«800 km atpakaļ pie sevis» - 8. diena: kāpēc man tas vispār ir vajadzīgs? - Ceļotāja stāsts

Nesen mums parādījās lielisks piedāvājums publicēt kādas latviešu ceļotājas vienu no mūža ievērojamākajiem ceļojumiem - kājām noieto 800 kilometru garo "Camino de Santiago" ceļu Spānijā. Ceļā kopumā pavadītas 34 dienas, pa Spānijas ziemeļiem, no Francijas robežas līdz pat Spānijas pilsētai Santiago de Compostella noieti 800+ kilometri. Viss milzīgais piedzīvojums arī uzlikts uz papīra - interesantā, detaļām un emocijām pilnā manuskriptā, kuru papildina arī bildes. Protams, mēs neatteicāmies no iespējas publicēt šo stāstu, tāpēc no šodienas katru dienu publicēsim pa vienai (vai pirms brīvdienām - divām) dienai no Dinas Preisas ceļojuma, cerot nodot kaut daļiņu to emociju, kuras Dina ieguva sava ceļojuma laikā, arī lasītājiem. Sekojiet līdzi!

Iepriekšējās dienas aprakstu lasi ŠEIT.

Ja vēlies lasīt no pirmās dienas, tad sāc to darīt ŠEIT.

8. diena: kāpēc man tas vispār ir vajadzīgs? (Logroño-Najera, 29 km)

25. maijs



Laiciņu sola saulainu (+27), tāpēc saģērbjos īsākajā t-kreklā un šortos. Jau 6:55, kad ar Hilki pametam alberģi, pilsētā ieveļas karstums. Kamēr tiekam ārā no pilsētas, 6 km ir salasījušies nemanot.

Mums abām riktīgi sāp labā kāja. Man – apakšstilba aizmugure. Tādas asas sāpes saitēs ik pa laikam, mazliet atgādina muskuļu krampjus. Staipos cik varu, banānus arī ēdu, tomēr pat pēc nedēļas ķermenis vēl nav pieradis pie 5-9 h nemitīgas iešanas ik dienu, nesot līdzi liekus 9 kg.

Man šī ir fiziski grūtākā no visām dienām. Eju un pie sevis domāju: “Viss, kas man jādara – tikai jākustina kājas, lai no viena punkta nokļūtu uz nākamo.” It kā vienkārši, daudz vieglāk nekā uzdevumi un pienākumi “reālajā dzīvē”, tomēr tik grūti…

Pa ceļam pačatojam ar sastaptu holandiešu dāmu. Viņa ir bijusi Rīgā! Kad trešdaļa ceļa noieta, garām palido Juris. “Ei, Dina, tas tak tavs latviešu boifrends ar lielajiem muskuļiem!” itāļu policisti velk mani uz zoba.

Šodienas plānā ir 30 km, bet ciemati pa ceļam tikai divi. Klausos mūziku, nu jau skaļā balsī dziedu līdzi – vairs nekautrējos. Prātoju, kāpēc vispār daru to, ko daru. Mājās taču dzīve tik piesātināta, aktīva un mainīga, priekš kam man vajag šo ceļu otrā Eiropas galā. Tāda rutīna un vienmuļība! Gribas “ekšenu”. Iespējams, esmu vīlusies savās cerībās iepazīt daudz jaunu cilvēku, sadraudzēties. Pagaidām tas īsti nenotiek tik bieži kā gribētos. Daudziem jau izveidojušās savas kompānijas, kurās jaunpienācējus neuzņem.

Varbūt man jāmācās miers un pacietība. Rimts plūdums. Samierināties ar vienatni. Bet ja mana būtība ir pavisam citāda, cik ļoti man sevi jālauž? Vai dinamītam var iemācīt nesprāgt?

Naktsmāju pilsēta beidzot pavīd tālumā. Pēdējais desmitnieciņš. Bezgalīgs! Pilgrimi klibo kā no kara pārnākuši. Sejās visiem lasāmas sāpes. Šodiena nežēlo nevienu. Uz ceļu dusmoties nav jēgas. Tas var patikt, to var ienīst, bet ceļš jau tāpēc nemainīsies. Ja tev tas riebjas, kāds cits to mīl. Ceļam ir vienalga, kādas kājas to min. Ceļš vienkārši ir. Iešanai.

Pagaidām nesaprotu to izslavēto Santjago ceļa maģiju, par ko visi sajūsminās. “Ceļš Tevi izmācīs”, “tas taču ir Camino”, “kas notiek ceļā, paliek uz ceļa”. Kaut kāda dīvaina sekta! Varbūt esmu pārāk nogurusi un tāpēc pikta uz visu. Varbūt vienkārši šodien ir lūzuma punkts, kas atnesīs ko sakarīgu.

Autore: Dina Preisa.

Avots: https://dinapreisa.wordpress.com/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28217888sec.