Viedokļi: Kā tūroperatori kontrolē ceļojumus koronavīrusa skartajos reģionos?

Bīstamā koronavīrusa infekcijas COVID-19 uzliesmojums Ķīnā 2019. gada nogalē un tā tālāka izplatīšanās pasaulē radījusi satraukumu un daudziem likusi mainīt atvaļinājumu ieceres un atcelt iepriekš plānotos ceļojumus.

Jautājām tūrisma profesionāļiem, kā šobrīd tiek organizēti ceļojumi un vai to norisi ietekmē pasaulē notiekošais, saistībā ar COVID-19.

Lauma Sprula, tūroperatora «Jēkaba Ceļojumi» ceļojumu padomdevēja

Mūsu ceļotāji paši lasa informāciju, interesējas un pēta, kas, kur notiek - daudz ienāk zvani un e-pasti, klienti jautā mūsu pozīciju, vēlas atcelt, pārcelt braucienus, jo jūtas nedroši. Un ne tikai vīrusa skartie reģioni, bet cilvēki tagad baidās lidot jebkur. Jo nevar saprast, kur vīruss izplatīsies tālāk - tikko Itālija, nupat atnāca ziņas par Tenerifes viesnīcu. Trakākais jau ir tie kūrorti, kurp lido čarteri.
Neviens no operatoriem neapdrošina šādus gadījumus - tas ir force major apstāklis. Tātad ne atcelt, ne mainīt - neko nekompensēs.
Mēs saņemam ziņas no ALTA, no partneriem ārvalstīs (jo organizējam arī grupas uz Ķīnu), operatori sūta informāciju, paši lasām, zvanam pārstāvjiem. Piemēram marta grupu uz Ķīnu atcēlām un informējam klientus, par tālākajām - ieņemam nogaidošu pozīciju! Protams, mērķis nav sūtīt ceļotājus un klientus briesmās! Mums svarīgākā ir klientu drošība un labsajūta.
Bet ja nav oficiāli aizliegumi, Ārlietu ministrija nav noteikusi ierobežojumus un aviokompānijas neatceļ lidojumus, nav iemesla anulēt ceļojumu un biļetes, jo tie ir zaudējumi gan klientam, gan firmai, gan uzņēmējiem (viesnīcām, aviokompānijām u.c.) Klienta izvēle paliek - vai braukt, vai nebraukt un zaudēt iemaksas. Mūsu grupa ar "Jēkaba ceļojumi" vadītāju Uldi Alksni pašreiz ir Āzijā - Indonēzijā (Bali salā) un viss ir mierīgi, cilvēki nestaigā maskās, bet Itālijā pašreiz ir ļoti liels satraukums tieši pašiem vietējiem. Tas arī rada paniku ceļotājos no citām valstīm.

Leonīds Močeņevs, tūroperatora «Novatours» direktors

Esam pastāvīgā saziņā ar saviem partneriem Itālijā, kas mūs informē, ka šobrīd aktivitātes slēpošanas reģionos noris kā ierasts. Arī Ārlietu ministrijas šobrīd nav izteikusi ieteikumu atcelt plānotos braucienus uz šo valsti.Mēs nepārtraukti sekojam līdzi Ārlietu ministrijas, Slimību profilakses un kontroles centra aktualitātēm, kā arī informācijai, ko sniedz mūsu sadarbības partneri Itālijā. Ja tiks saņemti jebkādi brīdinājumi tam, ka braucieni uz Itāliju nav droši, mēs noteikti tos ņemsim vērā un rīkosimies atbilstoši situācijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56002998sec.