Iedvesma ceļojumam - Bali (VIDEO)

Bali ir sala Indonēzijā un viena no valsts 33 provincēm. Salā dzīvo lielākā daļa Indonēzijas hinduistu, kas ir 93,18% no salas iedzīvotājiem. Bali ir arī ļoti populārs tūristu ceļa mērķis. Pati sala atrodas 8° uz Dienvidiem no ekvatora. Vidējā temperatūra ir ap +30°C, kas ļauj baudīt vasaru visa gada garumā. Kopumā salā dzīvo ap 3 miljoniem iedzīvotāju.

Bali tiek dēvētā arī par "Dievu salu", jo salā ir sastopami neskaitāmi tempļi, kā arī katrā majā ir sava lūgšanu vieta. Bali salā ir labi attīstīta tūrisma infrastruktūra. Salā ir daudz krāšņu pludmaļu, labu viesnīcu, greznas villas, labi restorāni, kur nobaudīt gardas maltītes, un deju klubi un bāri, kur paviesoties nakts stundās. Bali sala ir 153km gara un 112km plata. Augstākais punkts ir Agung kalns, kas ir 3,142 m augsts. Salas dienvidu daļā sastopami vairāk tūrisma un tirdzniecības objektu, kā arī slavenie salas kūrorti – Sanura, Kutas pludmale, Nusa Dua, Džimbarana un Ubuda.

Bali ir aras smilšu pludmales, dzidri zils ūdens un biezi saauguši džungļi. Tāpat te ir satriecošas sērfošanas iespējas un draudzīgi iedzīvotāji, kuri ne tikai izrāda savu kultūru, bet dzīvo tajā. Šī sala tiek uzskatīta par vienu no romantiskākajām vietām zemes virsū – ne velti tieši uz šejieni jaunlaulātie no visas pasaules dodas pavadīt medusmēnesi. Bali ir divas sezonas – lietus sezona no septembra līdz februārim un sausā sezona – pārējā gada laikā.

Svarīgu lomu baliešu dzīvē spēlē dabas garu un senču kults – katrā ciemā ir šamans, kura pienākums ir dibināt sakarus ar gariem. Par noteiktu maksu viņi var pareģot nākotni vai izārstēt no slimības. Vienīgais nosacījums – jātic burvībām, citādi tā nedarbosies.

Ieceļošanai ir vajadzīga Indonēzijas vīza. Latvijas pilsoņi vīzu var noformēt uz vietas lidostā, tā maksā apmeram 25 USD.

Savukārt, ja vēlies nokļūt Bali, skaties ceļojumu aģentūras Kolumba vai Antario piedāvājumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.06345487sec.