Kempingi karstumā ir īpaši pieprasīti

Kempings pie ezera vai jūras šajā karstajā laikā ir daudzu ceļotāju izvēlēta atpūtas vieta, jo veldzēties pie dabīgās ūdenstilpnes ir daudz patīkamāk nekā, piemēram, tagad dzīvot pilsētas viesnīcā.

Droši vien iebildīs viesnīcu cienītāji, jo tajās pārsvarā ir gaisa kondicionieri. Tomēr jāatzīmē, ka arī kempingi mūsdienās ir salīdzinoši moderni un labi aprīkoti. Atrast sev piemērotāko nemaz nav viegli, jo kempingu skaits aizvadītajos gados ir strauji pieaudzis. To piedāvājuma un apkalpošanas līmenis ir dažāds. Līdz ar to pieejams arī dažādai rocībai. Jauniešus vairāk varētu interesēt vietas, kur iespējams celt teltis. Ģimenēm būtiskākas ir mājiņas, kurās dzīve varētu ritēt iespējami pietuvināti mājas apstākļiem.

Dažviet kempingos iekārtota arī ēka, kurā ir gan kopējā duša, tualete, virtuve. Tātad ērtības arī tiem, kuri dzīvo teltīs vai treileros. Turklāt šo ceļotāju grupā vairs nav tikai ārzemnieki. Arī pašmāju Latvijas apceļotāji labprāt ceļo šādā veidā.

Viss atkarīgs no ceļotāja vēlmēm. Atpūta paliek atpūta. Tās laikā teorētiski var atteikties no ikdienas ieradumiem. Bet ja tie ir stiprāki? Pieņemsim, ka viens no šiem ieradumiem ir televīzijas pārraižu skatīšanās. Ģimenes galva nekādi nevar iztikt bez vakara ziņām? Taču daudzviet kempingos ir gan televizori, gan tie aprīkoti ar jaunajiem dekoderiem. Jaunieši kurn, ka ne uz kādu kempingu nebrauks, jo izpaliks regulāra iecienīto interneta vietņu caurlūkošana. Bet ir kempingi arī ar interneta pieslēgumu. Interesanti pavērot kompāniju, kas klusā vasaras vakarā, pieplakusi portatīvajam datoram, jūt līdzi Pasaules kausa futbolā finālistiem. Acīmredzot ar miglas kāpšanas vērošanu mūsdienu cilvēkam bieži vien ir par maz. Ieradumiem lielāks spēks.

Ko pasākt kempingā? Nodarbes ir pietiekami dažādām interesēm. Parasti šādās vietās ir pieejamas laivas, peldvietas, bērnu un aktīvās atpūtas laukumi, grila un ugunskura vietas, vietām pirts. Vienīgi saimnieku izpratne par šā piedāvājuma nepieciešamo kvalitāti atšķiras. Tāpat noderīgi jau sākumā pavaicāt saimniekiem, vai par papildus atpūtas iespējām – malku, laivu utml. vajadzēs arī papildus maksāt? Draudzīgāku attieksmi noteikti izpelnās tie kempingu apsaimniekotāji, kuri šīs papildus iespējas laipni atvēl bez maksas. Varbūt guļvieta ir mazliet dārgāka, bet ceļotājam nav sajūta, ka no viņa nemitīgi grib noplēst vēl un vēl...

Par savu vēderu kempingā parasti jārūpējas pašam. Reti kur uz vietas ir pieejama kafejnīca. Veikali atrodami atkarībā no kempinga atrašanās vietas. Var gadīties, ka turpat ir ciems vai pilsēta, bet var gadīties, ka uz apdzīvotu vietu jādodas stipri patālu. Atliek nodrošināties ar galda klāšanai nepieciešamāko. Šādās reizēs noder, ja kompānijā ir kāds kaislīgs makšķernieks. Ja vien blakus esošajā ūdenstilpnē zivis mājo, tad ar tukšu vēderu nepaliksiet.

Vienīgi jāatceras, ka kempings nav gluži savas mājas, tādēļ jāievēro tā noteikumi. Vislabāk, lai nebūtu vilšanos, tos noskaidrot jau iepriekš. Jautra nakts ballīte izpaliks, ja būsiet nokļuvuši kempingā, kura noteikumi paredz – naktsmiers iestājas pulksten 23.00. Jārēķinās, ka kempings nav gluži lauku viesu māja, tajā noteikti dzīvos arī citi ceļotāji. Kāda kompānija būs iekārtojusies līdzās, ir kā laimes spēle. Atliek rādīt savu labo un draudzīgo piemēru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Utenos kolegija
,


Nikos Travel
,


Lietuvos kūno kultūros akademija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16481113sec.