LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Baltijas Apdrošināšanas Nams» AAS ceļojumu apdrošināšanas attīstības menedžeres Elīnas Leitendorfas

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Baltijas Apdrošināšanas Nams» AAS ceļojumu apdrošināšanas attīstības menedžeres Elīnas Leitendorfas

«Baltijas Apdrošināšanas Nams» AAS ceļojumu apdrošināšanas attīstības menedžerei Elīnai Leitendorfai gandarījumu darbā sniedz katrs ceļotājs, kurš saprot, ka bez biļetēm, ceļasomas un naktsmājām, ir nepieciešama arī ceļojuma apdrošināšana – ja kaut kas atgadītos, lai pasargātu no neplānotiem izdevumiem gan sevi, gan tuviniekus. Tendences liecina, ka šādu apzinīgo ceļotāju skaits pieaug.

BalticTravelnews.com: Cilvēki šobrīd ir mobili, daudz dodas ārpus Latvijas robežām. Kādi apdrošināšanas produkti viņiem tiek piedāvāti, kas būtu nepieciešamākais?

Elīna Leitendorfa: Domājot par apdrošināšanu kopumā, to var iedalīt 2 lielās grupās – dzīvības un nedzīvības apdrošināšana. Dzīvības apdrošināšana ir saistīta ar ilgtermiņā veidotiem uzkrājumiem, lai nodrošinātu materiālu aizsardzību savai ģimenei dzīvības zaudēšanas vai nepārejošas darba nespējas gadījumā. Ar nedzīvības apdrošināšanu saistītie riski ir tie, ar kuriem saskaramies visbiežāk un par kuriem vairāk piedomājam ikdienā – OCTA, KASKO apdrošināšana automašīnām, veselības apdrošināšana lielāku, mazāku uzņēmumu vai iestāžu darbiniekiem. Tāpat es iesaku padomāt arī par nelaimes gadījumu apdrošināšanu, kas mūs var pasargāt no neplānotiem finansu izdevumiem, ja iestājas nelaimes gadījums. Tā darbojas visā pasaulē, 24 stundas diennaktī un izmaksā salīdzinoši nedaudz. Šis apdrošināšanas veids daļēji pārklājas ar ceļojumu apdrošināšanu, jo sedz izdevumus arī pēc notikuša nelaimes gadījuma – ja paklūpam, iekļūstam ceļu satiksmes negadījumā u.tml. Vērts padomāt, ka, gan mums pašiem, gan mūsu tuviniekiem finansiālais atbalsts noderēs, ja ar mums kas notiks.

Visus pieteiktos apdrošināšanas izdevumus arī nosacīti var iedalīt 2 grupās – pēc fakta izmaksājamās atlīdzības un atlīdzības, ko izmaksā, balstoties uz iesniegtajiem, izdevumus apliecinošiem čekiem. Ja apdrošināšanas gadījuma rezultātā ir iestājusies paliekoša darba nespēja vai nāve, kompensāciju izmaksās pēc fakta, "nostrādās" jebkura polise, kuras segumā ir iekļauti dotie riski, piemēram, uzkrājošā apdrošināšana, kredītņēmēja vai nelaimes gadījumu apdrošināšana. Savukārt medicīnas izdevumi tiek segti, balstoties uz iesniegtajiem čeku orģināliem.

Mans darbs ikdienā ir cieši saistīts ar sadarbību ar tūrisma aģentūrām – to darbinieku apmācību un konsultēšanu par jautājumiem, kas saistīti ar ceļojumu apdrošināšanu. Par ceļojumu apdrošināšanu ir vērts padomāt , dodoties ne tikai tālākos, bet arī tuvākos ceļojumos, kaut vai tepat, īsā ceļojumā uz Igauniju vai Lietuvu, jo diemžēl, lielāki vai mazāki apdrošināšanas gadījumi notiek diezgan bieži.

BalticTravelnews.com: Travelnews.lv pieredze ir, ka Vācijā savulaik tika izmantota tiesiskās aizsardzības apdrošināšana. Ja iekļūtu kādos negadījumos, ceļojot ar automašīnu, būtu nepieciešams segt advokāta, tiesas izdevumus, to veiktu apdrošinātājs. Tas bija atsevišķs apdrošināšanas produkts, vai un kāds Latvijā pieejamais produkts šo ietver?

Elīna Leitendorfa: Jā, ceļojumu apdrošināšanas polises paredz ne tikai medicīnisko izdevumu segšanu pēkšņas saslimšanas vai gūtu traumu rezultātā, bet arī Civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas un atsevišķām programmām arī Juridisko izdevumu risku segumu. Tāpat dažkārt nākas sastapties ar jautājumu – vai apdrošināšanas segums būs spēkā, ja ceļojuma laikā ir plānots īrēt motorolleru vai kvadraciklu? Saskaņā ar Baltijas Apdrošināšanas Nams ceļojumu apdrošināšanas noteikumiem, apdrošināšanas segums būs spēkā, braucot ar motociklu vai kvadraciklu, kura dzinēja tilpums nav lielāks par 125 cm3. Jaudīgākiem braucamajiem klasiskā ceļojumu apdrošināšana diemžēl nebūs spēkā. Lai pasargātu sevi no negaidītiem izdevumiem par nodarītiem bojājumiem ceļu satiksmes negadījuma rezultātā pašam braucamajam, ir jāiegādājas atsevišķa apdrošināšanas polise, īrējot automašīnu vai motorolleri.

Ceļojumu apdrošināšanas polisē iekļautā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana pasargās ceļotāju no pēkšņiem un neparedzētiem izdevumiem, kas var rasties viņa darbības vai bezdarbības rezultātā, trešās personas veselībai, dzīvībai vai mantai nodarītiem kaitējumiem. Piemēram, ir bijusi situācija, kad pēc atgriešanās no atvaļinājuma Austrijas slēpošanas kūrortā, pat pēc vairākiem mēnešiem ir saņemta vēstule no Austrijas tiesas, ka, tā kā ceļotājs ir bijis iesaistīts sadursmē uz kalna ar citu slēpotāju, tiek prasīts apmaksāt medicīnas un nu jau arī tiesas izdevumus. Ceļotājs atzina, ka sadursme tiešām bijusi, bet esot šķīrušies draudzīgi un par gūtu traumu nekas neesot liecinājis. Neskatoties uz to, ka personai bija iegādāta ceļojumu apdrošināšanas polise, par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu nebija padomāts, līdz ar to nevarējām palīdzēt.

BalticTravelnews.com: Vai klienta, iegādājoties ceļojumu apdrošināšanas polisi, pašam būtu jājautā, lai iekļauj arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu?

Elīna Leitendorfa: Ir programmas, kur šis risks jau ir iekļauts automātiski, bet pēc ceļotāja lūguma bez papildus maksas šo risku varam iekļaut jau arī Standarda programmā. Attiecīgi apdrošināšanas limits Standarta programmā būs līdz EUR 5'000, Sudraba līdz EUR 10'000, Zelta līdz EUR 20'000 un Platīna līdz EUR 40'000 ar paša risku EUR 150.00.

Tāpat, plānojot un apmaksājot ceļojumus laicīgi, iesaku padomāt arī par ceļojumu apdrošināšanas polišu laicīgu iegādi, izvēloties polises, kur ir iekļauts Ceļojuma atcelšanas risks. "Baltijas Apdrošināšanas Nams" šis risks ir iekļauts jau sākot Sudraba programmu. Piemēram, kad man jautā, kādu apdrošināšanas polisi labāk iegādāties, man svarīgi ir trīs aspekti: "Kur dosies? Kā plāno tur nokļūt? Kāda veida atpūta ir paredzēta?" Ja manā rīcībā ir informācija, ka ceļojums tiek plānots jau laicīgi, vai, ka ceļojumā ir plānots doties ar bērniem, nodarboties ar aktīvo atpūtu, es vienmēr piedāvāju padomāt par sudraba polisi, kurā bez bagāžas un sporta inventāra apdrošināšanas, ir paredzēta apdrošināšanas izmaksa arī ceļojuma atcelšanas gadījumā līdz 700 EUR. Ja ceļojuma izdevumi ir lielāki, var iegādāties arī vērtīgāku polisi.

BalticTravelnews.com: Ja tagad pērkam ceļojumu, kurā dosimies vasarā, vai vajadzētu uzreiz noformēt arī ceļojuma apdrošināšanu? Kad tā sāks darboties?

Elīna Leitendorfa: Tieši tā! Polisi nevar nopirkt par agru, tikai par vēlu, piemēram, ja pēkšņi iestājies apdrošināšanas gadījums, polisi pirkt būs par vēlu, un izdevumi būs jāsedz pašam. Bieži vien cilvēki domā, ka laiks vēl daudz, ar mani jau nekas nenotiks, gan nopirkšu...

Apdrošināšanas segums ir spēkā no polises apmaksas brīža un, neskatoties uz to, ka polises maksa tiek aprēķināta tikai par reālajām ceļojuma dienām, sākot ar Sudraba vai vērtīgākas polises iegādes gadījumā, ceļojuma atcelšanas risks jau būs spēkā, un apdrošinātājs sāk uzņemties atbildību par savu klientu – ne tikai apdrošinātās personas vai viņa bērnu vai laulātā saslimšanas gadījumā, bet arī īpašumam nodarītu bojājumu gadījumā, kad persona nevar doties ceļojumā, jo jārisina jautājumi, kas saistīti ar avārijas situācijas novēršanu, piemēram, plīsis ūdensvads dzīvoklī vai aizdzīta automašīna u.tml. Šī ir vienīgā iespēja nezaudēt ieguldītos līdzekļus.

Ja ceļojums jāatceļ tāpēc, ka darbā neiedod atvaļinājumu, vai ir noticis strīds ar laulāto - tas diemžēl nebūs apdrošināšanas gadījums. Pirms pieņemt lēmumu par ceļojumu apdrošināšanas polises iegādi, par apdrošinātajiem riskiem visu var noskaidrot tūrisma aģentūrās visā Latvijā, Baltijas Apdrošināšanas Nams birojos vai internetā. Tas ir katra ieinteresētības jautājums, cik daudz viņš cenšas noskaidrot par izvēlēto pakalpojumu, tieši kādu polisi un ar kādu segumu labāk iegādāties.

Uzsākot aktīvās darba gaitas Baltijas Apdrošināšanas Nams, jau pirms vairākiem gadiem novēroju tendenci, ka ceļotāju paradumi konsultantu darba rezultātā sāka mainīties - pieauga Standarta, Sudraba un Zelta polišu īpatsvars. Ceļotāji aizvien vairāk pievērš uzmanību ne tikai polises cenai, bet arī kvalitātei. Ceļotāji pēc skaidrojošā darba ceļojumu aģentūrās aizvien labāk izprot, ka vērts piemaksāt nedaudz vairāk par kvalitatīvu ceļojuma apdrošināšanu, lai saņemtu vispusīgu aizsardzību.

Ņemot vērā, ka aizvien biežāk cilvēki savus ceļojumus sāk plānot paši, tad šī agrā ceļojuma apdrošināšana ir pat vienīgais veids, lai neciestu finansiāli. Ja ir iestājies apdrošināšanas gadījums, Atlīdzības pieteikumu vēlams iesniegt 30 dienas laikā pēc negadījuma notikšanas vai tad, kad tas ir iespējams. Ja notikusi nopietna trauma, tad vismazākais, par ko cilvēks vai viņa tuvinieki domā, kā atgūt līdzekļus ar apdrošinātāja starpniecību – primārā ir veselības aprūpe un tās atgūšana. Ja iemesls ir pamatots, tad var pieteikt arī vēlāk par 30 dienām, bet speciāli kavēt gan nevajadzētu. Ceļojumu apdrošināšanas pieteikto atlīdzību skaits Baltijas Apdrošināšanas Nams pieaug, jo cilvēki kļūst izglītotāki, lasa rūpīgāk, kādu apdrošināšanas produktu iegādājas, kas teikts līgumā. 

BalticTravelnews.com: Saistībā ar citu apdrošināšanas kompāniju pakalpojumiem, ir izskanējuši gadījumi, ka nevar saņemt pilnu atlīdzību par lidsabiedrības nozaudēto bagāžu, jo nevar pierādīt kofera vērtību, tā saturu, nav čeki bagāžā ievietotajām mantām.

Elīna Leitendorfa: Vispirms ir jāsaprot, ka nesaņemta bagāža pēc ielidošanas nenozīmē, ka tā ir nozaudēta. Lai pārliecinātos par savas nesaņemtās bagāžas vienības atrašanos, ir jāvēršas pie lidostas attiecīgā dienesta un jāsaņem apliecinājums, ka bagāžas vienība ir vai nu aizkavējusies, vai nozaudēta. Balstoties uz šo informāciju un saņemto apliecinājumu, cietusī persona arī attiecīgi rīkosies. Piemēram, ja bagāžas vienība ir aizkavējusies ilgāk par 4 stundām, apdrošinātajai personai ir tiesības iegādāties pirmās nepieciešamības preces, higiēnas piederumus un klimatam atbilstošus apģērbus. Vēlāk, pēc atgriešanās mājās, apdrošināšanas sabiedrībā atlīdzības saņemšanai būs jāiesniedz šīs lidsabiedrības/lidostas attiecīgā dienesta apliecinājums un pirkumu čeki. Līdzīgi ir jārīkojas bagāžas sabojāšanas/salaušanas gadījumos. Šajā gadījumā ļoti palīdz fotogrāfijas ar bojājuma vietu un kofera zīmola nosaukumu, jo bieži vien ir neiespējami pierādīt kofera vērtību, tā kā iegādes čeki nav saglabājušies.

Ja lidsabiedrība ir atzinusi nodotās bagāžas nozaudēšanas faktu, šis parasti aizņem vairākus mēnešus, tad arī šajā situācijā, piesakot atlīdzību, ļoti svarīgas būs fotogrāfijas, kas uzņemtas vēl pirms bagāžas nodošanas lidsabiedrības pārziņā. Tāpēc vienmēr iesaku, stāvot rindā uz bagāžas reģistrāciju, pirms tās koferi nofotografēt, lai ir redzami gan riteņi, gan rokturi un zīmols. Šādu fotogrāfiju esamība ļoti atvieglo izmaksu procesu.

Gadījumos, kad aizkavētā bagāžas vienība tiek atzīta par nozaudētu, tad no izmaksājamās atlīdzības apmēra par bagāžas nozaudēšanu tiek ieturēts jau iepriekš izmaksātās atlīdzības apmērs par pirmo nepieciešamo preču iegādi. Atlīdzības apmērs ir atkarīgs no izvēlētās apdrošināšanas polises programmas. Piemēram, Platīna programma paredz, ka izmaksājamās atlīdzības apmērs par bagāžas aizkavēšanos būs līdz pat EUR 800.00, bet, ja ir atzīts nozaudēšanas fakts, tad EUR 1'000. Tas nozīmē, ja ceļotājs, Platīna polises turētājs ir saņēmis atlīdzību par pirmās nepieciešamības preču iegādi līdz EUR 800.00, tad vēl ir iespēja saņemt līdz EUR 200.00, no atlikušās bagāžas vienības vērtības. Ar bagāžas vienību saprot lietu kopumu – pašu koferi un visu tā saturu kopā.

BalticTravelnews.com: Travelnews.lv redakcijas pieredze ir pirms katra ceļojuma nofotografēt somas saturu un vēl koferi, kad tas uzlikts uz lentes lidostā – tā, lai fotogrāfijā būtu redzams kofera svars.

Elīna Leitendorfa: Ideāli! Noteikumos tas nav minēts, bet, kā jau minēju iepriekš, nododamās bagāžas fotografēšana atvieglo komunikāciju ar apdrošinātāju un kalpo kā pierādījums. Arī bagāžas talons, ko saņem nododot bagāžu lidsabiedrības pārziņā, noteikti ir jāsaglabā līdz bagāžas saņemšanas brīdim galapunktā. Apdrošinātās personas pienākums ir pierādīt, ka ir bijis apdrošināšanas gadījums. Ar fotogrāfiju palīdzību vieglāk var noteikt kofera vērtību, jo redzams zīmols un nolietojums, kā arī bojājumu apmērs.

BalticTravelnews.com: Kāda vēl ir atšķirība starp ceļojumu apdrošināšanas polisēm?

Elīna Leitendorfa: Izvēloties ceļojumu apdrošināšanas polisi, svarīgi ir ņemt vērā ceļojumu plānus. Vienmēr sarunas laikā cenšos noskaidrot, uz kurieni ir plānots ceļot? Viens risku segums būs vairāk piemērots nedēļas nogales ceļojumam uz kādu no Eiropas valstīm, bet pavisam cits, ja, piemēram, plānojam doties uz ASV, Kanādu vai Austrāliju. Ceļojot uz šīm valstīm, ir jāpadomā par vērtīgākas polises izvēli, jo kā zināms, medicīnas un transportēšanas izdevumi var būt negaidīti augsti. Esam viena no retajām apdrošināšanas sabiedrībām, kas sedz arī medicīniskos izdevumus mītnes zemē pēc ceļojuma laikā gūta nelaimes gadījuma. Šādas iespējas paredz Platīna programma. Sākot jau ar Standarta programmu, Baltijas Apdrošināšanas Nams saviem ceļotājiem paredz tādu izdevumu segšanu, kas saistīti ar tuvinieka ierašanos un uzturēšanos pie smagi cietušās personas līdz 10 dienām, ja vien tas ir iepriekš saskaņots.

Būtiskākā atšķirība starp apdrošināšanas programmām ir – apdrošināšanas limiti, par kādu naudas summu tiek segti izdevumi un iekļauto apdrošināšanas risku kopums. Iegādājoties polisi ir vērts padomāt, cik no nepieciešamā man konkrētā polise spēs apmaksāt. Programmu atšķirības nenozīmē, ka vieniem klientiem pienāktos viena slimnīca, bet citiem cita – pakalpojumu pieejamība un to līmenis visiem ir vienāds!

BalticTravelnews.com: Ja cilvēks nonāk ārzemēs slimnīcā, tur uzreiz prasa samaksu, reizēm pat vairākos tūkstošos mērāmu. Pacientam šādas naudas nav. Ko darīt? Zvanīt Jums?

Elīna Leitendorfa: Baltijas Apdrošināšanas Nams saviem klientiem iesaka, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, sazināties ar palīdzības dienestu Smile Assistance, kurš ir sasniedzams 24 h diennaktī no jebkuras vietas pasaulē, lai vienotos par tālāko rīcību kvalitatīvas medicīniskās palīdzības saņemšanai un izvairītos no pārmērīgiem un neparedzētiem izdevumiem. Smile Assistance atbalstu sniedz apdrošinātai personai saprotama valodā, kas atvieglo daudzus procesus. Vislabāk ir vispirms piezvanīt, saņemt ieteikumu, kur ir tuvākā klīnika utt., un tikai tad doties saņemt palīdzību.

Diemžēl ir bijuši gadījumi, kad apdrošinātā persona, nesazinoties ar palīdzības dienestu, ir devusies uz, piemēram, viesnīcas ieteiktu klīniku, kur tiek pieprasīts apmaksu veikt pašai cietušajai personai. Šādas klīnikas diemžēl nelabprāt sadarbojas ar apdrošināšanas sabiedrībām, kas parasti norēķinus veic, balstoties uz savstarpēji saskaņotu garantijas vēstuļu pamata. Piestādītie rēķini par saņemtajiem pakalpojumiem šādās klīnikās diemžēl mēdz būt maldinoši, izrakstīti par nevajadzīgiem, nepamatoti sadārdzinātiem pakalpojumiem. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, Baltijas Apdrošināšanas Nams vienmēr iesaka pirms pašiem vērsties pēc medicīniskās palīdzības, tomēr iespēju robežās sazināties ar palīdzības dienestu. Tas palīdzēs izvairīties no neparedzētiem savu finansu līdzekļu tēriņiem, kas dažkārt var būt arī ļoti augsti, piemēram, par smagu operāciju vai medicīnisko repatriāciju, kuras laikā var rasties nepieciešamība pēc vairāku sēdvietu rezervēšanas.

Ja apdrošināšanas gadījums ir iestājies cēloņsakarīgi alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē, tad izdevumi par ārstēšanos diemžēl būs jāsedz pašai apdrošinātajai personai. Būtiski ir, vai nelaimes gadījums notika tāpēc, ka cilvēks bija dzēris! Visi taču zina, ka pie stūres nevar sēsties dzērumā, tāpat nevajadzētu arī reibumā slēpot utt.

BalticTravelnews.com: Ja jāceļo bieži, vai var iegādāties ceļojuma apdrošināšanu visam gadam?

Elīna Leitendorfa: Jā, ir pieejams arī šāds polišu veids, kas paredz apdrošināt vairākus ceļojumus gada laikā. Polises cena būs atkarīga ne tikai no teritoriālā seguma, bet arī no dienu skaita, ko plānots pavadīt ārpus mītnes zemes. Piemēram, līdz 64 gadus vecai personai gada polise daudzreizējiem ceļojumiem pa Eiropu līdz 180 dienām gadā izmaksās sākot ar EUR 70.00. Nevajadzētu paļauties tikai uz komercbanku piedāvāto ceļojumu apdrošināšanu kredītkaršu īpašniekam, jo arī tai ir savi noteikumi un izņēmumi. Jāpievērš uzmanība, kāds ir piedāvātais apdrošināto risku klāsts, kādi ir izņēmumi, pašriski, cik ceļojumu dienas gadā tā sedz vai izdevumi par apdrošināšanas gadījumu būs jāsedz no saviem līdzekļiem?

Ja Baltijas Apdrošināšanas Nams ceļojumu apdrošināšanas polise ir iegādāta mītnes zemē – Latvijā, tā stājas spēkā nekavējoties. Ja ceļojuma apdrošināšanas polisi iegādājas jau esot ārzemēs, tad polises darbība sākas pēc 72 stundām. Tas palīdz izvairīties no negodīgas rīcības, piemēram, ja polise tiek iegādāta jau pēc tam, kad ir iestājies apdrošināšanas gadījums.

BalticTravelnews.com: Kādēļ personas no 65 gadiem ceļojumu apdrošināšanas polisi nevar iegādāties internetā, vai pat jāiziet ārsta apskate? Daudzi cilvēki, kuri ir pensijā, arī ceļo, daudziem veselība ir ļoti laba, izskats un pašsajūta lieliska. Šie noteikumi viņiem var būt aizvainojoši.

Elīna Leitendorfa: Baltijas Apdrošināšanas Nams piedāvā vairākas cenu grupas dažāda vecuma cilvēkiem. Pamata grupā ietilpst zīdaiņi līdz gada vecumam un ceļotāji no 19-64 gadu vecumam. Bērnam sasniedzot 1 gada vecumu līdz pat 18 gadiem, mēs piedāvājam atlaides. Sākot ar 65 gadiem, ceļojumu apdrošināšanas polises kļūst dārgākas. No 75 gadu vecuma lūdzam klientam klātienē Baltijas Apdrošināšanas Nams birojā vai ceļojumu aģentūrā aizpildīt veselības anketu, kas iekļauj 3 jautājumus, lai noskaidrotu, vai veselības stāvoklis atbilst izvelētajam ceļojuma galamērķim un ilgumam. Diemžēl dažkārt ceļotāji pārvērtē savas spējas, paļaujoties tikai uz vēlmēm, piemēram, neņemot vērā sirds un asinsvadu saslimšanu, vēlas doties uz karsto Ēģipti.

BalticTravelnews.com: Interneta sniegtās iespējas aizvien paplašinās. Vai drīzumā varētu būt pieejama aplikācija, kura Jums ziņo, ka esmu ieradies ārzemēs un man jāpiedāvā iegādāties ceļojuma apdrošināšanu?

Elīna Leitendorfa: Pagaidām tā nav, bet ar laiku tehnoloģijas sasniegs līmeni, ka daļēji strādās virtuālais asistents. Pagaidām www.ban.lv var iegādāties ceļojumu apdrošināšanas polisi no jebkuras valsts, jebkurā diennakts laikā. Protams, jāņem vērā, ka ārzemēs iegādātās polises aizsardzība stāsies spēkā pēc 72 stundām.

BalticTravelnews.com: Reizēm ceļotāji tiek pilnīgā apzagti, viņiem nav ne personīgo mantu, ne pases, lai nokļūtu mājās. Vai un kā var palīdzēt apdrošinātājs šādā situācijā, lai cilvēks ātrāk nokļūtu mājās?

Elīna Leitendorfa: Baltijas Apdrošināšanas Nams jau sākot ar Standarta polisi ir iekļauti apdrošināties riski – informatīvā palīdzība un pases apdrošināšana. Tas nozīmē, ka tiek segti izdevumi par telefona zvaniem palīdzības dienestam, ja ir iestājies apdrošināšanas gadījums un ir nepieciešama medicīniska palīdzība vai nozagti dokumenti. Laupīšanas gadījumā noteikti ir jāsazinās ar tiesībsargājošajiem dienestiem, lai varētu rast risinājumu dotajā situācijā un saņemtu oficiālu apliecinājumu par notikušo faktu. Balstoties uz šo apliecinājumu un izdevumus apliecinošiem dokumentiem, kompensēsim transporta un uzturēšanās izdevumus, kā arī izdevumus, kas saistīti ar aizvietojoša dokumenta saņemšanu robežas šķērsošanai.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu, kas ceļotājus no Latvijas pašreiz interesē pasaulē?

Elīna Leitendorfa: Ceļo daudz un visur – gaumes ir dažādas. Ir cilvēki, kuri tikai tagad sāk apgūt kūrortus Turcijā, citi tos jau ir izbaudījuši un dodas uz eksotiskākiem galamērķiem. Ceļojumu organizatori daudz strādā, lai piedāvātu aizvien jaunus, interesantus maršrutus, kam arī mēs, kā apdrošinātāji, esam gatavi!

Latvijas ceļotāji kļūst aizvien apzinīgāki un izglītotāki – vairāk apdrošinās pirms ceļojumiem, kā arī biežāk piesakās atlīdzību saņemšanai.

BalticTravelnews.com: Kur Jūs esat dzimusi, skolojusies, kā nonācāt apdrošināšanas jomā?

Elīna Leitendorfa: Esmu dzimusi, augusi Jūrmalā, pēc izglītības – pirmsskolas un sākumskolas skolotāja. Esmu absolvējusi Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības augstskolu, iegūstot bakalaura grādu pedagoģijā. Sanāk, ka aizvien skoloju, bet nu jau pieaugušos un ar apdrošināšanu saistītu jautājumu sakarā. Man ir 22 gadus jauns dēls, kurš studē Tūrisma uzņēmējdarbības vadību Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) un, izprotot apdrošināšanas būtību un nepieciešamību, aizrautīgi ar to iepazīstina savus studiju biedrus. Viņš ir uzaudzis, dzirdot un redzot, bieži vien arī ārpus darba laika, kā es strādāju, ar kādām problēmsituācijām saskaras mani klienti un sadarbības partneri, kā telefonsarunu laikā sniedzu konsultācijas un palīdzību.

Savulaik nepilnus 10 gadus nostrādāju Swedbank, kur esmu guvusi pirmo lielo pieredzi darbā ar cilvēkiem – biju uzņēmumu klientu menedžere. Manas spējas komunicēt, ieinteresēt cilvēkus, tika ātri novērtētas! Ikdienā dzīvoju ar tādu kā misijas apziņu, ar vēlmi palīdzēt, tiem, kam tas ir nepieciešams. Strādājot Swedbank, esot aktīvai personībai, vienmēr ir bijusi vēlme darīt vairāk, sniegt vairāk. Tad arī izmantoju iespēju iepazīties tuvāk arī ar apdrošināšanas jomu, ko vēlāk izmantoju savā karjeras izaugsmē. Esmu uzkrājusi pieredzi, strādājot arī dzīvības apdrošināšanas jomā, bet nu jau gandrīz 10 gadus esmu saistīta ar ceļojumu apdrošināšanu, no kuriem pēdējos sešus esmu Baltijas Apdrošināšanas Nams speciālistu komandā kā ceļojumu apdrošināšanas attīstības menedžere.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji brīvajā laikā?

Elīna Leitendorfa: Man ļoti patīk ceļot, ar ģimeni cenšamies vismaz dažas reizes gadā aizbraukt kādā tuvākā vai tālākā ceļojumā. Visi trīs esam aizrāvušies ar zemūdens peldēšanu, daivingu. Iemīļota vieta ir Ēģipte, kur par salīdzinoši nelielu samaksu var redzēt krāšņu zemūdens pasauli – sākot ar krāsainām zivtiņām un beidzot ar nogrimušu kuģu vrakiem un ekstrēmu satikšanos ar haizivīm. Esot zem ūdens, es atpūšos, jo tad atslēdzos no ikdienas rūpēm un domām par darbu un varu izbaudīt apkārtējo dabas burvību.

Esot ceļā, parasti patīk līdzi ņemt kādu aizraujošu grāmatu vai rokdarbu sainīti. Brīvos brīžos gatavoju rotas no dabīgajiem akmeņiem, pusdārgakmeņiem, pērlēm u.c. materiāliem. Šīs rotas nēsāju gan pati, gan arī priecājos, kad manus darinājumus izvēlas, kā sava stila sastāvdaļu, arī citas dāmas.

BalticTravelnews.com: Vai varat ātri izlemt, ka jādodas ceļojumā?

Elīna Leitendorfa: Tā kā esmu diezgan aktīva personība, arī lēmumus parasti spēju pieņemt ātri. Ja vien tas ir iespējams un darbs to atļauj, tad esmu ar mieru arī piekrist kādam "karstajam" ceļojumam. Mana darba specifika ir tāda, ka varu strādāt arī attālināti, modernās tehnoloģijas dod iespēju man būt pieejamai jebkurā brīdī. Arī ikdienā esmu vairāk ārpus biroja, jo sadarbības partneri man ir visā Latvijas teritorijā, kur tos regulāri arī apciemoju.

BalticTravelnews.com: Ja Jums būtu viens gads jānodzīvo svešā valstī, kuras trīs tās būt un kāpēc?

Elīna Leitendorfa: Es izvēlētos tādas valstis, kurās es justos droši un komfortabli gan drošības apsvērumu, gan savu valodas zināšanu dēļ.  Kā pirmo varētu minēt ASV, kur esmu bijusi jau vairākas reizes. Man ļoti patīk gan Rietumkrasta daba, gan arī smaidīgie un atsaucīgie cilvēki. Tā kā ASV man dzīvo tuvinieki, tad šī vide man nav sveša. Kā nākamo izvēlētos Austrāliju. Šī kontinenta dabas burvība un unikalitāte mani pārsteidz. Sirds lūzt, redzot, cik ļoti šī valsts tagad cietusi ugunsgrēku dēļ. Vēl ļoti sirdij tuva ir arī Itālija. Man patīk Itālijas vēstures dvesma, nepārspējamā gastronomijas izsmalcinātība un, protams, itāļu temperaments.

BalticTravelnews.com: Vai ir kāda vieta, kur sapņojat nokļūt?

Elīna Leitendorfa: Līdz šim nepiepildīts ir sapnis par atpūtu Maldivu salās. Miers un pasakaini skaistie dabas skati ļoti vilina – baltās smiltis, zilais ūdens, bezgalīgas debesis... un klusums. Arī zemūdens pasaule ir ļoti krāšņa.

BalticTravelnews.com: Kuras vietas Jums ir tuvas Latvijā, kur labprāt dodaties?

Elīna Leitendorfa: Noteikti Jūrmala! Esmu uzaugusi priežu meža ieskautajos Dubultos, tur joprojām dzīvo arī mani vecāki.  Ziemassvētki nav iedomājami citur, tie vienmēr tiek pavadīti ģimenes lokā ar eglīti, dāvanām un pantiņiem. Patīk mežs un svaigais jūras gaiss. Tā kā mans ikdienas darbs ir saistīts ar tūrisma aģentūru darbinieku apmācību, konsultēšanu un atbalsta sniegšanu tiem, tad man ir iespēja regulāri apceļot dažādus Latvijas novadus. Man ļoti patīk viesmīlīgā Daugavpils, vējainā Liepāja, Ventspils, Cēsis – Latvija ir ļoti skaista, te dzīvo ļoti viesmīlīgi un sirsnīgi cilvēki!  

BalticTravelnews.com: Vai ir kaut kas tāds, ar ko Jūs nodarbotos vairāk brīvajā laikā, bet nākotnē?

Elīna Leitendorfa: Es vēlētos vairāk laika veltīt lasīšanai. Mīlestības romāni jau pusaudžu gados ir izlasīti, tagad vairāk ir vēlme lasīt grāmatas, kas aizrauj, liek domāt. Man tuvi ir arī tādi autori kā Paulu Koelju un Dens Brauns.

UZZIŅA

  • Baltijas Apdrošināšanas Nams dibināts 2000. gadā.

  • Baltijas Apdrošināšanas Nams ir Latvijā dibināts uzņēmums, ar vienu no sabalansētākajām pārapdrošināšanas programmām Latvijas apdrošināšanas tirgū.

  • Baltijas Apdrošināšanas Nams ir viena no vadošajām apdrošināšanas sabiedrībām tūrisma aģentūru un brokeru aģentūru segmentā.

  • Baltijas Apdrošināšanas Nams ir viena no pirmajām apdrošināšanas sabiedrībām Latvijā, kas veiksmīgi ieviesa apdrošināšanas polišu tirdzniecību internetā, portālā polise.ban.lv

  • Baltijas Apdrošināšanas Nams sniedz pakalpojumus autotransporta (OCTA, KASKO), īpašumu, civiltiesiskās atbildības, ceļojumu, nelaimes gadījumu, veselības, kravu un kuģu apdrošināšanā, kā arī citus apdrošināšanas pakalpojumus.

  • Vairāk par Baltijas Apdrošināšanas Namu var uzzināt www.ban.lv

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un augusi...

Jūrmalā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Spēju cilvēkiem palīdzēt, sniegt atbalstu un jaunas zināšanas

Mans iecienītākais restorāns (-ni)...

D'Arte; savukārt labākā vieta, kur izbaudīt kafijas pauzi - "Innocent Cafe"

Kad kļūšu pietiekami drosmīga, es...

Izbaudīšu "Dinner In The Sky"

Panākumi...

Mans dēls, kuram sky is no limit (no angļu val. debesis nav robeža)

Trīs lietas, kuras es paveikšu Jaunajā gadā...

Došos iepazīt jaunus ceļojumu galamērķus

Latvijā noteikti drīzumā apskatīšu...

Starptautisko Ledus skulptūru festivālu Jelgavā

No kultūras dzīves drīzumā baudīšu...

Vēlētos apmeklēt Vīnes operu, Sanktpēterburgas muzejus

Labākā dāvana ir...

Ceļojums 

Es ceru piedzīvot...

Ziemassvētku brīnumu!

Pasaules kartē...

Ir milzum daudz iespējas atrast, jaunus ceļojuma galamērķus

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

Maldivu salām

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Turpināt būt ceļvedim un iedvesmot!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.383569sec.