Pieci iespaidīgi Islandes karstie avoti - aplūko tos!

Islande ir ledus, uguns un ūdens zeme, tā atrodas uz zemes “karstā punkta”, kā rezultātā veidojas daudz un dažādas ģeotermālās darbības. Līdzsvaru sniedz ledāji, kas izkaisīti visā Islandes teritorijā. Šī ģeotermālā sajaukuma dēļ Islande ir pilna ar karstajiem avotiem un geizeriem, kas nozīmē atpūtu un relaksācijas iespējas islandiešiem un arī mums, tūristiem!

Daži no karstajiem avotiem ir verdoši, bet citos temperatūra ir piemērota relaksējošai peldei. Šos karstos avotus iecienījuši kā tūristi, tā vietējie. Bez šiem uzskaitītajiem karstajiem avotiem, kuros ieeja ir bez maksas, ir vesels lērums maksas karsto avotu un baseinu (protams, ar dažādiem labumiem, kā ģērbtuvēm un dušām), viens no slavenākajiem – Blue Lagoon Reikjanas pussalā. Bet nu ķersimies klāt bezmaksas karstajiem avotiem!

1. Reykjadalur – karsto avotu upe netālu no Reikjavīkas
Reykjadalur ( burtiski: “tvaika ieleja”) ir visvieglāk un visātrāk sasniedzamais karstais avots, braucot no Reikjavīkas. Pēc īsa brauciena (≈45min.) nonāksiet Hveragerði pilsētā, no kuras neliela pārgājiena attālumā atrodas karsto avotu upe, kas plūst lejup pa Reykjadalur ieleju. Pārgājiens ir īss, taču iespaidīgs – iespējams redzēts vairākus ūdenskritumus un aizas.

2. Seljavallalaug – kalna karstā avota baseins 
Seljavallalaug atrodas Islandes dienvidos. Patiesībā tas nemaz nav dabīgi veidojusies ūdenstilpne, bet gan mākslīga 25m gara un 10m plata konstrukcija, tomēr pats karstais ūdens ir dabīgs un tek no kalnā esošā avota. 

Baseins atrodas pāris stundu brauciena attālumā no Reikjavīkas. Lai turp tiktu, nepieciešams doties uz dienvidiem pa galveno apvedceļu, gar Selfoss un Hvolsvöllur. Nonākot līdz Skógafoss jānogriežas pa kreisi uz Seljavellir ceļa. Kalnienes ainavas ir elpu aizraujošas, šajā avotā noteikti vēlēsieties pavadīt vairākas stundas!

3. Landmannalaugar – augstienes karstais avots
Landmannalaugar apvidus ir pazīstams ar savām daudzkrāsainajām dabas ainavām, un ir ļoti populārs pārgājienu galamērķis. Visur, kur lūkosieties, redzēsiet sarkanus, zilus, zaļus, dzeltenus, melnus un violetus smilšu kalnus. Turklāt, ja vēlēsieties šeit pavadīt krietni ilgāku laiku,  blakus avotiem atrodas arī kempings. 

Ņemiet vērā, ka Landmannalaugar ir atvērts tikai vasaras sezonā, citos gadalaikos šeit nav iespējams nokļūt. 

4. Grjótagjá – karsto avotu ala Islandes ziemeļos
Grjótagjá (“Akmeņainā plaisa”) diemžēl neatrodas Reikjavīkas tuvumā. Ja tomēr apceļojat Islandes ziemeļu daļu  un uzturaties Akurayri, tad neesat tālu no Grjótagjá avotiem. 

Vairākus gadu desmitus atpakaļ Grjótagjá avotos nebija iespējams peldēties, to temperatūra bija virs 50°C. Laika gaitā avotu temperatūra ir samazinājusies, bet tomēr ne vienmēr tā ir pietiekami zema, lai būtu iespējams peldēties. Bet neskumstiet, Grjótagjá un tā apkārtne ir neticami skaista, šeit filmētas pat seriāla “Troņu spēles” ainas. 

5. Víti in Askja – karstie avoti vulkāna krāteri
Víti in Askja ir pats bīstamākais taču reizē ļoti ainavisks karsto avotu komplekss. Burtiski tulkojot “Víti” nozīmē velns, šeit ūdens temperatūra svārstās no 20°C līdz 60°C, turklāt vulkāna dibens ir neaizsniedzams, dažviet dubļi ir ellīgi karsti un ūdens sastāvā ir ļoti daudz sēra – īsts velna miteklis! – toties ļoti skaists un pat majestātisks. Šķiet, ka Víti burtiski izdzīvo sev doto vārdu. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22572803sec.