Redakcija: nacionālā lidsabiedrība airBaltic izdara būtisku kaitējumu Latvijas tūrismam

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic ir lielākais tūrima uzņēmums Latvijā un liela daļa pasaules tūristu Rīgā ierodas tieši ar mūsu aviosabiedrības starpniecību. Gandrīz visi lielākie starptautiskie mediji (Usatoday.com. Euronews.com, Lonelyplanet.com, Welt.de, Dagbladet.no, Stern.de, Dailymail.co.uk, Bild.de. Telegraph.co.uk, Blick.ch, Handelsblatt.com. Leparisien.fr, Tourprom.ru, Barnaul-altai.ru, Lenta.ru un citi) šajās dienās ir veltījuši kādu reportāžu, rakstu, komentāru, karikatūru vai anekdoti par alkohola lietošanas gadījuma konstatēšanu lidsabiedrībā airBaltic, kur mūsu aviosabiedrības piloti un stjuartes (4 darbinieki) ir apcietināti Norvēģijā. Lidsabiedrība airBaltic ilgus gadus ir ieguldījusi lielus līdzekļus kompānijas starptautiskajā mārketingā un zīmola veidošanā, taču tagad lidmašīnas apkalpes žūpošanas atgadījums ir radījis ievērojamus imidža zaudējumus ne tikai pašai kompānijai, bet arī Latvijas tūrismam un ceļotājiem.

Kompānijas iekšējās kontroles sistēmas trūkums varēja radīt vēl nopietnāku precedentu, jo lidmašīnas pilots ar 1,2 promilēm alkohola ir definējams kā ļoti bīstams noziedznieks. Mums ir jābūt ļoti pateicīgiem Norvēģijas viesnīcas darbiniekiem, kuri, iespējams, novērsa lielu katastrofu pasažieriem un neizmērojamus zaudējumus Latvijas tūrismam. Pagaidām arī airBaltic vadība nesniedz izsmeļošus komentārus un precīzus rīcības plānus, kas ļautu ceļotājiem droši cerēt, ka līdzīgi gadījumi nekad vairs neatkārtosies un tie nebūs iespējami pat teorētiskā līmenī.


Travelnews.lv aptaujāja vairākus tūrisma ekspertus Latvijā un ārzemju tūristus Rīgā, kuri visi kā viens bija dzirdējuši par šo airBaltic atgadījumu Norvēģijā un izteica nožēlu un sašutumu. Daudzi no aptaujātajiem atbildēja, ka tas viņus būtiski neietekmēs un arī turpmāk lietos airBaltic pakalpojumus, taču gandrīz visi apgalvoja, ka pilotus un stjuartes uzmanīs/novēros daudz rūpīgāk pirms lidojuma uzsākšanas. Latvijas tūrisma kompāniju vadītāji atzīmē, ka ārzemju kolēģi savstarpējā komunikācijā ir izteikuši sašutumu, ļaunus jokus, dzelīgas piezīmes vai pasmējušies.


Pēdējo dienu laikā Latvijas satiksmes nozarē un tieši valsts kapitāla kompānijās ir notikuši vairāki lieli starptautiska līmeņa skandāli. Vai Satiksmes ministram un Ministru prezidentei nav jāuzņemas pilna atbildība un jāsniedz rīcības komentārs gan par pļēgurošanu lidsabiedrībā airBaltic, gan par kukuļošanas gadījumu kompānijā Latvijas Dzelzceļš? Šo kompāniju vadītāji saņem Latvijas apstākļiem ļoti lielu atalgojumu, bet vai tas mūs, ceļotājus, pasargā no nepatikšanām?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51496792sec.