Viedoklis: tūroperatora «Itaka Latvija» ceļojumiem pieprasiet zemākās cenas garantiju

Pagājušā gada rudenī Latvijas tūroperatoru tirgū ienāca Polijas lielākais ceļojumu organizators «Itaka», kas pieteica jaunus ceļojumu galamērķus un Latvijā vēl nebijušus standartus tūristu apkalpošanā. Tūroperatora «Itaka Latvija» birojs atrodas Merkeļa ielā (Rīga), taču kompānijas ceļojumus tirgo apmēram 80 ceļojumu aģentūras. 

Interesantākais un unikālākais «Itaka Latvija» pieteikums Latvijas ceļotājiem bija trīs čartera lidojumi uz Madagaskaru (maijā un jūnijā). Tie noteikti piesaistīja daudzu Latvijas ceļotāju uzmanību, taču lidojuma laiks vasaras sākuma tā īsti neuzrunāja klientus. Tāpēc šos trīs čartera lidojumus var norakstīt kompānijas mārketinga izdevumos, bet ne nopietnā pieteikumā uz šo eksotisko galamērķi. 

Taču nepatīkamākais brīdis ceļojumam uz Madagaskaru bija tas, ko atzīst ļoti daudzas aptaujātās ceļojumu aģentūras, ka Latvijas ceļotāji par vienu un to pašu pakalpojumu samaksāja būtiski atšķirīgas summas. Tie, kuri bija iegādājušies ceļojumu uz Madagaskaru laicīgi, samaksāja gandrīz uz pusi vairāk nekā tie, kuri izķēra pēdējā brīža ceļojumus. Protams, ka šajā gadījumā vinnētāji bija pacietīgākie un nejaušie pircēji, kuri gaidīja laimes brīdi un arī sagaidīja. Taču ceļojumu aģentūrām, kuras pārdeva ''dārgos'' Madagaskaras ceļojumus, tagad bija jāskaidrojas uzticamo klientu priekšā, kuri jutās apkrāpti. Ceļotāji vienā lidmašīnā konstatēja, ka daudzi ''gudrinieki'' te lido ''pa lēto''. Protams, ka dažiem tas ir patīkams brīdis, bet dažiem tiek sabojāts viss ceļojuma prieks. 


Lai izvairītos no šādām situācijām gan ceļojumu aģentūrām, gan ceļotājiem jāpieprasa tūroperatoram zemākās cenas garantiju, kas nodrošina, ka ceļojums nemaksās lētāk, bet ja cena tiks pazemināta, tad starpība tiks atgriezta klientam atpakaļ vai arī kompensēta pēc abpusējas vienošanās. 

Vienlaikus ir jāatzīmē un jāuzslavē, ka tūroperators «Itaka Latvija» ir turējis savu vārdu, ka visās tūrisma aģentūras ceļojumu cenas ir vienādas, kas sekmē, ka tagad ceļotāji izvēlas sev labāko aģentūru pēc atrašanās vietas vai servisa, bet ne lielākās atlaides. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42431712sec.