Viedoklis: kā izvēlēties restorānu dodoties ceļojumā?

Viena no svarīgākajām pieredzēm ceļojuma laikā ir vietējās virtuves iepazīšana. Kā izvēlēties piemērotu vietu pusdienām? Vai iepriekš jāizpēta labākos piedāvājumus, vai arī jājautā pēc padoma vietējiem iedzīvotājiem? Viedokli vaicājām pieredzējušiem ceļotājiem.

Arnis Jaudzems, auto nomas Sixt vaditājs

Izmanto Michelin Guide vai Lonely Planet ieteikumus . Informāciju pārsvara meklē internetā. Izvēloties restorānu, lielākā vērība tiek pievērsta ēdiena kvalitātei, taču labprāt to apvieno ar kādu atraktīvu elementu – vēsturiska ēka, aizraujošs skats vai neparasts interjers.  Labprāt uzticas arī vietējo ieteikumiem vai kolēģu rekomendācijām, taču dažkārt izvēle ir jāizdara par labu tam restorānam, kas atrodas vistuvāk.

Arī pats labprāt iesaka citiem kādu restorānu, kas paticis, dalās ar savu viedokli arī ar kolēģiem, rakstot atsauksmes.


Oļegs Bļinovs, viesnīcas Baltic Beach Hotel pārdošanas vadītājs

Izvēloties restorānu, uz kuru doties ārvalstīs, galvenokārt paļaujas uz tīmekļa vietnes TripAdvisor ieteikumiem. Izvēloties no ieteikto restorānu saraksta, uzmanību pievērš ne tikai zvaigznīšu skaitam, bet ari tam cik daudz atsauksmju apmeklētāji uzrakstījuši par restorānu. Ja ir augsts vērtējums, bet maz atsauksmju, nav pārliecības, ka šis ir tas restorāns, kuru vēlētos apmeklēt. Ir patīkami, ka restorāns atrodas skaistā vai vēsturiskā vietā, vai ar to saistīta kāda leģenda, tomēr galvenais restorānā ir ēdiens.





Iveta Sprūdža, viesnīcas Hotel Bergs vadītāja

Dodoties darba braucienos, apmeklē viesnīcas alianses SLHW biedru restorānus, tāpat Michelin guide ieteiktos . Lai būtu informēta par tendencēm restorānu nozarē, apmeklē arī iedzīvotāju aptaujās Top 50 iekļautos restorānus.  Trīs vaļi, uz kuriem balstās restorāna izvēle, ir ēdiens, apkalpošana un atmosfēra.

Ģimenes braucienos izvēles principi ir līdzīgi, vienīgi papildus tiek vērtēts, vai bērniem patiks un būs interesanti. Ir gadījies labā restorānā Alpos samierināties  ar bērnu ēdienkartē iekļautajiem burgeriem un ceptajiem kartupeļiem. Arī bērni vēlas baudīt labu un interesantu ēdienu. Labprāt ārzemju braucienos apmeklē restorānus, kuros pasniedz sadarbības partneru – vīna darītavu –  darīto vīnu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23101807sec.