Viedokļi: Cik pieprasītas Ziemassvētku un Jaunā gada laikā šogad ir Latvijas viesnīcas?

Tuvojas gada noslēgums - Ziemassvētki un Jaunais gads. Šīs ir dienas, kad daudzi izvēlas ceļot - sagaidīt šīs dienas citos apstākļos, izbaudīt citas pilsētas. Ierasts, ka latvieši šajās dienās cenšas paņemt pāris atvaļinājuma dienas un "aizlaist" uz kādu siltāku valsti - piemēram, Turciju, Ēģipti vai Kanāriju salām, lai "noķertu" sauli un enerģiju ziemas otrajai pusei.

Taču kā ir ar Latviju - vai gan vietējie, gan ārzemnieki izvēlas Latviju kā galamērķi atpūtai? To, protams, var nojaust arī no rezervāciju apjoma viesnīcās - tāpēc vērsāmies pie trim Latvijas viesnīcām, vaicājot cik pieprasītas tās ir Ziemassvētku un Jaunā gada laikā, arī salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tāpat - kā mainās viesnīcu cenas šajās svētku dienās? Kas pārsvarā apmeklē Rīgu šajā periodā - ģimenes, pārīši, biznesa ceļotāji, vietējie vai ārzemnieki?

Laura Gribuste, Hotel Pils (Siguldā) mārketinga vadītāja

Jaunais gads pie mums katru gadu ir ļoti piepildīts, taču Ziemassvētku laiks ir krietni tukšāks. Skatoties uz rezervācijām, Ziemassvētku laiks, salīdzinoši ar pagājušo gadu, pērn bija labāks. Cenas viesnīcā principā nemainās svētku laikā - cenas ietekmē rezervāciju apjoms un citas lietas, bet ne tas vai ir svētki vai nav. Novērojam, ka pārsvarā viesnīcu svētku laikā apmeklē pārīši un arī liels skaits ir ārzemnieku. Liels daudzums arī krievu tautības cilvēku, kuri vēlas izbaudīt Siguldas neatkārtojamos skatus un tad paliek pie mums!

Kristīne Kursīte, Kurshi Hotel (Jūrmalā) vadītāja

Mums viesnīca vairāk ir pieprasīta tieši uz Jaunā gada laiku - sākot no 27.decembra. Šajās dienās aizpildījums ir ļoti labs un tāds pats saglabājas arī arī janvāra pirmajā nedēļā. Ziemassvētkos gan varētu būt vairāk rezervāciju un viesnīca varētu aizpildīties, bet, nu, Ziemassvētkus vairāk cilvēki izvēlas svinēt mājās. Tas, ka gada noslēgums un pirmā nedēļa ir tik pieprasīta, ir pat neliels pārsteigums, jo salīdzinot ar iepriekšējo gadu, noslogojums ir lielāks. Taču Ziemassvētki - kā jau "klusais periods" arī pērn bija gana klusāki... Bet, protams, rezervācijas ir, viesnīca strādā un arī viesi būs!

Es domāju, ka augusi viesnīcas atpazīstamība, tāpēc arī ir vairāk rezervāciju - atgriežas jaunie klienti, mēs pamazām, kā jauna viesnīca, audzējam savu reputāciju, to cenšoties uzturēt maksimāli augstu - tāpat kā piedāvāto servisu. Tas cilvēkiem patīk un viņi gan atgriežas, gan pastāsta par mums citiem! Viesnīcā svētku laikā, tāpat kā citos brīžos, paliek ļoti dažādi cilvēki - ir no Krievijas, ir vietējie tūristi. Cenas gan mainām - uz Jauno gadu ir dārgāk nekā parasti, jo pieprasījums un izmaksas ir lielākas!

Ruta Priede, Park Hotel Latgola (Daugavpilī) vadītāja

Ziemassvētkos tūristi nebrauc pie mums (smejas). Visi jau ģimenēs tos svētkus svin, pārsvarā! Bet nu Jaunajā gadā ir daudz labāk, jo tas tāpēc, ka uz Daugavpili brauc daudzi radi no citām valstīm un arī tūristi pagadās! Bet tā jau arī Ziemassvētkos ir kādas rezervācijas, tukši neesam - tie cilvēki, kas strādā ārzemēs, brauc apciemot savus radus, kas palikuši Latvijā. Bet raugoties tādos lielos vilcienos, Ziemassvētki ne mums, ne citām viesnīcām nav tas aktīvākais periods. Šogad gan redzam, ka svētku laiks ir vairāk pieprasīts - cilvēki vairāk veic rezervācijas. Grūti gan pateikt kāpēc tas tā - bet mēs esam arī reklāmēties sākuši Lietuvā, piemēram radio, un arī pie cita veida mārketinga akcijām piestrādājam. Manuprāt, arī paši cilvēki meklē kaut ko interesantāku, jo brīvdienu jau nav tik daudz, bet uz ārzemēm aizbraukt ir forši - pat ja tā ir tikai kaimiņvalsts. Īpaši uz Jauno gadu redzam, ka gan lietuvieši, gan krievi brauc un interesējas par svinēšanas iespējām restorānos, rezervē arī viesnīcu un ko citu. tādā ziņā mēs esam ļoti izdevīgā ģeogrāfiskajā stāvoklī, tieši pie robežām. Runājot par cenām, mums ir sagatavoti īpašie piedāvājumi cilvēkiem, kas plāno svinēt Jauno gadu pie mums restorānā. Tur ir īpašās izmitināšanas cenas! Bet pārējiem nē, nav īpašo piedāvājumu, tomēr arī cenas mēs neceļam uz augšu svētkos - paliek tās pašas, kas ir ikdienā. Mēs jau esam ieinteresēti, lai vairāk brauc!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54791498sec.