Oksana Golovina: tūroperatoram GoAdventure būtiskākā ir ceļojuma kvalitāte [3]

Oksana Golovina: tūroperatoram GoAdventure būtiskākā ir ceļojuma kvalitāte

Esi gatavs doties?” savā devīzē jautā tūroperators GoAdventure un vienlaikus sniedz atbildi ar bagātīgiem ceļojumiem galvenokārt uz Turciju, Ēģipti un Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Tikpat spilgta kā GoAdventure galamērķi ir šī mūsu tirgū salīdzinoši jaunā tūroperatora vadītāja Latvijā Oksana Golovina (attēlā pa vidu, starp BalticTravelnews.com direktoru Aivaru Mackeviču un GoAdventure rezervācijas nodaļas vadītāju Alekseju Kriščuku). Viņas moto skan, ka jebkura valsts ir interesanta, galvenais jautājums, cik jūs pats esat tai atvērts. Uz to var palūkoties arī no skatu punkta, ka līdz šim GoAdventure savā jomā bija līderis Igaunijā, Oksanas Golovinas visa apzinīgā dzīve ritējusi Tallinā un tagad ar kvalitatīvu un neatlaidīgu darbu viņas vadītais kolektīvs veido ļoti labas iespējas Latvijas ceļotājiem - GoAdventure čartera lidojumiem nolīgtās Turkish Airlines lidmašīnas ir piepildītas.

BalticTravelnews.com: Latvijā ceļotājiem tūroperatora GoAdventure vārds pagaidām vēl ir mazāk pazīstams, tādēļ, lūdzu, pastāstiet sīkāk par savu darbību.

Oksana Golovina: Tūroperators GoAdventure tagad ir iekļauts arī Tourism Holding&Consultanting. Jāatzīmē, ka piederība starptautiskajam koncernam garantē finansiālu stabilitāti un nodrošina finansu resursus. Igaunijā kā tūrisma aģentūra GoAdventure reģistrēta 2006.gadā - esam uzņēmums, kas piedāvā visus pakalpojumus tūrisma jomā. No 2010.gada maija GoAdventure darbojas tūroperatora statusā. Tāpat šajā gadā tika atvērta pārstāvniecība Rīgā, Ģertrūdes ielā 33/35. Īpaši būtiski, ka 2011.gadā GoAdventure palielināja savu tūroperatora garantiju Igaunijā līdz 750 000 eiro. Tādējādi esam tūroperators ar vienu no lielākajām garantijas summām, kas sniedz arī ievērojamu drošību mūsu klientiem. Resursi un zināšanas mūs iedrošina meklēt arī pilnīgi jaunus ceļus klientu apkalpošanā. Piemēram, izziņojām Turcijas vasaras sezonas atklāšanu sadarbībā ar MAXIMA Ceļojumi. Akcijas ietvaros ceļot gribētāji varēja iegādāties ceļojuma e-kuponus MAXIMA kasēs par pieejamām cenām, reģistrēt savu e-kuponu www.goadventure.lv un doties ceļojumā. Tie ir unikāli IT risinājumi, kas sniedz iespēju iegādāties ceļojumu jebkurā MAXIMA kasē. Nav jātērē laiks tūrima biroja apmeklējumam, kā arī nav jāmeklē ceļojumi meklētājsistēmās. Esošajiem un potenciālajiem klientiem sniedzam vēstījumu, ka iegādāties ceļojumu ir tikpat vienkārši, kā iegādāties maizi vai pienu un priecājamies, ka tas ir sadzirdēts. Turklāt šādi ceļot gribētajiem piedāvājam ne tikai ērtības ceļojuma iegādes procesā, bet arī īpaši pieejamas cenas. Cilvēki ir pelnījuši kvalitatīvu atpūtu, un mēs tādu varam piedāvāt.

BalticTravelnews.com: Cik liela pašreiz ir iedzīvotāju interese par iespēju atpūsties, izmantojot tālāku ceļojumu iespējas?

Oksana Golovina: Ja veikalu tirdzniecības dati rāda, ka iepirkuma groza vērtība pakāpeniski ir palielinājusies, tad šī tendence ir redzama arī mūsu darbā. Ja labu laiku tikpat kā nebija interese par ekskluzīviem ceļojumiem, tad tagad atkal tā ir radusies. Tieši tāpat par 15-20% ir palielinājusies vidējā summa, ko cilvēki var atvēlēt savam ceļojumam. Pagājušajā gadā redzējām, ka Igaunijā tomēr cilvēki var atļauties iegādāties nedaudz dārgāku ceļojumu. Paskatīsimies pēc laika šī gada finansiālos rādītājus šajā ziņā. Nekādā veidā speciāli nesadārdzinām ceļojuma cenu, lai arī degvielas, viesnīcu pakalpojumu cenas ir mainīgas. Balanss starp šiem izdevumiem ir atrodams un nebūtu korekti pie katra degvielas sadārdzinājuma celt pārdodamā ceļojuma cenu. Pēc maniem novērojumiem, piemēram, uz Ēģipti nākamajā sezonā vairs nebūs tik lēti ceļojumi kā līdz šim, jo šajā valstī vērojama stabilizēšanās un ekonomikas augšupeja. Savukārt Turcijā mums kā ceļojumu piedāvātājiem izmaksas katru gadu ir aptuveni līdzīgas.

BalticTravelnews.com: Cik ilgi ceļotāji biežāk izvēlas doties GoAdventure ceļojumos – 7, 10 vai pat 14 dienas?

Oksana Golovina: Interesanti, ka ceļojuma perioda izvēle bieži vien nav atkarīga no klienta tā brīža finansiālajām iespējām, bet gan tieši no tā, cik ilgi viņš var būt prom no sava pamata darba. Ekonomika attīstās, cilvēkiem jāstrādā aizvien vairāk un grūtāk izrauties, piemēram, uz 10 vai 14 dienām. Drīzāk lielākā daļa izvēlas ceļojumam septiņas diennaktis, bet atpūšas kvalitatīvāk, veltot ceļojumam lielāku summu. Vai šādā septiņu diennakšu ceļojumā dodas pat vairākas reizes gadā. GoAdventure aktīvā ceļojumu sezona uz Turciju sāksies 21. aprīlī un turpināsies līdz oktobra beigām. Tad atkal sāksies aktīvāki ceļojumi uz Ēģipti, Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Nemeklēsim jaunus virzienus tikai tāpēc, lai pateiktu, ka mums ir kas jauns un interesants. Kvalitāte GoAdventure ir pirmajā vietā un ieguldām ļoti lielu darbu, par visu rūpīgi pārliecināmies, lai kādu no galamērķiem, konkrētām viesnīcām piedāvātu mūsu klientiem.

BalticTravelnews.com: Latvijā ceļotājiem bieži vien ir uzskats, ka Turcijā var gulēt tikai pludmalē. Ko jūs iebilstu un aptuveni kādas ir izmaksas, lai izbaudītu visdažādākās ekskursijas, piedzīvojumus.

Oksana Golovina: Protams, ka Turcijā atpūtas iespējas ir ļoti plašas. Tā tomēr ir zeme ar ļoti bagātu vēsturi, kultūras tradīcijām, un tieši tāpēc tiek rīkotas visdažādākās ekskursijas, lai šo bagātību iepazītu. Lai arī Stambula no kūrortiem ir patālu, tie, kuri turp aizbrauc, ir sajūsmā. Turklāt tagad būs ekskursijas arī uz Ziemeļkipru (Ziemeļkipras Turku republiku – red.), turp jādodas dažas stundas ceļā ar prāmi. Taču redzētais ir tiešām šī ceļa vērts, no Latvijas līdz šim tur noteikti bijuši ļoti maz cilvēku. Turcijā ir ļoti plašās aktīvās atpūtas iespējas – safari braucieni, niršana, braucieni pa kalnu upēm. Interesanti, ka ir kūrorti, kuri ir ideāli piemēroti golfa, tenisa spēles cienītājiem, un arī turp vedam pat speciāli organizētas interesentu grupas. Tāpat mums ir iespējas organizēt braucienus profesionāļiem ar noteiktu mērķi, piemēram, iepazīt Turcijas klīnikas utml. Protams, Turcija ir ļoti pateicīgs galamērķis tiem, kuri vēlas iepirkties. Uzskatu, ka Turcijā katrs var atrast sev kādu piemērotu nodarbi, vidēji ekskursijas cenas ir aptuveni 30 eiro. Turklāt jāņem vērā, ka lielākoties viesnīcās dzīvošana iepriekš ir pilnīgi apmaksāta un nav jāuztraucas, cik daudz naudas ir paņemts līdzi, lai paēstu, atļautos kārumus bērniem utt.

BalticTravelnews.com: Vai ekskursijas var izvēlēties jau iegādājoties ceļojumu?

Oksana Golovina: Tādu iespēju piedāvājam, cenas ir tādas pašas kā esot Turcijā. Iepriekš šādi tiek plānotas garākas un kāda veida īpašas ekskursijas. Tomēr GoAdventure pieredze liecina, ka cilvēki labāk izvēlas ekskursijas iegādāties viesnīcā. Viņi aizlido, nedaudz aklimatizējas, pavēro laika apstākļus, izsver tā brīža vēlmes, noklausās piedāvātās iespējas un samaksā par konkrētu ekskursiju. Cik cilvēku, tik dažādas ir viņu vēlmes – vieni grib labu kompāniju un dodas grupu ekskursijās, citi vēlas individuālu pieeju, savu automašīnu, savu iepirkšanās gidu un arī viņu vēlmes tiek izpildītas. Ekskursijas lielākoties notiek angļu, krievu, reizēm vācu valodā. Bieži vien iespējams GoAdventure klientiem tās organizēt arī pēc vajadzības latviešu vai igauņu valodā.

BalticTravelnews.com: Jūs uzturiet ciešus kontaktus ar viesnīcu vadību, personālu. Kāds ir viņu iespaids par ceļotājiem no Latvijas?

Oksana Golovina: Patīkami, inteliģenti cilvēki, uzvedas mierīgi un ir pietiekami maksātspējīgi. Viesnīcas pat cenšas veidot klientu plūsmu tā, lai noteikta procentu daļa būtu no Latvijas un pārējām Baltijas valstīm. Ja kāds saka, ka blondīnēm Turcijā vajadzētu būt īpaši uzmanīgām, es nepiekrītu, jo manā skatījumā blondīne nav konkrētas matu krāsas, bet gan noteiktas uzvedības īpašniece. Tomēr jāatceras, ka Turcija ir musulmaņu valsts ar savu kultūru, tradīcijām, ko vajadzētu cienīt, lai arī pret tūristiem tā ir ļoti liberāla. Iziešana sabiedriskā vietā izaicinoša griezuma kleitā visdrīzāk nekādas labas emocijas nesagādās. Tas ir pašcieņas jautājums - cienīt tās valsts kultūru, kurā atrodamies.


BalticTravelnews.com: Pastāstiet mazliet par sevi un kā jūtieties Latvijā?

Oksana Golovina: Visu savu dzīvi līdz šim esmu pavadījusi Tallinā, Igaunijā, līdz ar to zināmas atšķirības starp abām valstīm uzreiz pamanīju. Sākot ar to, ka ir tik krasi jūtama barjera starp latviešu un krievu valodā runājošiem un beidzot ar to, ka apkalpošana veikalā Latvijā ir daudz augstākā līmenī. Es biju pārsteigta, kad pārdevēja zivju nodaļā vēlējās ar mani aprunāties, un uzzināt ko labāk vēlos. Protams, kvalitatīvu kultūras pasākumu Latvijā notiek daudz vairāk, cenšos tos arī apmeklēt. Tomēr Igaunijā man šķiet, ka jaunajiem censoņiem, uzņēmējiem no valsts puses tiek lielāka uzmanība, viņu sasniegumi tiek pasniegti un atspoguļoti tā, ka katram rodas vēlme ko tādu paveikt. Šeit es tādas izpausmes neieraugu. Toties GoAdventure pērn iesaistījās Mārtiņa fonda aktivitātēs, lai iepriecinātu bērnus, kuriem pašreiz dzīvē nav tik labi apstākļi, bet viņi ir ļoti darbīgi, gudri. Desmit no viņiem aizvedām arī ceļojumā uz Turciju. Ar šajā projektā gūtajām emocijām es aizvien dzīvoju – vēl vairāk – līdzīgi šogad palīdzēsim arī bērniem Igaunijā. Pati esmu bijusi ļoti daudz valstīs, tādēļ zinu, cik lielā mērā ceļošana spēj pavērt jaunus apvāršņus. Viens no maniem personīgajiem sapņiem ir ceļot kruīzā pa Antarktīdu. Esmu musulmane ar čečenu saknēm – runāju igauņu, krievu, somu, franču, iespējams, nākotnē arī latviešu valodā. Pamazām apgūstu. Katrā valstī iespējams sev atklāt ko jaunu, tādēļ arī visiem ceļotājiem no Latvijas novēlu ko tādu piedzīvot – izbaudiet savu atpūtu!

Redakcija: intervijas otro daļu par GoAdventure biznesu un tūroperatoru biznesa vidi Latvijā lasiet tūrisma nozares portālā TurismaBizness.lv (abonentiem).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 JK 05/03/2012 11:43 Janka, pēc kā tad to var tā izsecināt? Piemīt spēcīgas empātijas spējas Tev?
Un latviešu valodā nav tāda vārda "inteleģence", bet ir "inteliģence"...

2 Kolna Jezups 04/20/2012 08:59 Janka, nevajag muldēt! Ja esi vīrietis, tad raksti pilnu savu vārdu un pievieno telefonu, lai var notestēt Tavu IQ

3 janka 04/20/2012 06:46 Paldies, Aivar! Tu parādiji, ka viņai galvā ir patiešām haoss un inteleģences līmenis ir ļoti zems.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18990684sec.