Kā atšķiras sauna no tvaika pirts?

Ziemā aizvien iecienītākas top dažādas spa procedūras, kas aukstajā un stresa pilnajā laikā piedāvā iespēju atslābināties un izbaudīt relaksējošu siltumu, kā arī uzlabo un stiprina veselību. Cilvēki izvēlas apmeklēt saunas, pirtis un citas spa procedūras, tomēr reizēm plašajā piedāvājumā nākas apjukt. Kā, piemēram, atšķiras sauna no tvaika pirts?

Pirmajā brīdī šķiet, ka sauna un tvaika pirts ir viens un tas pats, tomēr tā nav. Kaut arī gan saunā, gan tvaika pirtī ir silti, mitri un cilvēki sāk svīst, atšķiras tur valdošā temperatūra un gaisa mitrums. Saunā valda augsta temperatūra - no 70 līdz 80 grādiem pēc Celsija, bet tvaika pirtī augstākā temperatūra ierasti ir 50 grādu pēc Celsija. Savukārt tvaika pirtī daudz augstāka ir gaisa mitruma pakāpe - atšķirībā no saunas gaiss te ir tik mitrs, ka gaisā redzami pilieniņi.

Tā kā saunās sastopamo karstumu radīt ir daudz vieglāk nekā tvaika pirts mitruma koncentrētību, saunas ir daudz biežāk sastopamas nekā tvaika pirtis. Tieši tāpēc tvaika pirtis lielākoties atrodamas lielākos spa un labsajūtas centros. Tomēr eksperti uzskata, ka izvēle starp saunu un tvaika pirti ir gaumes lieta, jo attiecībā uz veselību abas ir ļoti līdzīgas.

Pamatā uz tvaika pirti attiecas tie paši noteikumi, kas spēkā, dodoties saunā - tur nevajadzētu uzturēties par ilgu. Ne saunā, ne tvaika pirtī nevajag uzturēties ilgāk par 15 minūtēm, jo šādā laika posmā ķermenis uzsilst par veselu grādu un vairs nevēlas uzturēties šādā karstumā. Optimāli tiek ieteikts pasēdēt saunā vai tvaika pirtī 8 līdz 12 minūtes. Pēc šāda apmeklējuma ieteicama kontrastduša un jāievēro, ka nomainīt ūdeni no silta uz aukstu vēlams trīs reizes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Dome Hotel
,


Novatours
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.50185704sec.