Uzzini, kuri ir 50 garšīgākie dzērieni pasaulē (1. daļa)

Ir grūti aptvert, cik daudz pasaulē varētu būt dzērieni, bet vēl grūtāk varētu būt noteikt, kuri no tiem ir visgaršīgākie. Saldi, skābi, gāzēti, negāzēti, maigi vai stipri… variantu netrūkst – atliek vien izvēlēties savu favorītu!

Lūk, ir apkopots pasaulē garšīgāko dzērienu TOP 50, un mēs ļaujam ieskatīties tā pirmajā daļā!

50. Mango lassi (Indija). Mango, jogurta un piena sajaukums rada krēmīgu, harmonisku kombināciju. Dzerot šo dzērienu var sajust, kā saules stari sasilda no iekšpuses.

49. Red Bull (Austrija). Nekas nepalīdz iekavētos darbus pabeigt tik ātri, cik Red Bull dotais enerģijas lādiņš. Šis dzēriens, iespējams, nepalīdzēs izaudzēt spārnus, bet vēsā, piesātinātā augļu garša ļaus sajusties kā lidojot!

48. Yakult (Japāna). Labvēlīgās baktērijas kartona kārbiņā nešķiet pats vilinošākais dzēriens, bet šis gardais 100 ml vaniļas brīnums liks jums vēlēties to baudīt vēl un vēl.

47. Guinness (Īrija). Guinness ieliešanai ir nepieciešamas 120 sekundes. Tieši tik ilgs laiks ir paiet, lai tas būtu perfekti noslāņosies un iegūtu savu rubīnsarkano nokrāsu.

46. Pina colada (Porto Riko). Pat tikai skatoties uz šo dzērienu, šķiet, ka esi tuvāk pludmales smiltīm un saulei, bet, malkojot kokosriekstu piena, ananāsu sulas un ruma mikstūru, ir pavisam viegli iztēloties sevi zvilnam Karību jūras krastos!

45. Cendol (Indonēzija). Krēmīgais kokosriekstu piens un saldais palmu cukurs sajaukumā ar sasmalcinātu ledu pasniegts bļodiņā vairāk atgādina ūdeņainu desertu, ne dzērienu. Bet to nogaršojot ikviens sajutīs vasaras vēsmas!

44. Sujeonggwa (Koreja). Žāvēta hurma, kanēlis, ingvers un kukurūzas pipari – sujeonggwa būtībā ir dzēriens, kas  pagatavots no garšvielām, uzvārīts un pasniegts krūzē.

43. Fanta (Vācija). Fanta radās Vācijā, Otrā Pasaules kara laikā. To izveidoja uzņēmīgs Coca-Cola izpilddirektors, kad Cola-Cola sastāvdaļas Vācijā tika aizliegtas. Fanta kļuva par populārāko dzērienu kara laikā. Ar saulaino apelsīna logo, Fantas zīmolu pat nevar sasaistīt laiku, kad tas radies.

42. Shikuwasa sula (Japāna). Dzeltenais citrusauglis ar skābo garšu tiek dēvēts par “plakano citronu”. No tā iegūst asi skābu sulu, kuru izmanto atšķaidītu vai pievienojot kokteiļiem.

41. Raksi dzēriens (Nepāla). Izgatavots no prosas vai rīsiem, Raksi piemīt stipra, specifiska smarža. To dzerot sākumā jūtama dedzinoša sajūta kaklā, bet vēlāk tā pārtop pārsteidzoši gludā, samtainā sajūtā. Nepāļi šo mājās gatavo dzērienu dzer lielu svinību laikā, lai gan mēs domājam, ka pats dzēriens ir gana labs iemesls, lai svinētu!

40. Kokosriekstu ūdens (Globāli). To var ēst neapstrādātu vai skaidiņās, vai gatavojot pielietot tā eļļu, taču labākais veids, kā baudīt populāro tropu augli, ir ievietojot tajā salmiņu un vienkārši izdzerot to!

39. Skotu viskijs (Skotija). Mēs nevēlamies izklausīties iedomīgi, taču, ja jūs gatavojaties dzert viskiju, tad jums tas  jādara pareizi – nedzeriet to ar ledu! Jau daudzus gadu desmitus šis iemīļotais dzēriens, kas nāk no tādiem ievērojamiem brendiem kā Winston Churchill un Margaret Thatcher, ir palīdzējis vīriešiem un sievietēm atmaigt.

38. Mohito (Kuba). Dzērienu izdomāja kubieši, un nosaukumu tas ieguvis pateicoties Kubas garšvielām. Vai arī nosaukums ir dots pēc Āfrikas amuleta, kas tika izgudrots, godājot cienījamo Francisu Dreiku (Francis Drake). Mohito vajadzētu pasniegt svaigu un vienkāršu, taču katrs to var pagatavot pēc savas sirds patikas.  Mohito bija slavenā rakstnieka Ernesta Hemingveja iecienītākais dzēriens. Ņemiet vērā, ka baltā ruma, laima, cukura, piparmētra un sodas ūdens sajaukums var pilnībā pārvērst jūsu dzīvi!

37. Sidrs (Anglija). Glāzi īsta lauku sidra nevar salīdzināt ar sidru, kas nopērkams veikalā. Īstais sidrs tiek uzsildīts istabas temperatūrā, tam tiek pievienotas krustnagliņas, un tas satur ābolu gabaliņus. Šis dzēriens sasildīs un piešķirs aromātisku noti drēgnajos ziemas vakaros.

36. Martini (Amerikas Savienotās Valstis). Nekas nespēs sadragāt šī kokteiļa burvību! Džins, vermuts un olīvas – jūs būsiet pārsteigts, kā šis kokteilis jums liks justies pēc garas dienas!

35. Yerba Mate (Dienvidamerika). Izgatavots, sautējot Dienvidamerikas lietusmežu Holly koka lapas karstā ūdenī, Yerba Mate ir viens no vispārsteidzošākajiem un patīkamākajiem atklājumiem pasaulē. Būtiski ir tas, ka  dzēriens tiek dzerts ar metāla salmiņu. Šī dzēriena pasniegšana ir atbilstoša Dienvidamerikas paražām, kas ir populāras Argentīnā, Paragvajā, Urugvajā un Brazīlijas dienvidos. Dzerot šo dzērienu, jūs nekavējoties sajutīsieties kā vietējais!

34. Šampanietis (Francija). Šampanietis ir kā dimants dzērienu pasaulē, kas ir līdzās atzīmējot visus svarīgākos mirkļus! Iemalkojot šampanieti, ir iespējams iztēloties, kā uz jūsu mēles sprakšķ mazi dimantiņi.

33. Burkānu sula (Globāli). Burkānu sula atbilst visām gaumēm – pietiekami veselīga, lai to iekļautu diētu plānā, pietiekami salda, lai par to būtu sajūsmā bērni! Lai arī cik garšīga sula nešķistu, der atcerēties, ka pārlieku daudz tās dzeršana, var ādu padarīt oranžīgu.

32. Baileys Original Irish Cream liķieris (Īrija). Baileys liķiera unikālo, krēmīgo garšu skaidro ar to, ka tā sastāvu veido krējums, kas ir iegūts no populārajām Īrijas piena govīm. Bagātīgā krēma garša padara šo dzērienu par vislabāk pārdoto Duty Free liķiera zīmolu pasaulē.

31. Tekila (Meksika). Iemesls, kāpēc tekila ir viens no vispopulārākajiem stiprajiem dzērieniem pasaulē? Jo  100% zilās agaves tekilu nav nepieciešams papildināt ne ar ko – iedzer, izbaudi un atkārto!

30. Gāzēts ūdens (Globāli). Gāzes burbulīši padara parasto, pliekano ūdeni par stilīgu dzērienu!

29. Caipirinha (Brazīlija). Brazīlijas nacionālais dzēriens. Nav nekā atsvaidzinošāka par laimu kopā ar Brazīlijas cukurniedru rumu, kas papildināts ar laima šķēlīti.

28. Šokolādes piena kokteilis (Amerikas Savienotās Valstis). Šis ir iecienītākais kokteilis, ar ko tipiska amerikāņu ģimene noslēdz maltīti ārpus mājas. Tā konsistence ir bieza, tas ir salds un kūst mutē! Un ja jūs uztraucieties par kaloriju daudzumu tajā, neraizējieties – padomājiet, cik daudz enerģiju jūs patērējāt, cenzdamies šo biezo, vēso dzērienu iesūkt pa salmiņu!

27. Taizemes ledus tēja (Taizeme). Tā ir spēcīga, ar saldu kofeīna piesitienu, pagatavota no stipras melnās tējas, kas sajaukta ar iebiezināto pienu un garšvielām.

26. Dark'n'Stormy (Bermudu salas). No Bermudas krastiem nāk šis īpašais dzēriens, kas ietver sevī ingvera alu un tumšo rumu.

25. Tējas, piena un augļu dzēriens. Šis ir burbuļainākais un dīvainākais dzēriens, kādu jūs būsiet baudījuši! Šī dzēriena populārākajā versijā glāzes apakšā atrodamas košļājamās "pērles", kas tiek izdzertas ar lielu salmiņu. Jā, tas izklausās tiešām dīvaini, taču tas jau ir kļuvis par iecienītāko dzērienu/uzkodu miljoniem Āzijas iedzīvoju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21116686sec.