RA travel: Parīzes minimums steidzīgajiem


Raksta RA travel vadītāja Agnese Rugevica

Ielāgo – Parīze ir pilsēta, kur melnā nav sēru krāsa, smēķēšana nav netikums, bet suns ir katra cilvēka labākais draugs.

Franči ne sevišķi mīl angļu valodu, tāpēc jāiemācās franču valodas minimums, kas atvieglo turpmāko komunikāciju nemīlamajā angļu valodā. Labdien, Paldies un Uz redzēšanos franciski skan: Bonjour, Merci un Au revoir!

Ja patīk staigāt kājām un baudīt naktsdzīvi, tad naktsmītnei jāizvēlas centrālie rajoni: Louvre, Notre Dame, Opera, Marais, Latin Quarter, Saint Germain vai Invalides.

Ja nav daudz laika, lai stāvētu rindā un uzbrauktu Eifeļa tornī, tad laba alternatīva ir Montparnasas tornis (orientieris metro stacija Montparnasse Bienvenue), kur par dažiem eiro var uzbraukt augšējā stāvā un apskatīt Parīzi gandrīz vai no putna lidojuma, turklāt ļoti skaists skats paveras uz pašu Eifeļa torni.

Parīzē studējošie amerikāņi piedāvā iespēju apskatīt Parīzes populārākas vietas, braucot ar riteni (jāatzīmē, ka piedāvātie braucamrīki ir ļoti ērti). Mājas lapās atrodama informācija ne tikai par velotūrēm un maršrutiem, bet arī metro karte u. c. noderīgas lietas, kas ļaus ietaupīt laiku. Piemēram, ja esat Parīzē tikai dažas dienas, bet gribat tikt Luvrā, nestāvot rindā vairākas stundas, tad vislabāk izmantot pazemes ieejas, kas atrodas Arc de Triomphe du Carrousel abās pusēs. Biļetes var iegādāties tuvumā esošajās biļešu kasēs, bet iespējams bez rindas nopirkt arī Virgin veikalā, protams ar nelielu uzcenojumu. Mans ieteikums – nevajag ignorēt iespēju iegādāties biļetes internetā pirms brauciena.

Parīze ir mākslas meka. Sākot ar Monmartre – Parīzes rajonu, kur zīmē, glezno un performējas gandrīz ikkatrs, Pompidū centru – modernās mākslas muzeju un beidzot ar tādiem muzeju vaļiem kā Orsē un Luvra. Ja nolemsi apmeklēt kādu no muzejiem un neesi katram muzejam atvēlējis pilnu dienu no agra rīta līdz vēlam vakaram, tad iesaku pirms tam ar sevi vienoties, kuras ir obligātās lietas, ko gribi redzēt, jo muzeji ir tik milzīgi, ka visam noteikti nepietiks laika.

Gardēžiem

o    Brokastīs kruasāns jeb croissant ar gardu kafiju. Paši francūži ik rītu dodas uz tuvējo boulangerie, kur iegādājas svaigi ceptus kruasānus vai garo franču bageti.

o    Crepes – plānās pankūkas, kas, starp citu, ļoti labi garšo arī pie ielu tirgotājiem, gan ar siera, gan šokolādes, gan banānu pildījumu.

o    Vakarā jāiziet uz ilgāku pasēdēšanu restorānā. Jāpagaršo sīpolu zupa, klasiskie pommes frites vai jāriskē ar gliemežu degustēšanu. Pavisam izsmalcināta publika noteikti būs lietas kursā par zosu aknu pastēti jeb foie gras.

o    Nu, protams, sieri! Te nu pilnīgi katrai gaumei un degunam ir, no kā izvēlēties. Runā, ka esot ap 400 dažādu franču siera šķirņu.

o    Kādu dzērienu izvēlēties? Klasika ir dažādu krāsu un šķirņu vīni. Vajag pamēģināt franču ābolu sidru. Bet, lai ap sirdi būtu pavisam silti, rekomendēju kādu malciņu kalvadosa vai konjaka.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9398489sec.