Indija ievieš labākus e-vīzas saņemšanas noteikumus

Pret Indiju tur pabijušo vidū parasti nav novērojama remdena attieksme – to vai nu mīl un dedzīgi vēlas atgriezties, vai arī piedzīvo kultūršoku, vilšanos un ienīst. Tomēr, lai kā tur arī nebūtu, Indija ir milzīga zeme ar tūkstoš sejām, krāsām un niansēm, un gribētāju turp doties un visas dzirdētās brīnumu lietas piedzīvot uz paša ādas kļūst arvien vairāk, arī mūsu tautiešu vidū.

Neapšaubāmi, svarīga loma šajā interesē ir pēdējos gados izdevīgi pieejamajām lidojumu biļetēm, un arī vīzas kārtošanas procedūras atvieglojumiem. Līdz 2015.gada augustam Indijas vīzas iegūšana Latvijas pilsoņiem sagādāja ne mazumu neērtību – pēc tās bija pašam jādodas uz Stokholmu Zviedrijā vai kādu citu valsti, kur to bija iespējams izdarīt klātienē, vai arī uz ilgāku laiku jāšķiras no pases, turklāt bija jāaizpilda ne mazums formālu dokumentu un jāpiecieš citas kaitinošas nianses. Kopš 2015.gada augusta situācija jūtami uzlabojās, jo Indijas varas iestādes sāka piedāvāt vīzas noformēšanu nokārtot elektroniski – ieviešot tā sauktās e-vīzas.

Šā gada aprīlis Indijas apceļotājiem nesis vēl labākas ziņas, jo Indijas Tūrisma ministrija ieviesusi būtiskus uzlabojumus e-vīzas saņemšanas noteikumos. Tagad e-vīzas īpašnieki valstī varēs uzturēties kopumā 60 dienas 120 dienu ilgā laika periodā un izmantot vairākkārtīgas iebraukšanas priekšrocības. Tūristu un biznesa e-vīzas īpašnieki valstī varēs iebraukt divas reizes, bet medicīniskās e-vīzas īpašnieki – trīs reizes. Šīs izmaiņas ir aktuālas ceļotājiem, kas vienā ceļojumā plāno apmeklēt vairākas reģiona valstis, un izmantot Indiju par ērtu avio savienojumu vietu. Ceļojumu varēs arī plānot savlaicīgāk, jo tā sauktais “vīzas logs” jeb termiņš, kura laikā kopš vīzas izsniegšanas valstī jāiebrauc, ir palielināts no 30 līdz 120 dienām.

Pēc Indijas Tūrisma ministrijas apkopotajiem datiem, apmēram viena ceturtā daļa ārvalstu pilsoņiem izsniegto vīzu tiek noformētas elektroniski.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54397893sec.