Kovidpozitīvā Igaunijas iedzīvotāja piedzīvojumi Dubaijā

Tallinas iedzīvotājs Antons Iļjins savā Facebook lapā padalījies ar savu ceļojuma pieredzi uz Dubaiju. Lidojis turp kopā ar ģimeni, bet ar atgriešanos bijušas problēmas, jo atklājies, ka viņš ir kovidpozitīvs.

Plānojot ceļojumu Antona Iļjina ģimene izvēlējusies lidot Tallina – Helsinki – Doha – Dubaija, bet atpakaļceļā nolēma ietaupīt 300 eiro, lidojot Dubaija – Doha – Stokholma – Tallina. Tā izrādījusies kļūda.

Turpceļā, atbilstoši likumiem, visiem bijis PCR testa negatīvs rezultāts, taču pašā Dubaijā nācies testu veikt vēlreiz. Stāstot par pašu Dubaiju, Antons Iļjins norāda, ka tur viss bijis ļoti labi, tikai visu laiku, arī uz ielas, bija jābūt sejas maskās.

Piedzīvojumi sākušies atpakaļceļā. Dienu pirms lidojuma viņš piezvanījis uz “Qatar Airways”, lai noskaidrotu, vai nepieciešams PCR tests, lidojot caur Stokholmu. Viņam atbildējuši, ka nē. Taču, reģistrējoties lidojumam lidostā, izrādījās, ka tests ir nepieciešams. Cik tur to bēdu – testu veiks lidostā. Ātrais tests, 10 minūšu laikā rezultāts un… tur arī problēmas sākušās.

Lai gan visa ģimene saņēmusi negatīvu testa rezultātu, Antonam Iļjinam tests bijis pozitīvs. Lidot viņš vairs nedrīkstēja. Ātri sastapās ar sievu un palika Dubaijas lidostā, paņemot vien nepieciešamākās lietas. Ģimene aizlidoja, ģimenes tēvs palika Dubaijā.

Varas iestādes piedāvājušas karantīnai vairākus variantus: dzīvot savā dzīvesvietā Dubaijā, ja tāda ir; dzīvot viesnīcas numurā, kuru apmaksā valsts, bet jādzīvo kopā vēl ar diviem vai trim karantīnā esošajiem; maksas istaba viesnīcā, bet toties dzīvo viens. Maksa par nakti 70-150 eiro. Vīrietis izlēmis par ērtībām maksāt.

Uz lidostu tika izsaukts speciāls taksometrs, kuru apmaksā valsts, un viņš tika nogātāts viesnīcā “Holiday Inn” 4*, netālu no lidostas. Reģistrējoties viesnīcā viņam izmērīja ķermeņa temperatūru, veica aptauju. Nekādu slimības pazīmju vīrietim nebija. Viesnīca uzreiz pieprasīja samaksu par 10 dienām uz priekšu – kopā apmēram 740 eiro, iekļaujot ēdināšanu. Karantīna stingra – no istabas aizliegts iziet.

Antonam Iļjinam 3 reizes dienā piegādāja ēdienu – to novietoja pie durvīm, un, kad tas piegādāts, pieklauvēja pie durvīm. Aiz durvīm bija jāatstāj arī trauki, un arī atkritumi. Katru dienu nācās aizpildīt speciālu anketu par veselības stāvokli.

Slimības gaita noritējusi viegli – tikai brīžiem sāpējis kakls. Viesnīca bijusi laba, internets arī, un nekas nav traucējis vīrietim strādāt. Tā arī desmit dienas pavadītas.

Pēc desmit dienām viņš izrakstījās no viesnīcas, saņemot apliecinājumu, ka ir bijis karantīnā. Testu veikt vairāk nav bijis nepieciešams. Antons Iļjins pasūtījis lidojuma biļeti uz Tallinu caur Helsinkiem. Atbilstoši noteikumiem tomēr PCR testu vajadzēja taisīt, lai varētu lidot mājās, jo lidostā neviens nevarēja pateikt, vai ar zīmi, ka slimība pārslimota, pietiks tālajam lidojumam.

Testa rezultāts atkal pozitīvs. Atkal panika, taču karantīna atsēdēta. Antons Iļjins nolēmis riskēt, lidojis caur Helsinkiem vien ar ārsta zīmi, ka ir atsēdējis 10 dienu karantīnu. Noticis brīnums – pie iečekošanās lidojumam meitene ilgi domājusi, pat aizgājusi ar kādu apspriesties, taču iekāpšanas talonu viņš ieguvis un varējis doties ceļā.

Helsinkos par ceļotāju neviens pat nav painteresējies, bet Tallinā viņš uzreiz veicis PCR testu, kas izrādījās negatīvs. Vēlāk Antons Iļjins nodevis arī antivielu testu, un antivielas bijušas, kas liecina, ka slimība tiešām bijusi.

Pēc saviem piedzīvojumiem Antons Iļjins uzsver, ka informācija par to, kā rīkoties šādos gadījumos, ir ļoti pretrunīga, un lielākoties tikai cilvēciskais faktors nosaka, vai cilvēks, kurš pārslimojis Covid-19 un bijis karantīnām var lidot mājup.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19907808sec.