Ņujorka katrā gadalaikā - rudens

Rudens daudziem cilvēkiem ir mīļākais laiks Ņujorkā, un tas nav bez iemesla – dienas ir samērā siltas, vakari nedaudz vēsāki, kas padara to par ideālu laiku ceļošanai. Ir divas būtiski notikumi, kas simbolizē Ņujorkas rudeni – Pateicības dienas svētku parāde un koku lapu krāsu maiņa Centrālparkā.

Centrālparks ir skaists visos gadalaikos, taču tāds, kāds tas ir rudenī, tas nav nekad. Ja vasarā tas ir ļaužu pilns un tajā notiek liela rosība, tad rudenī tas ir nedaudz mierīgāks un var vairāk izbaudīt pastaigu. Dzeltenās un sarkanās lapas gan kokos, gan uz zemes radīs patīkamu, relaksējošu noskaņu. Bez tam, rudens ir piemērots laiks Centrālparka Zooloģiskā dārza apmeklējumam, jo gaiss nav tik tveicīgs, un dzīvnieki nebūs paslēpošos ēnas nostūros kā vasarā.

Novembra mēneša pēdējā ceturtdienā Amerikā tiek svinēta Pateicības dienas jeb Thanksgiving. Pateicības dienas rīts daudzās Amerikas pilsētās, tajā skaitā, Ņujorkā tiek aizsākts ar parādi, kas norisinās pat vairāku stundu garumā. Lai gan Amerikā pieņemts rīkot parādes par godu dažādiem svētkiem, tieši Pateicības dienas parāde un tieši Ņujorkā tiek uzskatīta par visiespaidīgāko.

Amerikāņu kultūrā rudenī ir vēl viena diena, kuru liela daļa sabiedrības atzīmē – Visu Svēto diena jeb Helovīni. Tradicionāli 31. oktobrī, svinot šos svētkus, bērni iet pie kaimiņiem lūgt saldumus, bet pieaugušie rīko kostīmu ballītes. Taču Ņujorkā par godu arī šai dienai tiek rīkota parāde, kurā jebkurš var izrādīt savu kostīmu. Bez tam, šajā naktī notiek arī daudz citu aktivitāšu un ballīšu gan bērniem, gan pieaugušajiem saistībā ar Helovīnu tematiku.

Pirmā novembra svētdienā tiek rīkots gadskārtējais Ņujorkas pilsētas maratons, kurā sacenšas skrējēji no visas pasaules. Taču, arī pilsētas viesi var pieteikt savu dalību maratonā un gūt pilnīgi citādu pieredzi savā ceļojumā.

Turklāt arī rudenī Ņujorkā norisinās modes nedēļa jeb New York Fashion Week. Tā parasti notiek septembrī un ilgst līdz pat deviņām dienām. Šajā laikā pilsētā viesojas augstās modes pārstāvji un tiek rīkoti daudzi modes šovi, kuros prezentē dizaineru jaunākās kolekcijas.

Par Ņujorku vasarā lasi šeit

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Liepupes muiža
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27532601sec.