Viedoklis: Ko savos novados iesaka apmeklēt tūrisma speciālisti 2017. gadā? (Papildināts, 15 viedokļi)

„Balttour 2017” izstādes ietvaros, Travelnews.lv redakcija aptaujāja dažādus Latvijas tūrisma informācija centru pārstāvjus, lai noskaidrotu, ko interesantu piedāvā apskatīt viņu pārstāvētie novadi 2017.gadā?

Raitis Melders, Pārvadājumu daļas vadītājs, Banitis.lv (Gulbene)

Pie mums braucot ir jābrauc vai nu uz Gulbeni vai Alūksni, starp šīm pilsētām ir vienojošais elements – Gulbenes/Alūksnes bānītis. Ja atbraucat uz Gulbenes un Alūksnes bānīti tad piedāvājums visām paaudzēm ir gana plašs. Gan ekskursijas, gan galvenais piedāvājums - brauciens ar bānīti. Ir dažādi piedāvājumi, var baudīt braucienu, gan ar dīzeļlokomotīvi/ dīzeļvilcienu, arī ekskluzīvā lieta – īsts tvaika vilciens, kuru kurina ar malku. Paralēli tam tiek svinēti arī dažādi svētki, kā: Vīna svētki, Bānīša svētki, Lieldienas, Ziemassvētki, dažādi korporatīvie pasākumi, kurus varam noorganizēt. Dzimšanas dienām iedalām atsevišķu vagonu, nolaupām meža vidū, dzenam pa visu mežu, tādēļ piedāvājumu ir pilnīgi dažādām auditorijām, gan trakākas programmas, gan miermīlīgākas. Šajā sezonā turpinām braucienus ar tvaika lokomotīvi, vēlamies sakārtot un pilnveidot depo ekskursijas, vēlamies pilnveidot arī pārvadājuma procesu, dažādām feinām lietām, bet tas pagaidām, lai paliek noslēpums!

Aigars Ribušs, Tūrisma un mārketinga jomas speciālists, Alūksnes TIC

Alūksnē apskatīt ir ļoti daudz ko. Kā nozīmīgākos jaunos pilsētas apskates objektus varu minēt jauno gājēju tiltu, kas savieno Alūksnes ezera pils salu un pussalu, kurš ir arī apskaņots un izgaismots tumsā. Pa tiltu var aiziet līdz tempļa kalna parkam, kur var uzkāpt skatu tornī un pavērot pilsētu no augšas. Mums ir atjaunots Alūksnes Kultūras centrs, kur var apmeklēt dažādus pasākumus, var apmeklēt jauno pili, dažādus pilsētas muzejus, piemēram, Alūksnes muzeju, Bībeles muzeju, ārpus pilsētas ir daudzi muzeji, piemēram, Viktora Ķirpa Ates muzejs, Jaunlaicenes muzejs, jaunais Novadpētniecības centrs un daudz kas cits. Mums ir ļoti bagāta kultūrvēsture. Var izbraukt ar bānīti, kas savieno Alūksni ar Gulbeni un arī šogad mēs esam, pievienojušies Vidzemes šosejas pieturām, kas apvieno Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadus.

Sanita Pinute, Kultūras tūrisma organizatore, Līvānu mākslas un amatniecības centrs

2017.gada pavasarī atvērsies stikla pūšanas darbnīca, kurā varēs aplūkot ne tikai, kā top dažādas vāzes, putniņi un citi dekoratīvie elementi, bet apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja arī pavērot mūsu stikla pūtēju darbībā. Visiem, kas plāno apmeklēt Līvānu novadu, iesakām apmeklēt: Līvānu stikla muzeju, kurš ir lielākais stikla muzejs Baltijā; Latgales mākslas un amatniecības centra ekspozīcijas zāli; iesakām tikties ar mūsu amatniekiem un iemēģināt savu roku strādājot ar mālu, kā arī pabūt stikla kausēšanas darbnīcā. Līvāni šobrīd ir slaveni ar to, ka tiek piedāvāts apskatīt divas dažādas stikla apstrādes jomas – stikla kausēšanu un stikla pūšanu. Šobrīd strādājam pie dažādiem tematiskajiem soliņiem, kuri ir izvietoti pilsētvidē. Pagaidām mums ir seši soliņi, kuru skaits tiks papildināts. Ja apmeklējat Līvānu novadu un jums ir saimniecībā nevajadzīga atslēga, tad varat tās atstāt Latgales mākslas un amatniecības centrā. Pēc kāda laika, kad atslēgu kastē būs savākts nepieciešamais atslēgu daudzums, taps jauns tematiskais soliņš, kas būs ar mūsu moto – Līvāni, atslēga Latgales vārtos.

Sanita Soma, Tūrisma speciāliste Madonas Novada TIC

Šogad vasara mums ir saldā noskaņā, karameles ne tikai cienastā, bet arī Madonas ceļvedim uz vāka. Madonā ir karameļu darbnīca, kas oficiāli strādā jau otro gadu. Tiek uzņemtas ekskursantu grupas pēc iepriekšēja pieteikuma, kā arī, ir veikaliņš, kurā ir iespējams iegādāties saldumus no karameļu darbnīcas. Tādēļ tās saldās noskaņas. Interesanta vieta, kas tiek atjaunota par saviem līdzekļiem ir Sarkaņi. Divus gadus atpakaļ Sarkaņos nolikvidēja mazu lauku skolu, tā atrodas ceļotājam tādā ģeogrāfiski labā vietā, asfaltēta ceļa malā starp Madonu un Cesvaini. Skola nepalika tukša, tās pirmajā mājā tika izveidots Amatu centrs, skolas otru māju atdeva Madonas muzejam, kur izvietot savu krājumu, lai tam nebūtu jāatrodas pagrabos. Tagad viss krājums ir skatāms tādā kā muzeja ekspozīcijā. Muzejā atrodas arī slavenu novadnieku istaba, piemēram, tur apskatāmi Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes skatuves tērpu kolekcija. Blakus mājā ir neliela bibliotēka, kurai apkārt daudziem zināmā rakstniece Anda Līce ir izveidojusi stādījumus. Manuprāt, kaut kas jauns, kur bez lielām investīcijām un ar pašu spēkiem ir izveidots ļoti interesants piedāvājums.

Jeļena Kijaško, Tūrisma attīstības centra vadītāja Rēzeknes TIC

Tikko tika atklāta Rēzeknes Zaļā sinagoga, ja runājam par aktīvo atpūtu, tad mums ir jauns veikparks Go Wake. Uz vasaru plānojam izveidot arī tādu kā amatnieku ciemiņu, bet par to vēl nedaudz pāragri runāt. Pie jaunajiem objektiem var iekļaut iepriekš minēta sinagogu, kaut sākumā varētu likties, ka tas ir garlaicīgs objekts. Viss ir izrenovēts, ar ļoti mūsdienīgiem efektiem. Ir apskatāma digitālā ekspozīcija, bērniem ir, kur padarboties. Liekas, kur uz tādu vietu var iet ar bērniem, bet ģimenēm tur ir ko darīt. Ēkas otrajā stāvā var apskatīt digitālās ekspozīcijas gan par Latgales, gan Rēzeknes u.tt. vēsturi. Pateicoties digitālajai ekspozīcijai ir iespējams izmēģināt uzrakstīt savu vārdu ivritu valodā, piemēram, tur katram burtam atbilst kāda zīme, attiecīgi, katram ir iespēja iemācīties kaut ko jaunu, ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.

Modris Apsītis, Vadītājs Smiltenes novada TIC

Šajā vasarā Smiltenes novadā iesaku apmeklēt jaunizveidoto velomaršrutu ''Izriteņo Dienvidkalni''. Tas ir 40 km garš vidējas grūtības velomaršruts, kas ved ārpus Smiltenes, pa Launkalnes skaisto, ainavisko, maziem pakalniem bagāto teritoriju, gar interesantiem dabas objektiem, cauri dažādiem biotopiem, iepazīstinot ar lauku tūrisma uzņēmējiem Launkalnes pagastā. To var sākt gan Smiltenē, gan Launkalnē un tiem, kam 40 km dienā ir par daudz, piemēram, ģimenēm ar bēriem, pa ceļam ir pieejamas naktsmītnes, lai maršrutu veiktu nesteidzīgi, divu dienu laikā.
Kā otrs jaunums ir pagājušā gadā atklātais bērza sulu "Birzī" ražotnes ekskursiju piedāvājums. ''Birzī'' saimnieki ir radījuši lielisku, latvisku un kvalitatīvu produktu, ar mūsdienīgu dizainu un aizraujošu ekskursiju savā ražotnē. Būs interesanti gan latviešiem, gan ārzemju viesiem!

Laima Briede- Bērziņa, tūrisma centra speciāliste Mazsalacas novada TIUAC

Mums ir divi svētki, kurus mēs parasti ļoti aktualizējam - Sveču mežs un Pilsētas svētki, kuru laikā norisinās arī Veco velosipēdu svētki. Visi sabrauc ar saviem velosipēdiem un pēcāk tiek rīkots parādes gājiens, viss par un ap velosipēdiem. Tie ir divi populārākie pasākumi, kurus vienmēr iesakām. Standarta variants ir Skaņaiskalns, kur vienmēr ir, ko redzēt un tagad tur ir apskatāmas putnu skulptūras. Var pārvietoties pa Salacu, lai apskatītu kalnu no vienas puses, vai doties pastaigā un apskatīt, to no otras puses. Muzejs ar velniņu kolekciju, kurus veidojis Valters Hirte, muzejā ir aplūkojama arī peļu kolekcija un medību kolekcija. Drīzumā varēs aplūkot arī tematiskās izstādes par Mazsalacas novadu. Maijā ir plānots auto-foto rallijs sadarbībā ar Aloju.

Agnese Ļubka, Tūrisma centra speciāliste Siguldas TIC

2017.gadā noteikti vajadzētu apskatīt visus pasākumus, sākot ar gastronomijas reģionu, kur mēs šajā gadā esam iesaistīti kā vieni no biedriem. Noteikti ieteiktu izmēģināt Bungee Sigulda piedāvāto unikālo atrakciju – braucienu ar Zipline „Zērglis” pa gaisa trošu vagoniņa trosi Siguldā, kurš drīzumā, sākot ar pavasari tiks atvērts klientiem. Siguldas pils komplekss, uzkāpt tornī, aiziet uz jaunajām amatnieku darbnīcām (tur var uztaisīt Siguldas spieķi, ādas artilas, baltu rotas u.tt.), dažādas aktivitātes, kas arī grupām ir ļoti labas. Visjaunākā aktivitāte, kuru šogad piedāvājam, ir iepriekš minētais Zipline, kas parastā vagoniņa vietā, dod iespēju divatā izbaudīt Gaujas senleju un tās burvīgo ainavu, tandēmā.

Marita Lesiņa, Tūrisma centra speciāliste Ventspils TIC

Protams, Ventspils lepojas ar saviem parkiem un strūklakām, pašā centrā, Lielajā laukumā, ir izveidota jauna strūklaka kā kuģis - „Valzivs”. Noteikti iesaku doties apskatīties to, jo dienā tur šļācās dažāda veida ūdeņi, no kuriem veidojās tāda kā migla. Vēlā vakarā strūklaka ir viscaur apgaismota un vispārēji uzskatu, ka tā ir tāda maģiska vieta, kuru apskatīties. Nākotnē ir plānots būvēt jaunu brīvdabas koncertzāli turpat pie centra strūklakas, kā arī, tiks būvēts lielais zinātņu centrs. Šobrīd mums ir „Kurzemes Democentrs”, tā ēka atrodas Pārventā, bet viņam taps vēl lielāka ēka pašā pilsētas centrā netālu no tirdzniecības centra Tobago. Taču tas viss ir Ventspils nākotnes plānos.

Imants Melderis, Tūrisma speciālists Pļaviņu novads

Skatoties tālākā nākotnē, tieši 2017. gada devītajā septembrī Pļaviņās notiks ceturtais Latvijas tūrisma informācijas tirgus. Taču jau tagad jūs variet droši braukt un apskatīt dažādus jaunumus visā novadā. Gostiņos ir atvērts jauns parks, kura teritorijā ir uzstādīti dažādi informācijas stendi par Gostiņu vēsturi, par dažādiem šī ciema nosaukumiem un to, kā ciems ir cēlies. Noteikti iesaku arī doties brīvdienās uz atpūtas kompleksu Mežezers, kur ir veikti ievērojami uzlabojumi. Pats ezers ir vieta, kur jūs droši variet izpeldēties vai braukt ar laivu un piedalīties dažādās, ar sportu saistītās, aktivitātēs atpūtas kompleksa teritorijā. Stukmaņu muižā ir jauni saimnieki un tagad jūs tur variet apskatīt zirgus. Viss Pļaviņu novads iet uz attīstību. Tiem, kuri mīl ūdens priekus, jūs 2017. gadā variet izbraukt pat ar vikingu laivu pa Daugavu un izbaudīt citus priekus pie dabas. Tiem, kuriem patīk braukt ar velosipēdu, piedāvājam arī dažādus jaunus velotūrisma maršrutus.

Sintija Pusaudze, Mārketinga speciāliste Liepājas TIC

Liepājā ir gan aktīvās atpūtas veidi svaigā gaisā uz ūdens, gaisā un uz zemes, gan telpās, kas ir piemēroti tiem 10 mēnešiem, kas nav vasara, kā, piemēram: Blue Shock Race elektrokartingu centrs, kas ir pārvērties par lielo atpūtas kompleksu, kurā ir lāzeru šāvēji; Dragonfli dronu lidinātāji; Foot pool – ar kājām spēlējam, mīksto bumbiņu biljards. Vasaras sezonā, tagad, protams, ir slēgts, piedzīvojumu parks „Tarzāns”, pašlaik, šajos laika apstākļos tur ir atvērta publiskā slidotava, atpūtas bāzes „Beberliņi” ūdenskrātuvē, ko piedāvā „BB Wakepark”. Viens no lielākajiem Liepājas magnētiem ir mūsu kultūras pasākumu norises epicentrs Lielais Dzintars ,kur arī lielākā daļa viesu dodas. Cilvēki dodas uz koncertiem papildus meklējot kādas iespējas, ko darīt pārējā laikā. Ziemas sezonā ir atvērts Liepājas teātris, Olimpiskais centrs, kurā ir spa komplekss ar 30 grādiem visu cauru gadu. Viesiem piedāvājam arī pastaigu maršrutu jau ar veselu karti „Kā pa notīm”. Nākotnē ir plānotas vairāk aktivitātes svaigā gaisā!

Nika Frīdberga - Pumpuriņa, Tūrisma speciāliste Ogres TIC

Tas uz, ko mēs šogad liekam uzsvaru ir jaunatvērtais piedzīvojumu parks „Milžu taka” Ogrē, Zilo kalnu pašā sākumā. Mēs piedāvājam trīs dažādas grūtības pakāpes, tiek nodrošināta visdrošākā drošības sistēma Latvijā. Pagājušajā gadā, parks ļoti labi nostartēja, gada beigās to apmeklējuši deviņi tūkstoši cilvēku, jāatzīst, ka pārsvarā ārzemnieki, tagad šo parku ir sākuši apmeklēt arī vietējie. Vēl mēs piedāvājam veco spēkratu kolekciju no pagātnes. 4.maijā tiks atvērta jaunā Ogres vēstures un mākslas muzeja ēka. Paralēli būs „Laipas pār upi” atklāšana, pāri Ogres upei, tiks veidotas laipas, tādējādi atzīmējot un vēršot uzmanību Ogres kūrortpils pilsētas statusam, tādējādi nedaudz atdzīvinot šo vēsturisko aspektu. Piedāvājumā ir arī Suntažu Šūpoļu parks, tagad viņiem ir pieejamas naktsmītnes, piknika vietas ar jaunu pavardu, kur atbraukt gan ar savu mielastu, gan gatavot to uz vietas. Šis parks visiem ir pieejams bezmaksas! Ja ir vēlme atbalstīt saimnieci, var atstāt ziedojumu, lai viņa varētu turpināt parka attīstību.

Jānis Krivtežs, Valdes priekšsēdētājs Malnavas muiža

Ja atbrauc pie mums, mēs dodamies pie Latvijā labākās kūku cepējas Ainas, uz viņas „Dzīļu” maiznīcu, kurā mēs paši varam uzcept maizi, izveidot picu, kuru paņem līdzi vai apēst uz vietas. Iziet apskatīt Malnavas muižu vai parku, beigās nonākot šmakovkas dedzinātavā. Šmakovkas dedzinātavā iekšā ir gan muzejs, gan darītava – divi vienā. Pa ceļam Malnavas muižas parkā ir apslēpti arī Hitlera bunkuri un arī 41.gadā Hitlers bija atbraucis uz Malnavu. Tas viss ir kājām staigājams attālums, gan maiznīca, gan muiža, gan parks. Reizi mēnesī pie Ainas notiek branči uz, kuru ir aicināti visi, tam nav oficiāli jāpiesakās. Var gan garšīgi paēst, gan paklausīties muzikantus tur pat pagalmā. Blakus Malnavai, meža vidū, modernās siltumnīcās tiek audzēti tomāti, kurus apputeksnē īstas, dzīvas kamenes, to var braukt skatīties un baudīt vasarā.

Laila Krastiņa, Konsultante Limbažu TIC

Uz doto brīdi jaunumu mums īpaši nav, bet mums ir tādi top objekti kā Dzīvā sudraba muzejs, kurā ir iespējams tikties ar, tā dibinātāju un darbu autoru, Oļegu Auzeru, kā arī Lavandu lauki, bet tas ir mazs sprīdis vasarā, kur iespējams apskatīt skaistus lavandu laukus. Vēl mēs piedāvājam mājas saldējumu Gogelmogels, kas top Limbažu novada Skultes pagasta Stienes ciema "Ceplīšos". Tas ir tāds īpašs objekts, varbūt vairāk ģimenēm ar bērniem. Vēl mēs aicinām apmeklēt staltbriežu dārzu Umurgas pagastā, „Jaunozoli”, kur 100 ha lielā platībā ganās ap 250 staltbriežu. Staltbriežu dārza saimniece ir LTV1 raidījuma „Labākā Latvijas saimniece” uzvarētāja Sarmīte Brūvere.

Gita Memmēna, Mārketinga speciāliste Saulkrastu TIC

Aktuālais pie jūras, vienmēr būs jūra! Atpūta saulē, saldas dabas vērošana, saulrieti, šķiet, ka mūsu steidzīgajā pasaulē, nemainīgi tas būs topā. Jaunais droši vien būs pagājušā gada septembrī, Saulkrastu kāpā svinīgi atklātais «Dabas dizaina parks». Jaunās vides skulptūriņas, kas aicina cilvēkus kļūt draudzīgākiem dabai, uzvesties klusi dabā, iet pa iekārtotām taciņām, manuprāt, viņš būs aktuāls ģimenēm, kas dosies pastaigā ar bērniņiem, jo tur ir liela izmēra eži, liela izmēra zaķis, kāpas malā ir pielikta liela klausule pie, kuras var pielikt ausi un paklausīties kā jūra šņāc. Ļoti jauka pastaiga no Baltās kāpas līdz centram. Tas tiek izmantots katru gadu, bet man ir sajūta, ka tas cilvēku skaits ar gadiem tikai pieaug un visi meklē kaut ko jaunu. Jaunajā gadā jauni projekti nav gaidāmi. Šosezon darbu uzsāk jauna apartamentu viesnīca «Trand», kā arī, «Saules Club» apartamentu viesnīcas teritorijā ir uzsācis darbu jauns luksus spa centrs «Klēra Lukss».


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Tukuma TIC
,


Preiļu novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46372604sec.