Viedoklis: vai ir iespējams ārpus Rīgas rezervēt izdevīgu nakstmītni šajā brīdī?

Līdz ar laika apstākļu gaidāmo uzlabošanos un tūrisma sezonas rosīgumu, paredzams, ka numuriņu rezervācija notiek ar vien aktīvāk. Turklāt, ņemot vērā, ka vasarā ir iespējams baudīt dažnedažādas aktivitātes dabā, novērtējot vienu no Latvijas skaistākajām pērlēm – bagātīgās dabas ainavas - tā vien uzplaukst vēlme izbraukt ārpus Rīgas, lai skatītu kādu no Latvijas skaistākajām vietām. Tomēr, lai būtu lietas kursā par viesnīcu pašreizējo noslogojumu, plānojot savu atpūtu, ir svarīgi uzzināt nakšņošanas iespējas, iesākoties vasaras pēdējam mēnesim.

Līga Mivrenika
Kolonna Hotel Rēzekne vadītāja

Kolonna Hotel Rēzekne vadītāja Līga Mivrenika atzīst, ka šis ir noslogots laiks, gan gaidāmā īsfilmu kinofestivāla “Open Place”, kas norisināsies no 11. līdz 16.augustam, gan arī nesen aizvadīto pilsētas svētku dēļ. Līdz ar to ir ieteicams rezervēt numuriņu vismaz 2 nedēļas iepriekš, lai atpūta tiktu aizvadīta bez liekiem satraukumiem, baudot Rēzeknes plašo kultūras pasākumu piedāvājumu. Savukārt, ņemot vērā, ka cilvēku pieplūdums nedēļas garumā  ir mainīgs, arī cenas atšķiras atkarībā no tā, vai numuriņš tiek rezervēts uz nedēļas nogali vai darba dienā. Zināms, ka numuriņu rezervācija uz darba dienām izmaksās dārgāk. Tomēr viesnīcā pašlaik ir aktuāls īpašais piedāvājums ģimenēm ar bērniem, ko iespējams apskatīt un iegādāties vietnē perkamkopa.lv.

Ilze Djačuka
Mežotnes pils vadītāja

Mežotnes pilī jeb bijušajā Mežotnes muižas kungu mājā arī notiek liela rosība, ko tās vadītāja Ilze Djačuka skaidro ar esošo sezonu, kas vienmēr ir bijusi aktuāla ceļotajiem. “Augusts ir viens no aktīvākajiem mēnešiem numuru rezervācijā. Tas viennozīmīgi ir aktuāls laiks kāzām, līdz ar to dabiski pieaug numuriņu rezervācija. Turklāt arī ārzemju tūristi ir ļoti ieinteresēti paviesoties Mežotnes pilī, īpaši tūristi no Krievijas, lai baudītu apkārtesošo vidi un aktivitātes.” Ilze Djačuka min, ka svarīgi ir rezervēt numuriņu laicīgi, un ieteicamais laiks būtu apmēram vienu nedēļa iepriekš. Tomēr numuru pieejamība var atšķirties, atkarībā no viesošanās ilguma un viesnīcas apmeklētības noslogojuma. Numuriņu rezervācijas cena lielākoties ir atkarīga no sezonalitātes, tomēr nesezonās (t.i., piemēram, septembris/oktobris) ir gaidāmi īpaši izdevīgi piedāvājumi. 

Māris Šternmanis
Viesu nama Lantus vadītājs

 “Augustā saule sildīs un lutinās mūsu viesus!” tā izsakās viesu nama Lantus vadītājs Māris Šternmanis. Gaidāmā laika apstākļu uzlabošanās viennozīmīgi ir atstājusi pozitīvu iespaidu uz atpūtnieku aktivitāti. Līdz ar to arī viesu nama apmeklētībai ir plānojams straujš pieaugums. Viesu nama vadītājs Māris Šternmanis atzīst, ka šī vasara, kas gan līdz šim nav mūs lutinājusi ar cerēto laika apstākļu idilli, apmeklētāju interesi nav slāpējusi. Līdz ar to, tagad rezervējot numuriņu ir jārēķinās ar tā pieejamību tikai pēc ilgāka laika, pat vien septembri vai oktobri!  Tas ir skaidrojams ar sezonalitāti, kas pulcē daudzus latviešu un ārzemju tūristus. Lai gan lielāka aktivitāte ir tieši no latviešu tūristiem, ko Māris skaidro ar viesu nama piedāvājumiem, kuri ir īpaši pievilcīgi latviešu atpūtas tradīciju cienītājiem, arī tūristu ziņkārība, iepazīt latviešu atpūtas veidus, neatpaliek. Starp citu, īpaši pieprasīts ir pirts rituāls un lauku SPA. Savukārt ņemot vērā to, ka aktīvā sezona plaukst un zeļ no apmeklētāju plūsmām, iespējamība rezervēt numuriņu tuvākajā laika ir praktiski neiespējama. Tomēr viesu nams Lantus laipni gaidīs ciemos arī nesezonā, kad numuru rezervācijai būs īpašs piedāvājums - 20% atlaide.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59854388sec.