Havaju salās arvien populārākas kļūst «Lavas laivu tūres»

Šķiet, ka tūrisma jomā viss tradicionālais ir izgudrots, izmēģināts un izdarīts un arvien populārāki kļūst nestandarta tūrisma produkti. Kā piemērs ir tas, ka ASV piederošajās Havaju salās arvien lielāku popularitāti iegūst "lavas laivu braucieni", kas gan nav gluži laivošana pa lavu, bet vistuvākais tam...

Šajos braucienos tūristi sasēžas laivās, kas dodas uz kādu īpašu vietu - uz Kalapanas ciema apriņķi vienā no salām, tuvumā pie Kileauī vulkāna. Šeit jau gadiem no vulkāna ārā plūstošā lava ietek (vai pat izsprāgst) okeānā. Īpašais fenomens novērojams tikai pāris vietās pasaulē un šī ir viena no tām. Kā saka paši laivotāji, dabas fenomens, kurā satiekas divi milzīgi spēki - vulkāns un ūdens, izskatās īpaši neatkārtojami. Ugunīgā lava un neapturamais ūdens spēks.

Kuleauī ciems ir īpaša ar to, ka tajā jau vairākas reizes ir iznīcinātas mājas dēļ no vulkāna plūstošās lavas. Lai arī te vēl arvien dzīvo pāris cilvēki, to ir ļoti maz. Lavas plūsmas regulāri piesaista arī tūristus.

Kopumā šādās "tūrēs" ikdienā dodas sešas kompānijas, kas katra dodas vairākos braucienos. Kompānijām arī ir interesanti nosaukumi - piemēram, "Lavas okeāna tūres", "Moku Nui Lavas laivu tūres" un "Kalapanas Lavas Laivas". Brauciens līdz lavai un atpakaļ maksā aptuveni 150-250 eiro no cilvēka (saullēkta un saulrieta laikos braucieni ir dārgāki) un brauc ar dažāda izmēra laivām - gan tām, kurās ietilpst pat 50 cilvēki, gan mazākām - 6 vietīgām.

Lai arī paša acīm var redzēt lavu, braucieni ir maksimāli droši, jo netiek braukts tik tuvu, lai lava varētu apdraudēt pasažierus.

Jāsaka gan, ka lava šeit izplūst jau gadiem, taču tas nenotiek katru dienu - ja plānojat doties, nepieciešams sekot līdzi vai fenomenu vispār iespējams redzēt.

Viens no video, kuros redzams šis fenomens ir šeit:


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50128293sec.