Islandes Augstākā tiesa atstāj spēkā likumu, kas importētiem čipšiem piemēro 76% nodokli

Islandes Augstākā tiesa nesen pieņēmusi lēmumu, ka likums, kas nosaka dažādus importa preču nodokļus, tostarp 76% likmi kartupeļu čipšiem, nepārkāpj Islandes konstitūciju un paliek spēkā.

Islandē, kas ir viena no bagātākajām valstīm pasaulē, ir dažādi nodokļi, tostarp arī augsti nodokļi - piemēram, importētām precēm vai augstām algām.

Protams, arī cenas Islandē ir augstas un kartupeļu kilograms maksā aptuveni 2,20 eiro. Tas gan nozīmē, ka, visdrīzāk, čipšus izdevīgāk ir taisīt katram pašam mājās, jo importētiem čipšiem arī turpmāk tiks piemērots 76% importa nodoklis.

Pret to sūdzējušās divas pārtikas preču importētājkompānijas - "Innes" un "Hager", kas likuma normas dēvējušas par "nesamērīgām samērības un vienlīdzības" principu pārkāpumiem. Kompānijas vēlējās tiesas ceļā atgūt aptuveni 800 tūkstošus eiro, ko jau tās samaksājušas importa nodoklī par šiem čipšiem, uzsverot, ka nodoklim nevajadzētu būt augstākam par 46%.

Abas importētājkompānijas arī pārmetušas Islandes valdībai protekcionismu pret Islandes lauksaimniekiem.

Taču Islandes Augstākā tiesa nav piekritusi kompāniju viedoklim, atzīstot, ka valdībai ir visas tiesības uzlikt tādus nodokļus, kādus tā atzīst par pareizu. Abām kompānijām arī uzdots atlīdzināt tiesu izdevumus.

Islandē lielākajai daļai produktu nav importa nodokļa, tomēr importa nodoklis tiek piemērots kartupeļiem (un to izstrādājumiem), cukuram, cukurotiem produktiem, kā arī automašīnām, kā arī dažiem citiem produktiem. Importa nodokļa likme ir mainīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1994648sec.