Ronalds Pētersons: Profesionāli tūrisma organizatori būs vajadzīgi vienmēr

Ronalds Pētersons ir Vidzemes Augstskolas bakalaura studiju programmas “Tūrisma organizācija un vadība” 2003. gada absolvents. Nedaudz vēlāk Ronalds absolvējis arī maģistra studiju programmu “Tūrisma stratēģiskā vadība”, zīmīgi, ka tas bija arī pirmais izlaidums Vidzemes Augstskolas maģistra studiju programmas studentiem. Pēc augstskolas absolvēšanas Ronalds ir turpinājis darboties tūrisma nozarē, un nu jau vairāk kā 20 gadus ir pierādījis sevi kā savas jomas profesionāli! Šobrīd Ronalds paralēli dzīvo gan Grieķijā, gan Latvijā, taču savu ikdienu pavada vadot viesnīcu vadības uzņēmumu “HotelArtPro”. Lai uzzinātu vairāk par Ronalda gaitām pēc augstskolas absolvēšanas, aicinājām viņu uz nelielu interviju, kurā Ronalds pastāsta par savu pieredzi profesionālajā karjerā, kā arī studentu laikiem Vidzemes Augstskolā.

Kāda ir bijusi Jūsu profesionālā karjera pēc Vidzemes Augstskolas absolvēšanas?

Uzskatu, ka man ir paveicies. Profesionālajā tūrisma organizēšanā sāku strādāt jau pēc pirmā kursa, prakses laikā, 2000. gadā, toreiz piedalījos čarterlidojumu organizēšanā no Rīgas uz Krētas salu, Grieķijā, kurā vēlāk nodzīvoju 12 gadus. Sakritība? Kopš tā laika neesmu darījis neko citu. Esmu strādājis izejošajos un ienākošajos tūrisma operatoros,  kā arī šobrīd vadu viesnīcu menedžmenta kompāniju. Tūrisma organizēšana un vadība ir manas dzīves sastāvdaļa jau vairāk par 20 gadiem, lai gan strādāt šajā sfērā ne vienmēr nozīmē ceļot.

Kā esošā situācija - pandēmija - ir ietekmējusi Jūsu profesionālo darbību?

Ņemot vērā, ka jau atkal strādāju Grieķijas uzņēmumā, lietas iet uz priekšu. Situācija ir sarežģīta, taču mēs darām visu, ko varām un tūrisma industrija visiem spēkiem cīnās par savu nākotni. 2020. gadā centos uzsākt jaunu tūrisma projektu Latvijā, diemžēl tam nebija lemts īstenoties, pārsvarā valdības noteikto ierobežojumu dēļ.

Ko visvairāk novērtējat Vidzemes Augstskolas studijās? Kas palicis atmiņā?

Brīvību un spēju īstenot sevi. Pasniedzēji lielākoties bija gandrīz vai mūsu draugi, idejas tika atbalstītas un viedokļi - novērtēti vai vismaz uzklausīti. ViA man iemācīja patstāvīgi domāt, analizēt, būt dinamiskam un elastīgam, nebaidīties griezties atpakaļ, ja izvēlētais ceļš piepeši nešķiet pareizs. Tas bija lielisks laiks!

Kā sākāt rakstīt detektīvromānus un kā apkārtējā vide un notikumi ietekmējuši Jūsu darbus?

Sākumu vairs neatceros, bet pirmais romāns savā pēdējā versijā tapa Zvejnieku ielas 13 kojās - tas gan. Šis darbs ļāva man uzvarēt kādā detektīvromānu konkursā un 2010. gadā tika publicēts mans pirmais darbs, tā nu šis panākums mudināja spert nākošos soļus. Nu jau vairākus gadus man ir izveidojusies lieliska sadarbība ar apgādu Zvaigzne ABC un ir iznākuši vēl 4 romāni. Pēdējais - "Apmātība" - izdots pavisam nesen, decembra beigās. Strādāju pie vairākiem jauniem, ideju ir daudz. Darbs tūrismā tam ir lielisks palīgs un iedvesmas avots.

Ko novēlat jaunajiem tūrisma profesionāļiem?

Ticēt savai izvēlei. Profesionāli tūrisma organizatori būs vajadzīgi vienmēr, taču mūsu darbs kļūst aizvien mazāk redzams, aizvien vairāk slēpts aiz tiešsaistes platformām. Ar to jāsamierinās, tas ir progress. Svarīgi atcerēties, ka tūrismu vienmēr virzīs dzīvi cilvēki, kas ar savām zināšanām un prasmēm radīs iespējas miljoniem citu ļaužu baudīt pelnītos atvaļinājumus. Krīzes būs, taču tās pāries. Darbs tūrismā ir svarīgs un tā tas būs vienmēr.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50348711sec.