Viedoklis: Vai ceļošana ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem?

Pagājušā nedēļa pasaulē tika veltīta ceļotājiem ar kustību traucējumiem. Vēlējāmies noskaidrot tūrisma speciālistu viedokli, vai un, cik lielā mērā ceļošana ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem.


Ilona Renckulberga, ceļojumu aģentūras Ēdelveiss valdes locekle

Ceļotājiem ar kustību traucējumiem varētu ieteikt un noorganizēt tikai 

individuālus ceļojumus. Nedomāju, ka grupu tūres, kur ilgas stundas jāpavada autobusā vai jāseko gidam un jāiekļaujas grupā, būtu šādiem cilvēkiem piemēroti. Viņiem ieteiktu kādus vieglākus ceļojumus, kur vairāk laika var pavadīt uz vietas; labs variants ir kuģu kruīzi. Aviokompānijas mūsdienās nodrošina visu šādiem ceļotājiem nepieciešamo servisu, ir arī daudz tādu viesnīcu, varam piemeklēt atbilstošas. Mūsu aģentūrā līdz šim šādi klienti nav vērsušies. Ja būtu pieprasījums, tad arī vairāk par šo tēmu piedomātu. Arī iekļūšana mūsu birojā šobrīd diemžēl ir apgrūtināta; uz otro stāvu var uzbraukt ar liftu, bet, lai iekļūtu ēkā ir jāpārvar vairāki pakāpieni. 

Liene Grīnberga, KEL Travel vadītāja 

Protams, cilvēkiem ar kustību traucējumiem ir jāceļo, tāpat kā jāizmanto visas 

citas dzīves piedāvātās iespējas. Dzīve ratiņkrēslā nav iemesls vadīt dienas mājas četrās sienās. Citur Eiropā ir pilnīgi pašsaprotami, ka šādi cilvēki visur dodas un piedalās. Latvijā diemžēl vēl līdz šim līmenim neesam izauguši, cilvēkiem ir diezgan aprobežota domāšana šai ziņā. Mūsu ceļojumu birojā ceļotāji ratiņkrēslos noteikti ir gaidīti, varam viņiem lieliskus ceļojumus, nodrošinām gan aviokompāniju servisu, transfērus, pielāgotas viesnīcas. Īpaši iesakām kūrortus Grieķijā, kur mums ir partneri, kas šādiem ceļotājiem pievērš īpašu uzmanību – ir labi iekārtotas viesnīcas, plašas teritorijas, kur viņi var pārvietoties, ir iespēja doties ekskursijās, gidi ir ļoti pretimnākoši. Labi kūrorti, kas atbilst šo cilvēku vajadzībām ir arī Turcijā, Tenerifē, Dominikānā, Maurīcijā. Klienti ar kustību traucējumiem mums ir bijuši, bet ne daudzi. Domāju, ka ir vairāk par šīm iespējām jārunā, jāinformē, un arī pamazām jāmaina sabiedrības attieksme. 

Una Pilmane, AvalonHotel marketinga daļas vadītāja 

Mūsu viesnīca ir pilnībā pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem – gan 

numuriņi, labierīcības, restorāns, konferenču telpas, garāža ar liftu – pilnīgi viss. Ir arī numuriņi, kas tieši savienoti ar otru telpu pavadošajai personai. Viesi ar īpašām vajadzībām mums ir bieži, gan individuālie ceļotāji, gan kā konferenču un citu pasākumu dalībnieki. Ceļotāji ir ļoti dažādi, gan vīrieši, gan sievietes, dažādu vecumu; ceļo gan ar pavadošajām personām, gan bez. Visbiežāk šie viesi ir no Skandināvijas valstīm. Varu teikt, ka viņi ir ļoti kustīgi, zinātkāri, ieinteresēti. Dodas gan paši uz Vecrīgu, gan tālākos izbraucienos pa Latviju, interesējas, ko vēl varētu apskatīt, labi orientējas, pārzina navigācijas sistēmas. Principā viņi ir tādi paši kā visi citi ceļotāji. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Novatours
,


AL SVETS
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17347312sec.