Bali turpina izvirt vulkāns, paralizējot gaisa satiksmi (video)

Indonēzijas varas iestādes paziņojušas par augstākā līmeņa brīdinājuma ieviešanu pēc Bali salas esošā Agungas vulkāna izviršanas, kas licis arī slēgt galveno salas lidostu un evakuēt lielu daļu vietējo iedzīvotāju.

Kopumā no savām mājvietām otrdienas rītā evakuēti jau aptuveni 100 tūkstoši cilvēku (pirmajā vilnī pēc nedēļas nogales tie bija aptuveni 30 tūkstoši), tostarp arī tūristi. Bali galvenā starptautiskā lidosta - Ngurah Rai lidosta pirmdien paziņoja, ka uz 24 stundām atceļ lidojumus, kas nozīmē, ka aptuveni 60 tūkstoši pasažieru nespēj tikt uz saviem iecerētajiem galamērķiem. Otrdienas rītā lidosta paziņoja, ka slēgta uz vēl vismaz 24 stundām. Vulkāniskie pelni lidmašīnām ir īpaši bīstami.

"Lai arī spīd saule un ir maz vulkānisko pelnu salas dienvidu daļās, vulkāniskie pelni ir atrodami augstākos atmosfēras slāņos, tieši tur, kur paredzēts lidot lidmašīnām - gan ienākošajām, gan izejošajām. Tas arī licis mums pieņemt lēmumu par lidostas slēgšanu uz laiku," sacīja Bali tūrisma asociācijas vadītājs Ida Bagus Adnjana.

Nacionālā katastrofu aģentūra pirmdien paaugstināja brīdinājuma līmeni līdz pat 4.līmenim, kas nozīmē, ka ir liels potenciāls vulkānam izvirt vēlreiz - un jau lielākā apmērā. Tāpat ikviens tiek mudināts neatrasties tuvāk par 8-10 kilometriem no vulkāna. Šajā distancē mītošie arī tiek mudināti evakuēties.

Vulkāns sestdien izvirda 3 reizes, bet svētdien - divas reizes. Pirmdienas un otrdienas rītā no vulkāna aptuveni 3 kilometru augstumā turpina pacelties pelnu mākonis. Biežais lietus arī radījis vēl vienu problēmu - lielus vulkānisko pelnu dubļu šļūdoņus, kas arī regulāri pieaug, vulkānam turpinot izmest pelnus. Tāpēc ieteicams arī nepeldēties apkārtnes upēs.

Ikviens tūrists tiek mudināts sazināties ar savu ceļojumu aģentūru vai lidsabiedrību par savu ceļojumu plānu izmaiņām.

Jau pirms diviem mēnešiem vēstījām, ka Agungas vulkānā tiek arvien regulārāk manīta seismikā aktivitāte, kas norāda, ka draud izvirdums. Jau tobrīd Bali sāka iedzīvotāju evakuāciju.

Vulkāns pēdējo reizi izvirda 1963 gadā, kad dzīvību zaudēja vairāk nekā 1000 vietējo iedzīvotāju. Aptuveni 3000 metru augstais kalns - vulkāns toreiz pelnus izmeta teju 10 kilometru augstumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24991107sec.