BalticTravelnews.com: Vai Jūs gribētu izlēkt ar izpletni?

Irina Florinska: Nē. Man nepatīk darīt pārāk riskantas lietas.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Ceļošana man ir...

veids, lai iepazītu pasauli un sevi

Esmu bijis/usi...

droši vien kādās 20-25 valstīs

Ceļojot vienatnē, es...

dodu priekšroku improvizācijai un neturos pie plāna

Ceļojot grupā, es...

esmu disciplinēta un lojāla tās dalībniece

Populāri apskates objekti...

man ir dabas parki, to skaistums

Viesnīca ir...

vajadzīga, par cik, tā ir vieta, kur es atpūšos

Trīs lietas, kas man vēl bez pases vienmēr ir līdzi ceļojumā...

telefons, skaidra nauda, bloknots un pildspalva

Pilsētās es vienmēr apmeklēju...

ieteiktu restorānu, jo man patīk nogaršot vietējo ēdienu

Fotografēt ceļojumā...

fotografēju, bet nedaudz, jo novērtēju un izbaudu tā mirkļa izjūtas

Ceļojumā es nekad...

nekad nepadodos sliktam garastāvoklim

Ierašanās kādā valstī pirmoreiz ir kā...

jaunas grāmatas atklāšana

Ceļojumā satiktie cilvēki...

var kļūt par mūsu draugiem un pat dzīves skolotājiem

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

lojālus lasītājus un dāsnus sadarbības partnerus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72347093sec.