Viedoklis: vai Sanktpēterburgā notikušais terorakts ietekmēs ceļotāju plānus?

Saistībā ar pirmdien, 3.aprīlī Sanktpēterburgā notikušo teroraktu, Travelnews redakcija vērsās pie Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, interesējoties kā notikušais ietekmēs Latvijas ceļotāju plānus nākotnē. Vai notikušais ir radījis kādas izmaiņas Jūsu darbībā? Vai Jūsu uzņēmums ir ieviesis kādus pastiprinātus drošības pasākumus? Vai klienti ir interesējušies par iespējām atcelt braucienus?


Vitālijs Puķīts, Interlux Travel vadītājs:


Vēl arvien nav īsti skaidrs kā kaut kas tāds, kas notika Sanktpēterburgā, varēja notikt. Tā ir viena no drošākajām pilsētām Krievijā. Notikušais bija un vēl arvien ir šoks. Tomēr mūsu turpmākos plānus tas neietekmēs. Mēs strādājam ar profesionāliem gidiem un darbiniekiem, kas arī kādos īpašos gadījumos prot rīkoties atbilstoši situācijai, tāpēc nejūtam nepieciešamību kaut ko atcelt vai pārcelt. Notikušā laikā arī neviena mūsu grupa Sanktpēterburgā neatradās, tāpēc nebija nepieciešams veikt kādus ārkārtas koordinācijas darbus. Pasaulē ir vairākas nedrošākas vietas uz kurām cilvēki regulāri ceļo bez problēmām, un tas galvenokārt ir profesionālu gidu kompetencē organizēt braucienus tā, lai tie notiktu bez starpgadījumiem. Tāpat neviens nav pie mums vērsies ar vēlmi vai interesi atcelt iegādātos ceļojumus uz Sanktpēterburgu.


Tomass Užāns, Ecolines e-komercijas un mārketinga vadītājs:


Ecolines autobusi gan vakar kursēja, gan turpmāk kursēs pēc grafika un neviens reiss nav atcelts vai pārcelts. Ir novērojamas papildu drošības pazīmes Sanktpēterburgā no vietējās varas puses, kurām mēs, protams, pakļaujamies. No mūsu, kā autopārvadātāja puses, papildus drošības kontroles mehānismi netiek ieviesti. Tāpat arī Eiropā vai uz Krievijas robežas nav ieviestas kādas papildu pārbaudes – kādas tās bija, tādas tās būs. Nav arī saņemta informācija par to, ka kāds pasažieris būtu vēlējies atcelt braucienu uz Sanktpēterburgu pie mums.

Karina Bezzubova, Latvia Tours Korporatīvā sektora vadītāja:

Saistībā ar Sanktpēterburgas gadījumu, Latvia Tours korporatīvās nodaļas darbā nav vērojamas izmaiņas. Arī jautājumus vai satraukumu no klientu puses neesam saņēmuši. Jūtamāku iespaidu tas varētu ietekmēt atpūtas ceļojumu segmentu un tos tūristus, kas plānoja doties uz Sanktpēterburgu. Iespējams, tagad brauciens tiks kārtīgāk pārdomāts vai drošības apsvērumos izvēlēts cits galamērķis.
Neskatoties uz faktu, ka situācija ir sarežģīta un neprognozējama, tomēr nav iespējams apturēt dzīvi, neceļot, baiļojoties, ka notiks kaut kas slikts, taču viennozīmīgi rūpīgi jāseko līdzi situācijai un iespēju robežās izvairīties no ceļojumiem uz risku zonām. Bet kas gan šobrīd zin, kuras ir tās risku zonas un kuras nav?!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31990886sec.